Początkujący generał

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
szeszej
Falubaz

Re: Początkujący generał

Post autor: szeszej »

Tylko te blistry to chyba z 40 zł za trzech? To takich 120 potrzebnych na euro może drogo wyjść :D

Nie powinni odejmować punktów, ale dobrze by było, żeby widać było, że to niewolnicy np. u mnie taki klocek jest pomalowany praktycznie wszystkimi kolorami tęczy, a regimenty klanratów/szturmszczurów/mnichów mają jednolite umundurowanie.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Dużo ludzi używa też night goblinów z skull passa, poganianych przez poganiaczy, jako slejwów. To też jakaś opcja.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Gooffy
Falubaz

Post autor: Gooffy »

Na niewolników upchniesz praktycznie wszysto gobliny, gnoblary, ząbiaki idt. itp. Moim zdaniem ograniczeniem jest jedynie wyobraznia. Mozna się popisać w konwertowaniu.

Awatar użytkownika
syslak
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: syslak »

skoro teraz nie ma overruna po breaku slavow, co myslicieo tym, zeby ich w sześciu 20 wystawiac??
General Baga pisze:oftoooooooooooooooooooooopppppppppppppppppppppppp (wybaczcie ale obiecałem chłopakom) :mrgreen: :roll:
TRUE LEGION KRAKÓW

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Na pewno nie na euro, bo są 0-3. Poza tym uważam, że 40 są lepsze, bo dłużej trzymają
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

AndreBlizz
Plewa

Post autor: AndreBlizz »

Dodam tylko, że samo GW radzi w kodeksie skaveńskim, aby użyć modeli z pudełka Clanrats do wykonania Slave'ów (str. 85, u góry z prawej). Jeśli kto się by krzywił na taką "konwersję", powiedzcie mu aby nie był bardziej papieski od papieża ;)

Morsfinek
Wodzirej

Post autor: Morsfinek »

Nie spotkałem nigdy nikogo kto by się krzywił. Modeli slavów w nowej odsłonie nie ma a CRy zwłaszcza te w szmatach i z łańcuchami na nogach świetnie się spisują.
Obrazek

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

Jak sobie radzicie przeciwko modelom wielowoundowym takim jak demisie/mournfangi?
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Można spróbowac postrzelać z działa, albo próbować coś zdziałać doomwheelem z błyskawic, bo jak fartnie z sporą siłą to miodzio.
Obrazek

Awatar użytkownika
Raqq
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Raqq »

Zawsze jeszcze można spróbować postraszyć Brass Orbem. Szczególnie mournfangi dobrze schodzą, bo mają 2 inicjatywy jak dobrze pamiętam.

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

zacząłbym od doomwheela - tylko trzeba blisko podjechac. Dzialo jest malo przewidywalne, a brass ora trudno dostarczyc na miejsce - i jeszcze nim trafic.
Ze swej strony polecam abominacje. Gorzej spisuja sie ratlingi, i warpfire'y. Ewentualnie jakieś czary,np crack call.

JRP
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: JRP »

syslak pisze:skoro teraz nie ma overruna po breaku slavow
Gdzie to jest napisane?

Awatar użytkownika
Bombaj
Chuck Norris

Post autor: Bombaj »

w najnowszym faqu GW. Nie ma overruna po "wybuchu" slavów (rozsypaniu demonów i martwiaków itp), ale jest overrun po wybiciu ich do nogi, więc albo duży oddział, albo ustawienie "w kreskę"

Awatar użytkownika
DrRet
Plewa

Post autor: DrRet »

Przepraszam mam pytanie,
robię sobie sam Warp Lightning Cannona.
ale nie wiem który jest właściwy ten na "stelażu" czy tak jak zwyczajne działa

szeszej
Falubaz

Jak wolisz, byleby był na podstawce rydwanowej :)

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Witam.
Już po Nowym Roku rusza kolejna Kampania w Lochu (Wawa) na większe punkty. Jeśli ktoś chciałby w niej wziąć udział to zapraszam do wątku Ustawki, Kampania nr IV.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

szeszej
Falubaz

Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

jaki zasięg ma brass orb? 6,8"?
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

8 cali
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

chomik
Mudżahedin

Post autor: chomik »

Panowie mam pytanie techniczne :) na jakiej podstawce powinna być lektyka?

ODPOWIEDZ