GRUNWALD, czyli Mistrzostwa Świętokrzyskiego

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Re: GRUNWALD, czyli Mistrzostwa Świętokrzyskiego

Post autor: Ukalez »

Szkoda Panowie, ale co się odwlecze to nie uciecze :)
szeszej pisze:A po raz 1. w życiu zagrałbym jezzailami :(
Szeszej, jeszcze wymyślimy coś nietypowego, żeby dziwne buildy były :wink: Dużo zdrówka.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

Uwaga uwaga!

prośba głównie do WhiteLiona

otóż jeśli z których dobrych graczy ma na pożyczkę model terrogheista... ;)

wiadomo piwerko za użyczenie ;)

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

się da.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Gratuluję Ukalezowi za organizację :wink:
Dzięki przeciwnikom za ciekawe bitwy (Bastor ,Ukalez ,Bilu) :wink:
Jeśli ktoś ma zdjęcia to bardzo proszę na kordelas321@wp.pl :wink:
Ostatnio zmieniony 10 lis 2012, o 21:35 przez Kordelas, łącznie zmieniany 2 razy.
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

ok :)

1.Dziękuję za turniej i za bitwy.
2.Ogłaszam że na następnym turnieju Sz.P. White Lion jest zwycięzcą perły chmielowej za okazanie dobrego serca ;)

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Dzięki za naprawdę fajny turniej, Ukalez za organizację oraz przeciwnikom za bitwy, no i herbatniki i herbatę :wink:

Filmik będzie.

Pytanie do Kacpiego - co to za czar, że każdy model dostaje hita z S2 bez sejva ? :wink:

Pozdrawiam
Jacek
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Brzmi prawie jak ogrzy bonebreaker :D

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

Post autor: Tocz »

przyłączam sie do pytania skąd ten czar miałeś ? czyżby znowu zwycięzca kieleckiego turnieju troche przeskrobał ? #-o

Chłopaki sory ale niektóre akcje naprawde ujmują waszemu środowisku które tworzą zajebiste osoby jak Bastor, White Lion czy Ukalez... ale naprawde to już 2gi turniej... Chciałbym usłyszeć stanowisko "zwycięzcy" w tym temacie

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Czopek dopadłem ab skavenów nie chodzilo o ten czar?
Pestilent breath 5+
Place the flame template with the narrow end on base contact with the caster and the wide anywhere in his arc of sight. Any models touched by the template suffer a Strenght 2 hit with no armour save allowed. In close combat, but instead of using the template one enemy unit in base contact takes D6 strenght 2 hits with no armour save allowed.

Za ewentualne błędy przepraszam, ale z zapisu wynika, że nie wszystkie modele tylko D6 :shock:
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

Brechta

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Poinformuję kacpiego ,zeby tu zajrzał :?
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

pingu pisze:Czopek dopadłem ab skavenów nie chodzilo o ten czar?
Pestilent breath 5+
Place the flame template with the narrow end on base contact with the caster and the wide anywhere in his arc of sight. Any models touched by the template suffer a Strenght 2 hit with no armour save allowed. In close combat, but instead of using the template one enemy unit in base contact takes D6 strenght 2 hits with no armour save allowed.

Za ewentualne błędy przepraszam, ale z zapisu wynika, że nie wszystkie modele tylko D6 :shock:
I albo łezka albo w cc a nie na odległość jak jakiś direct damage :wink:

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

hmm Czopek rozumiem że twierdzisz że tym czarem Kacpi "strzelił" cię na odległość ?
Jeżeli tak i jeżeli wydało ci się to dziwne to dlaczego tego nie sprawdziłeś od razu?

- Po pierwsze jesteś starym wygą battlowym i mam uwierzyć że można cię zwałować na czarze szczurów biorąc pod uwagę że dwaj wasi turniejowi gracze grają właśnie szczurami ?

- Dodatkowo grasz z 13-14 latkiem (sorka Kacpi ale nie wiem ile masz lat) i jak przeciwnik losuje tylko 2 czary i ty ich nie znasz to ich nie sprawdzisz ?
I potem jak ci rzuca "łezką" przez pół stołu to to łykasz ?

- I również jeżdżąc na turnieje to zamiast od razu z kimś pogadać po bitwie że coś ci się nie podobało to czekasz i piszesz o tym dopiero po powrocie do domu?

