O&G 2000+ (bez piechoty)
O&G 2000+ (bez piechoty)
Witam wszystkich szalonych zielonoskórych. W głowie mej zakiełkowała następująca idea (uprzedzam, że to tylko pomysł na armię, a nie armia):
BO na wywernie ~ 445pkt (z wliczonymi jakimiś przedmiotami)
2xOboss na dziku ~ 270 pkt (j.w.)
Oshaman na rydwanie ~ 195 pkt (j.w.)
Core:
4X 5 goblin wolf riders ~ 240
Special:
2X 8 boar boyz FCG ~ 430
8 savage boar boyz FCG ~ 206
Rare:
2X 4 troll ~ 320
razem ok 2100
mówię: to tylko pomysł, nie myślałem o przedmiotach i pewnie w tym kształcie jest to raczej słaba kompania... ale co o samym pomyśle powiecie?
BO na wywernie ~ 445pkt (z wliczonymi jakimiś przedmiotami)
2xOboss na dziku ~ 270 pkt (j.w.)
Oshaman na rydwanie ~ 195 pkt (j.w.)
Core:
4X 5 goblin wolf riders ~ 240
Special:
2X 8 boar boyz FCG ~ 430
8 savage boar boyz FCG ~ 206
Rare:
2X 4 troll ~ 320
razem ok 2100
mówię: to tylko pomysł, nie myślałem o przedmiotach i pewnie w tym kształcie jest to raczej słaba kompania... ale co o samym pomyśle powiecie?
Ja myśle, że ork szaman niemoże jeździć na rydwanie
. No i jak już boar boyzów wystawiać to savagy.

noo faktycznie nie możeSmile jakoś byłem przekonany, że może... aaaa to w army builder'ze tak jest... a to ci psikus:)
w takim razie:
BO warboss [451]
(wywerna; 3+sv; re-roll to hit, +1S w pierwszej turze walki; +1A; 5+wsv)
Orc big boss [130]
(dzik; LA, sh; Porko's Pigstikka)
Orc big boss [105]
(dzik; LA, sh; Martog's)
Savage orc shaman [136]
(dzik; lvl 1; 2xDS)
CORE:
4X goblin wolf riders [240]
SPECIAL:
3X 8 savage boar boyz [714]
(sh; spear; FCG)
RARE:
2X 4 trolls [320]
razem: 2096
szaman do oddziału boyzów, dwóch czempionów jeździ z trollami i rozdaje im klapsy. nie jestem przekonany co do wywerny, poza tym chyba bardziej klimatycznie byłoby zamienić wszystkich bohaterów na savage'y (no ale bez przesady już z tym klimatem:)
w takim razie:
BO warboss [451]
Orc big boss [130]
(dzik; LA, sh; Porko's Pigstikka)
Orc big boss [105]
(dzik; LA, sh; Martog's)
Savage orc shaman [136]
(dzik; lvl 1; 2xDS)
CORE:
SPECIAL:
(sh; spear; FCG)
RARE:
2X 4 trolls [320]
razem: 2096
szaman do oddziału boyzów, dwóch czempionów jeździ z trollami i rozdaje im klapsy. nie jestem przekonany co do wywerny, poza tym chyba bardziej klimatycznie byłoby zamienić wszystkich bohaterów na savage'y (no ale bez przesady już z tym klimatem:)
jakos dla mnie trolle sa kula u nogi warbossa...znacznie ograniczasz sobie mozliwosci
no i BO spisuja sie lepiej na swinkach-masz lepszy AS,lepszy WS....
stikka jest kiepska-dziala tylko w szarzy a jak sam dostaniesz szarze albo przeciwnik sie utrzyma to masz magiczny przedmiot za 40pkt ktory wogole nie dziala
no i BO spisuja sie lepiej na swinkach-masz lepszy AS,lepszy WS....
stikka jest kiepska-dziala tylko w szarzy a jak sam dostaniesz szarze albo przeciwnik sie utrzyma to masz magiczny przedmiot za 40pkt ktory wogole nie dziala

To jak big bossi mają jeździć z trollami to lepiej daj ich czarnuchów.
proszę bardzo:
BO warboss [451]
BO big boss [109]
(dzik; HA, sh, spear)
BO big boss [122]
(dzik; HA, sh; Martog's)
Savage orc shaman [136]
(dzik; lvl 1; 2xDS)
CORE:
SPECIAL:
(sh; spear; FCG)
RARE:
2X 4 trolls [320]
razem: 2092
kurczę, jak tak patrzę na tę rozpiskę, to bardzo chętnie bym sobie tym zagrał:) tylko jeszcze wronę i dodatkowe 4 trolle skądś wytrzasnąć... może najpierw testy na proksach, hihi
BO warboss [451]
BO big boss [109]
(dzik; HA, sh, spear)
BO big boss [122]
(dzik; HA, sh; Martog's)
Savage orc shaman [136]
(dzik; lvl 1; 2xDS)
CORE:
SPECIAL:
(sh; spear; FCG)
RARE:
2X 4 trolls [320]
razem: 2092
kurczę, jak tak patrzę na tę rozpiskę, to bardzo chętnie bym sobie tym zagrał:) tylko jeszcze wronę i dodatkowe 4 trolle skądś wytrzasnąć... może najpierw testy na proksach, hihi
3 to mało, min. 4. Ale w tej rozpie to wogóle trolli lepiej niedawać, bo jak generał latający to i ld ucieka.Ja bym zrezygnował z trolli (może zostawił jedną 3-ke) na rzecz jeszcze jednej kawalerii
Trole miały dostawać liderke od dwóch czarnuchów (yo!), którzy mieli z nimi jeździć, nie od generała na ptaszynie. może zdjąć jedną czwórczynę troli, dokupić fasty i zrobić rozpę na 2000:)?
na 2250 można powiększyć oddziały kawy do dyszek i w rarach dorzucić pump wagony..
jakoś nie widzę tego
no ale może to przez dzisiejsze zmagania... na dwie bitwy założyli nam (bo turniej par) dwie maski
chyba trzeba wstać od malowania i cięcia figurek i pochodzić trochę na takie rozgrywki, ogłady nabrać, doświadczenia...
pzd
na 2250 można powiększyć oddziały kawy do dyszek i w rarach dorzucić pump wagony..
jakoś nie widzę tego
no ale może to przez dzisiejsze zmagania... na dwie bitwy założyli nam (bo turniej par) dwie maski

chyba trzeba wstać od malowania i cięcia figurek i pochodzić trochę na takie rozgrywki, ogłady nabrać, doświadczenia...

pzd
Sam dzisiaj widziałeś, że rozpiski na kawalerii wcale niesą skuteczne. Piechote trzeba wstawić, gdybyście mieli jeszcze ze 3 klocki orków i tamte 4 klocki z kultu ulrica to może byście powalczyli.