Dzięki takiemu podejściu większości graczy udało mi się zdobyć 3 miejsce na ostatnim lokalu w Opolu.Danrakh pisze:I ja wiem, że doprowadzenie do sytuacji gdy kowadło z czymś walczy to brak skilla ale różne rzeczy zdarzają się w bitwie.
1 bitwa vs DE - Kowadło od drugiej tury trzyma na sobie pedantowca na pegazie, potem w bok pedantowca wbijają warriorsi aby musiał bić tylko po nich. Płonący cannon ściąga hydrę i mogę spokojnie polować na resztę elfów. Dzięki temu, że "dałem sobie zaszarżować" kowadło wynik 13:71 Runelord @ 425.0 Pts
Anvil of Doom; General; Gromril Armour
Runic Talisman [50.0]
Master Rune of Balance
Runic Armour [50.0]
Master Rune of Gromril
Rune of Resistance
Runic Weapon [10.0]
Rune of Striking
19 Warriors @ 205.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
1 Veteran @ [10.0] Pts
19 Longbeards @ 285.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
1 Greatbeard @ [10.0] Pts
19 Hammerers @ 270.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
1 Gate Keeper @ [12.0] Pts
5 Miners @ 55.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour
1 Cannon @ 125.0 Pts
Engineering Runes [35.0]
Rune of Forging
1 Cannon @ 145.0 Pts
Engineer
Engineering Runes [40.0]
Rune of Burning
Rune of Forging
1 Engineer @ [15.0] Pts
Light Armour
1 Grudge Thrower @ 170.0 Pts
Engineer
Engineering Runes [75.0]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating (x2)
1 Engineer @ [15.0] Pts
Light Armour
1 Organ Gun @ 120.0 Pts
Models in Army: 79
Total Army Cost: 1800.0
2. bitwa vs HE -ten był niestety mądrzejszy i nie wszarżował w kowadło ale katapulta dobrze strzelała a resztę dobiły dwuręczne topory więc 20:0
3. bitwa vs OK - 5 + 3 mournfangów, ironblaster, turbo-piechota i jakieś śmieci chyba. Jako, że przeciwnik "taktycznie" wjechał jednymi mournfangami w kowadło i pogoniłem je szarżą w bok warriorami to mogłem strzelać i zająć sie resztą ogrów. Niestety zabicie ironblastera zabrało moim maszynom aż 3 tury (jak już trafiły to jedynka na przebicie albo cała jedna rana wbita) więc drugie mournfangi musiałem zabić "ręcznie". Piechoty nie dorwałem bo ona dorwała moich warriorów (i tylko ich). Wynik 13:7
Ten jedyny raz wystawiłem warriorów z tarczami i sprawdzili się ale mimo to więcej tego nie zrobię - obiecuję.
Podsumowując - dzięki temu "memowi", że na kowadło się poluje i leszcz ten kto go nie chowa udało mi się przerobić towarzystwo.
Na sobotnim turnieju w Raciborzu jednakże ta taktyka się nie sprawdziła gdy wybuchło mi kowadło w pierwszej bitwie więc nie wiem czy będę ją kontynuował - trochę ryzykowne.