Poza tym z Kacpim jeżeli dobrze pamiętam przegrałeś bo Aboma zjadła ci w jednym ataku 8 albo 9 knechtów, a potem twój generał się wysadził.
Zresztą swoja poprzednią podobno wygrał bo wyregenerował 17 ran z 19 na abomce.

Poza tym nawet jeśli rzeczywiście 14latek źle użył swojego czaru na tym ostatnim czy przedostatnim twoim knechcie to naprawdę się jest się o co czepiać ?
Na każdym turnieju sytuacje z błędami w interpretacji zasad się zdarzają. Jeżeli są wyłapane w trakcie turnieju to je się na bieżąco koryguje.
U nas też było ich sporo więcej.
Tylko że spora ich część została wyłapana w trakcie bo gracze jednak nie czekali z tym tylko albo sami sprawdzali albo od razu zgłaszali do mnie lub Ukaleza.

Bez konkretnych graczy ale mieliśmy wczoraj sytuacje gdy:
- gracz wypłacał 2x więcej strzałów niż powinien;
- gracz korzystał z zasady której maszyna nie miała zasłaniając się błędami w armybuilderze;
- gracz nie stosował modyfikatorów które powinien zasłaniając się specjalnymi zasadami swojej jednostki oraz niejednoznaczną ich interpretacją (nawet mnie przekonał ale w przerwie sprawdziłem to i sprostowałem);

Bardzo możliwe że u nas było tych sytuacji więcej ale część z graczy tego nie zgłosiła.
Ci którzy zgłosili to od razu albo z lekkim opóźnieniem sytuacje zostały rozstrzygnięte tak że obaj gracze to zaakceptowali. Czasem były to zmiany w punktach a czasem tylko pouczenie.

I to nie byli gracze z CK.
Przypomnijcie sobie po grze w Radomiu (finał 4CT) jakie narzekanie było na pewne niesnaski co do niektórych gier przez graczy którzy byli niezadowoleni ze swojego wyniku.

Naprawdę panowie.
Nie udało się wam wygrać mimo że bardzo się staraliście i do tego turniej wygrał młody, początkujący 14 letni gracz szczurów.
Dodatkowo wygrał go przez mega kosmiczny fart w kościach, głównie przy abomce podczas gier z wami (trudno zdarza się szczególnie na tak małe punkty).

I jedyne co potraficie to poczekać do następnego dnia i znaleźć jakieś błędne zastosowanie czaru podczas ostatniej gry które nie miało większego wpływu na wygraną i zabiło 1 czy 2 modele.
eh panowie naprawdę...

p.s.
Bojek pisze:ok :)
2.Ogłaszam że na następnym turnieju Sz.P. White Lion jest zwycięzcą perły chmielowej za okazanie dobrego serca ;)
znając życie to na też poprosisz o jakiś najemników :)
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

tutaj nie chodzi o czopka a o mnie bo w ten sposob stracilem maga ktory byl w stanie bitwe jeszcze wygrywac. dziwisz sie ze nastepnego dnia piszemy cos. ok sam w tym momencie sie prosisz o to ze bede grajac z wami (kielce poza toba Ukalezem i Bastorem) bede sprawdzal kazde wasze slowo w booku armijnym jak i ogolnych zasadach wfb. takze od teraz dla mnie na kazda bitwe poprosze dodatkowa godzine. naprawde tego chcecie ? o.0 a ogarnelismy sie w samochodzie jakim cudem on nas pocisnal. powiedzialem swoja historie przez co dudi nas uswiadomil ze nie ma takiego czaru.

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

White Lion pisze:....
Spokojnie White Lion, chcę się tylko dowiedzieć. W drodze powrotnej gadaliśmy i wyszło że taki czar raczej nie istnieje. Sprawdziliśmy dopiero w domu i faktycznie. Dla mnie to ryba ale w przypadku Tocza ( z tego co on mówi przynajmniej to sporo zmieniło )

Nie wiem czy słusznie od razu interpretujesz to jako ciśnienie, że nie udało nam się ( mi ? ) wygrać. W mojej bitwie to nic nie zmienia, nie mam tego za złe bo sam nie sprawdziłem ( nie mam w zwyczaju wszystkiego sprawdzać, wierzę zazwyczaj przeciwnikowi na słowo - dopóki się nie przejadę na tym ) :wink:

