Sama idea grania na elicie jest ok, sam czasem mam ochotę przesiąść się na WS5 S6, tylko gdzie masz jakieś wsparcie dla rangerów, którzy są warci prawie 3 duże pkt?knifem4n- pisze:Moje wypociny na nowe 2600 ojro, co sądzicie ? Mam zamiar pograć troche z toporkami na rangerach dla testu, nie wiem czy są OK ale zamiast nich wejdzie tylko chempion lub 2 zwykłych, to 29 pnk tylko(...)
Chyba, że to oni mają być wsparciem dla klocków w Twojej strefie rozstawienia, ale po co w takim razie robić z nich longbeardów?
Toporki + jeden wolny punkt to już 30 punktów wolnych. Longbeard upgrade to kolejne 87 pkt. Czyli masz punkty na scoutującego challenge thane'a, który w połączeniu z rangerami już jest bardzo ok, a BSB możesz dać zamiast MRo Challenge np Ro Preservation i Ro Furnance i pchać go do walki.
Ewentualnie pokombinuj nad możliwością zamiany warriorów na longbeardów, w końcu z królem możesz ich mieć bez warriorów, a wtedy armia w 100% WS5 S6 wygląda mocarnie.
Lordów masz ciekawych ale moim zdaniem suboptymalnie złożonych.
MRo Steel to nie jest nieśmiertelność, save na 4+ (S5 i AP) nawet z przerzutem można oblać te trzy razy, z kolei S5 to trochę mało.
Grałem na kowadle z balansem przez jakiś czas i doszedłem do wniosku, że zbyt często zdarza się sytuacja, gdy brakuje mi scrolla w kluczowym momencie. Dlatego teraz mam jedno i drugie. Tracę kostkę ale zyskuję ubezpieczenie na wypadek wysokich wichrów magii. I ja wiem, że doprowadzenie do sytuacji gdy kowadło z czymś walczy to brak skilla ale różne rzeczy zdarzają się w bitwie. Save 3+/6++ na 5cio woundowej maszynce za 2 duże punkty to moim zdaniem proszenie się czapę.