Pare noobowskich pytań.

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

Zablokowany
Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Re: Pare noobowskich pytań.

Post autor: Czcibor »

Od maga
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

as1
Chuck Norris

Post autor: as1 »

A jak się rzuca słońce to też przed podstawką maga cz przed oddziałem także by nie dotykało oddziału?

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Przykładasz krawędź wzornika do przedniej strefy rzucającego maga ;)

as1
Chuck Norris

Post autor: as1 »

czyli czegokolwiek nie zrobię i tak 3 będzie w kontakcie ze słoneczkiem?

Awatar użytkownika
jawor
Oszukista

Post autor: jawor »

Jeżeli rzucasz z 2 szeregu to tak, jak z 1 to nie.
Obrazek

Awatar użytkownika
ogrmasta
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ogrmasta »

Jeśli bruiserowi, który jest w regimencie dam Terrifying Mask Of EEE to czy przy szarży na regiment przeciwnik zdaje terror test (zakładając, że po szarży bruiser będzie w combacie)?
Przyszedłem na świat pokryty cudzą krwią, krzycząc i kopiąc wszystkich dookoła. Odejdę w ten sam sposób.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Przeciwnik nic nie zdaje. W tej edycji terror różni się od feara tylko tym że jak oddział z nim szarżuje to przeciwnik zdaje panikę.
Czyli w tym przypadku przeciwnik zdawałby jedynie feara w cc, o ile bruiser będzie z nim w b2b.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
ogrmasta
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ogrmasta »

Czy Scepter of Stabillity (only one use: after rolling to dispel one spell, you can roll an addittonal d6 to add to your dispell attempt) wlicza się do limitu DD (euro etc)?
Czy mogę mieć Hellhearta i scpetera?
Przyszedłem na świat pokryty cudzą krwią, krzycząc i kopiąc wszystkich dookoła. Odejdę w ten sam sposób.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Prawie na pewno się wlicza, bo dodaje ci kość do rzutu na dispell. Kiedyś była o tym dyskusja na forum, ale nie mogę teraz znaleźć.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
vfn
Mudżahedin

Post autor: vfn »

Ile modeli ogrów z oddziału zadaje impacty? tyle te które się stykają z przeciwnikiem czy wszystkie? Z góry dzięki :)

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

tylko stykające się, to jest ogólna zasada impactów, nie tylko ogrów
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Post autor: cichy »

Jestem po turnieju w Pszczynie, ogólnie było fajnie, nawet bardzo fajnie do tego stopnia, że trafiłem na ChD na drugim stole w 3 bitwie... I dostałem maskę, to był open 2800 pkt. Jak grać na to? Kdai to zło które rozwala samo wszystko co mam w armii jak go nie zastrzelę, jego maszyny walą d3 woundy i generalnie dostałem 20:0. Jak na nie grać? do kąta po przeciwnej stronie i na remis?
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Wtedy dostajesz doom of darkness i helke w koncu i giniesz z paniki ^^

na chd na open masz mega prolbme, musisz spróbowac ogarnąc jak najwięcej i przezyc ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Trzeba jechać na pełenj "urwie" i szarżować w 2, żeby ograniczyć ostrzał. Brzmi łatwo ale sam gram często z CHD i ta armia na ogry jest chora, powtórze CHORA.
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Post autor: cichy »

Łatwo powiedzieć :evil: On miał odginaczki w postaci gobgoblinów herosów na wilkach. Nie ma szans na szarżę w 2, dodatkowo on kadajem mi w swojej pierwszej zaszarżował bo to <cenzura> ma 9 mółwa. Do tego magmacanon na ironów+ helka + doom and darkness i co chwile mi klocek panikował, nie mogłem rozproszć magii, piepszony chalice zabierał mi kości(co to kur.. jest? myślałem, że po PoK już bardziej przegiętego itemu się zrobić nie da, a jednak) Podejść wystarczająco, żeby hellheart odpalić też nie mogłem. Jestem zdruzgotany, wszyscy mają takie problemy z chadecją? Ta armia jest bardziej przegięta niż demony w 7ed.
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

runemaw zdejmuje Ci z głowy magie i daje rade dośc znośnie, ale prawda jest taka ze CHD sa poryte na tę edycję. Choc niektore armie radzą sobie z nią dośc dobrze - po prostu na ogry jest fenomenalna
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Chadecja open = praktyczny auto win na ograch. Tylko skill( duuuużo skilla) + kostki mogą dać Ci sensowny wynik :(

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

Jak sie ma Rune Maw do czarów obszarowych ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

na vortexy i kometę nie działa.

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

a soulblighty i inne takie ?
Obrazek