Galeria Marynarza - elfy i inne 07.09

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk
"Nie jestem powergamerem"

Re: Moje Figurki.

Post autor: Marynarz Storczyk »

Rozcieńczałem przy tej figurce zawsze każdy kolor do konsystencji ,,roztopionych lodów'' tylko może to tak wygląda bo zamiast czarnego washa ( bo nie mam ) używałem mocno rozwodnionej czarnej farbki co daje podobny efekt ale nie tak dobry jak wash, malowałem tak wszystkie metaliki.
El dinero no es nada, pero mucho dinero, eso ya es otra cosa.

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk

A oto moje najnowsze wypociny czyli pierwsza zabawa w rzeźbienie. Używałem poxiliny. Miał wyjść nurglink ale jak widać wyszło co wyszło :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mam nadzieje,że jakość zdjęć zbytnio nie razi mimo to wiem, że za dobre to one nie są.

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Marynarz Storczyk pisze:Rozcieńczałem przy tej figurce zawsze każdy kolor do konsystencji ,,roztopionych lodów'' tylko może to tak wygląda bo zamiast czarnego washa ( bo nie mam ) używałem mocno rozwodnionej czarnej farbki co daje podobny efekt ale nie tak dobry jak wash, malowałem tak wszystkie metaliki.
Dodaj do tej mocno rozwodnionej czarnej farbki odrobinkę płynu do mycia naczyń i będziesz miał washa.

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk

Siena pisze:
Marynarz Storczyk pisze:Rozcieńczałem przy tej figurce zawsze każdy kolor do konsystencji ,,roztopionych lodów'' tylko może to tak wygląda bo zamiast czarnego washa ( bo nie mam ) używałem mocno rozwodnionej czarnej farbki co daje podobny efekt ale nie tak dobry jak wash, malowałem tak wszystkie metaliki.
Dodaj do tej mocno rozwodnionej czarnej farbki odrobinkę płynu do mycia naczyń i będziesz miał washa.
Oooo dzięki, pierwszy raz o takim czymś słyszałem, tylko czy to każdy płyn się nadaje ?

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Marynarz Storczyk pisze:
Siena pisze:
Oooo dzięki, pierwszy raz o takim czymś słyszałem, tylko czy to każdy płyn się nadaje ?
Dodaj taki jaki masz w domu, tylko nie przesadź z jego ilością. Najlepiej zrób mieszanke w większym słoiczku. Płyn zmniejsza napięcie powierzchniowe i sprawia, że mieszanka lepiej się prowadzi i spływa w wszelkie zagłębienia.

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk

Ok dzięki, postaram się tak zrobić.

InkubPendragon
Oszukista

Post autor: InkubPendragon »

Wystarcza dwie, trzy krople do wody ktorej uzywasz do malowania. I potem jej dodaj to tego washa ktorego robisz.
Ale generalnie w ten sposob nie uzyskasz washa tak dobrego, jak kupny.
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek

http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

InkubPendragon pisze:Wystarcza dwie, trzy krople do wody ktorej uzywasz do malowania. I potem jej dodaj to tego washa ktorego robisz.
Ale generalnie w ten sposob nie uzyskasz washa tak dobrego, jak kupny.
Wiadomo, że nie uzyska w ten sposób niewiadomo jakiej jakości washa. Niemnniej będzie dużo lepsze niż bardzo rozwodniona czarna farbka.

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk

Oto kolejne fotki niestety nie wyszły takie jakie chciałem, jest to 1 z 3 staro edycyjnych ,,waywatchersów''

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Z tego co widze to bym z washowal skore i porawil gdzie niegdzie [ no wyraznie nie jest :D ]
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
michnik000
Kretozord

Post autor: michnik000 »

Ten Elf nadaje się idealnie do bejcy, a potem krawędziowanie lub rozjaśnianie i będzie miodzio :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Chyba się schlałem, bo coś ostrości nie mogę załapać :mrgreen: ...

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

smiejagreg pisze:Chyba się schlałem, bo coś ostrości nie mogę załapać :mrgreen: ...
Bo to waywatcher jest, i swoich zdolności na tobie używa :mrgreen:

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Wyślijcie go po leki do Goździkowej :D

Tak moze tez bardziej konstruktywnie to widzę ze przebija sie podklad na figsie i masz chyba jeszcze problem z doborem gestosci farby. Na fotach wydaje sie ze na szatach jest za gesta a na ciele za wodnista i dlatego te przebicia podkładu.

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk

Przebić na żywo nie ma (przynajmniej ja nie widzę) nie wiem czemu ale pierwszy raz takie nie ostre zdjęcie wyszło :/ Teraz pracuję nad wysokim elfem na gryfie więc może zamieszczę zdjęcie wipka

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Dajesz fotki miszczu :D
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Marynarz Storczyk

Z racji tej, że nie miałem za dużo czasu na malowanie to pomalowałem sobie takiego szczura na kanalarskiej podstawce. Liczę na jakąś konstruktywną krytykę.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

fajnie wygląda zielony glut na podstawce :) z czego zrobiony?
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Ja bym albo washowal teraz model albo dal do bejcy :P . Chodzi o to ze robisz model odd najciemniejszego kolorku do najasniejszego. Tak jak pada swiatlo, widziesz ze w niektorych miejscach jest ciemniej w niektorych jasniej. Wiec robisz odd najciemieszego do najasnieszego gdzie pada swiatlo. Teraz ja bym uzyl na skore devil munda i rozasjil ciut skore:]. Braz i miedz na tarczy ok. Fiolet i pomaracz plaska jak i skwa na tylach. Do filetu dam ci taki trik jak uzywam. Nakladam skul white i uzywam washa Leviathan purple. Sam cieniuje hehe. Jest coraz lepiej tak czy siak :P

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Fuxior dobrze mówi. Szczurek aż się prosi o jakiś wash.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

ODPOWIEDZ