Zapytania o zielone zasady

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Re: Zapytania o zielone zasady

Post autor: Macias »

30mm=1,18 cala
prawie się zgadza
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Sam sie strollowałem. 30 brzmi jak o wiele wiecej niz 1,4. Niestety jednostki miary maja spore znaczenie. Wiec te 3cm to własnie z grubsza podstawka latajacego goblina... Szkoda, oczami wyobrazni widzialem juz templejta katapulty... Hehehe...
Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

czyja dobrze rozumiem, że na format babic Orki mają 2600 +100 ?
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

tak
Obrazek

Awatar użytkownika
Kniapa
Wałkarz

Post autor: Kniapa »

Ponawiam pytanie. Jakie jednostki brać na wypadek Outridersów. Przeciwnik wystawia zazwyczaj dwa odziały po 5, siecze moje odziały aż strach. Dochodzą najwyżej trolle kamienne ale tych drożyzn nie chce brać za wiele. Pomocy!

PS: Gramy na zacofanej 7.ed więc odpowiedzi w oparciu o obecną edycje nie mogę przyjąć.
Ja do kolegi
- No, dziś gramy na proxach
- A jakie staty mają te proxy ???

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

7 czy 8 ed, śmierdzi mi to trochę wałem :P . Czy twój przeciwnik aby na pewno pamięta o karach do strzelania ( za wielokrotny strzał, osłonę i td ) i o tym, że outridersi MIMO bycia fastem nie mogą strzelać po ruchu, bo zabrania im tego ich broń ?
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Kniapa
Wałkarz

Pamięta, dlatego skubaniec jedną turę przeczekuje. A potem jedzie wielokrotniakiem i siecze aż niemiło. A grać gramy na otwartym polu, więc brak osłon.
Ja do kolegi

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Jakieś tereny bardzo urozmaicają grę i dodają takiego specyficznego smaczku, że na Waszym miejscu chyba zacząłbym z nich korzystać

Awatar użytkownika
Chester22
Chuck Norris

Post autor: Chester22 »

Wykorzystywać do tego chociażby jakieś książki czy cuś. A co to outrajdersów to proponuje większe oddziały, i doom diver (gleba waaagh gleba) i magie żeby to upitolić z dystansu jak masz z tym duży problem

Awatar użytkownika
Kniapa
Wałkarz

Mam problem. I dziękuje. Dzisiaj jeszcze testuje giganta to się zobaczy.
Ja do kolegi

Awatar użytkownika
Słowian
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Słowian »

Podpowiem że gigant to słaby pomysł, na imperium nawet bardzo słaby a bez terenów beznadziejny. Wypróbuj i sie przekonaj na własnej skórze. Polecam wrzucenia jakichkolwiek terenów( kawałek chusty robi za góry) jakieś wazony/doniczki za obeliski i będzie dużo przyjemniej. Strzelcy, działa i brak terenów to jest to co imperium lubi najbardziej.
"When you're a goblin, you don't have to step forward to be a hero-everyone else just has to step back!" - Biggum Flodrot, goblin veteran

Awatar użytkownika
Kniapa
Wałkarz

Właśnie poczytałem o nim, i chyba wezmę doom divery. Co do terenów, posiaduje nawet najzwyklejsze murki, nawet górkę. Zwyczajnie nie lubimy sobie komplikować gry, ale na potrzeby mojej hordy i jego strat chyba zaczniemy :mrgreen:
Ja do kolegi

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Kaman, jakie komplikować? Gra bez terenów jest jak jedzenie zupy bez łyżki, da się ale po co?

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Czy mogę połączyć 2 orkowe rydwany w jeden oddział ?
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

xlakos
Wałkarz

Post autor: xlakos »

nie

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

W polskim podręczniku czempion dzikich orków ma WW 4 a reszta savadży 3. Po podbiciu big uns dzikusy nie powinny mieć 4 WW a czempion 5 ? Bo armybuilder daje mu nadal 4 WW...
edit: sam sobie odpowiem nie ma :( Ach te przyzwyczajenia z chadecji gdzie czempioni mają jeden więcej WW :mrgreen:
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Pocisk pisze:Kaman, jakie komplikować? Gra bez terenów jest jak jedzenie zupy bez łyżki, da się ale po co?
e każdy gra jak lubi, kolega gra bez terenów na patelni i się dziwi, że go przeciwnik wystrzeliwuje jak kaczki :) skorzystanie z logiki sugerowałoby ustawienie urozmaicenie pola bitwy terenami, ale może jest dobrze jak jest i nie potrzebnie go namawiacie

@Grolshek
Goblinie rydwany mają w swoich zasadach oddziały, Orkowe nie, więc nic nie łączysz, są jak każde inne rydwany.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Kniapa
Wałkarz

Może i gołe pole, ale rade daję :D Była bitwa, były tereny, udało się. Tylko trolliszcze miały problem bo w 3 turze kusznicy ściągnęli mi generała chodzącego obok.
Ja do kolegi

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Co ty Grosio zźeleniałeś teraz :?:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Słowian
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Słowian »

Kniapa pisze:Może i gołe pole, ale rade daję :D Była bitwa, były tereny, udało się. Tylko trolliszcze miały problem bo w 3 turze kusznicy ściągnęli mi generała chodzącego obok.
Do troli często opłaca się przyłączyć bohetera ( polecam orka na dziku lub gobasa na wilku). Z kuszy/magi ich nikt nie sciągnie więc będziesz sie bał tylko dział i innych templejtek (nie mają look out ser'a).
"When you're a goblin, you don't have to step forward to be a hero-everyone else just has to step back!" - Biggum Flodrot, goblin veteran

ODPOWIEDZ