Czar ten leciał na odległość i ranił wszystkie modele w unicie ale wcale nie wydało mi się to dziwne, czemu ?
Bo nie znam aż tak dobrze skavenów jak może się wydawać, Dudi póki miał armię to nawet od święta nie było okazji się spotkać na bitwę, z Szeszejem grałem coś więcej na początku roku ale ciężko ogarniać całą armię tak rozbudowaną z 2 lorami własnymi.
White Lion pisze:
Naprawdę panowie.
Nie udało się wam wygrać mimo że bardzo się staraliście i do tego turniej wygrał młody, początkujący 14 letni gracz szczurów.
Dodatkowo wygrał go przez mega kosmiczny fart w kościach, głównie przy abomce podczas gier z wami (trudno zdarza się szczególnie na tak małe punkty).

I jedyne co potraficie to poczekać do następnego dnia i znaleźć jakieś błędne zastosowanie czaru podczas ostatniej gry które nie miało większego wpływu na wygraną i zabiło 1 czy 2 modele.
eh panowie naprawdę...
Bardzo mi przykro, że interpretujesz to w taki sposób bo wychodzimy w tym momencie na ciśnieniatorów którzy nie mogą się pogodzić z przegraną a to trochę nieciekawa etykietka. Tym bardziej dziwnie to wygląda gdyż ta sytuacja ani trochę nie przyczyniła się do mojej przegranej, więc po co bym kombinował ?
Chciałem się dowiedzieć co to za czar, bo w porę się nie dowiedziałem - mój błąd. I jestem świadom że jest trochę za późno na sprostowania więc nie zamierzam wyciągać z tego jakichkolwiek konsekwencji.
Sprawa dla mnie jest zamknięta ale warto wiedzieć na przyszłość :wink: Chyba że Tocza dalej to interesuje bo to jemu napsuło krwii :wink:

Jeszcze raz dzięki za świetny turniej.
Gratulacje dla zwycięzców. Do zobaczenia w Mielcu ( albo jeszcze na Mad Daysach na które zapraszamy - niedługo temat ) :D

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

Czopek pisze: Chyba że Tocza dalej to interesuje bo to jemu napsuło krwii :wink:
Uwierzcie mi wygrałem tyle turnieji już że nie mam ciśnienia a to czy wygrał go młody fartem czy stary doświadczeniem ? co mnie to obchodzi tak serio mówiąc. Dla mnie może być koniec tematu ale poprostu chce zaznaczyć że jak na następnym turnieju spotkam kogoś z Kielc to proszę o nie zgłaszanie sędziemu próby gry na czas z racji że sprawdzam wszystkie zasady których nie jestem poprostu pewien. Choć i tak Kacpi ;) Gratuluje kostek bo są przegięte w twoim wykonaniu

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Spokojnie Panowie.

Generalnie zgadzam się z White Lionem w kwiestii wyciągania konsekwencji, bo ciężko teraz osądzać kogokolwiek. Wypowiedź Tocz'a miała negatywny wydźwięk i sugerowała wałogenność kieleckiego środowiska battla, stąd nie dziwcie się, że White Lion tak zareagował, mnie też to ruszyło. Bo wychodzi na to, że co turniej to coś nie tak, a takie rzeczy zdarzają się na każdym turnieju.

Zobaczymy co powie sam zainteresowany - Kacpi.

Pozdrawiam i więcej luzu chłopaki :wink:
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Ukalez pisze:Spokojnie Panowie.

Generalnie zgadzam się z White Lionem w kwiestii wyciągania konsekwencji, bo ciężko teraz osądzać kogokolwiek.
Również się zgadzam, zresztą co napisałem przed chwilą.
Ukalez pisze:
Pozdrawiam i więcej luzu chłopaki :wink:
Luz jest, to tylko pacynki :D

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

ciekawie się robi :twisted:

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

Hhehehehe polityka w balu :lol2: tocz i czapek może dzięki tej przygodzie bedą sprawdzać zasady, Bitwy nie wygrywa się dlatego ze ma się lepsza armie i jest się miłym. Bitwy wygrywa się dlatego, ze zna się zasady i nie daje się oszukać, albo zmylić. Kostki są dodatkiem :D

ODPOWIEDZ