NoWE (zbiór plot str. 113)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Re: NoWE.

Post autor: Tutajec »

Nie. to znaczy ze armia idzie tym bardziej do lamusa.
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Nikt otwarcie tego nie potwierdzi, ale fakt faktem może to być koniec wood elfów...

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Nie przesadzajmy z wyciąganiem wniosków z tego ile ofert jest na allegro, bo to nie gra w sumie żadnej roli bo np. nawet u skavenów był taki czas (2-3 dni) że ofert u nich było mniej niż u WE. A w sklepach nie ma tego bo mało jest graczy WE i to co by zamówił normalnie sklep stałoby na półkach i się kurzyło i jest to zrozumiałe ze mało tego sprowadzają na magazyn bo przecież każdy chce zarobić.
Obrazek

Ready
Mudżahedin

Post autor: Ready »

Może i racja, to były by za daleko idące wnioski. Ale tak prywatnie intuicja mi podpowiada ze WE będą i zrobią je porządnie.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

WE nigdy nie były wśród armii priorytetowych dla GW, podręcznik dostały w 4 edycji i grały na nim 4 i 5, później grały bez podręcznika długo w 6, by w końcu go dostać i grać nim końcówkę 6, 7 i 8 edycje...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Laik pisze:(...) później grały bez podręcznika długo w 6, by w końcu go dostać i grać nim końcówkę 6(...)
I wtedy przez chwilę byliśmy PG, leśniaki były topową armią, :wink:
Teraz jesteśmy tak topowi jak Australia w hokeja :D
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

akurat wtedy nie grałem :) , wolę jednak mieć niszową armię...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Laik pisze:akurat wtedy nie grałem :) , wolę jednak mieć niszową armię...
To raz, a po drugie jeśli GW oleje leśniaki, możemy mieć pewność, że ich nie spieprzą 8-edycyjnymi trendami rodem z kosmosu :)

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

To raz, a po drugie jeśli GW oleje leśniaki, możemy mieć pewność, że ich nie spieprzą 8-edycyjnymi trendami rodem z kosmosu
Przynajmniej z dupy nie dostały by elfy jakiegoś monstrum co by dwukrotnie wysokość drzew przewyższało i z fluffem miało by tyle wspólnego co skaven z człowiekiem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Azgaroth pisze:
Laik pisze:akurat wtedy nie grałem :) , wolę jednak mieć niszową armię...
To raz, a po drugie jeśli GW oleje leśniaki, możemy mieć pewność, że ich nie spieprzą 8-edycyjnymi trendami rodem z kosmosu :)
Pewności nie możemy mieć żadnej - kto wie co będzie robiło GW w 9 edycji :wink:

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Pewności nie możemy mieć żadnej - kto wie co będzie robiło GW w 9 edycji
Ja wiem, zbijało kasę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Raczej wątpię aby GW zrezygnowało z WE.

Trochę zapomniana armia i niedopieszczona, ale z pewnością wciąż najbardziej klimatyczna i oryginalna.

Booka prędzej czy później się doczekamy, teraz po wydaniu noweli z Orionem przynajmniej mamy odnośnik gdzie można szukać czegoś odnośnie fluffu.

Powiem tak:
Jak dla mnie jakby zostały wprowadzone takie zmiany w nowym drafcie jak te wspomniane parę postów wyżej było by naprawdę spoko.
S4 na każdym łuku była by naprawdę niezłym boostem dla nas, nie wspomnę o większym dostępie do lorów dla naszych magów.
To są zmiany, które nie sprawiłyby, że staniemy się topową armią, ale przynajmniej byłoby nam łatwiej nawiązać walkę z wszelkimi nowymi wynalazkami, które wchodzą wraz z każdym nowym bookiem.

Poczekamy, zobaczymy co przyniesie nowy draft ;)
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Luc pisze: Poczekamy, zobaczymy co przyniesie nowy draft ;)
+1

Czasem zastanawiam się, jakby prawdą stały się plotki o połączeniu w jedno Bretki i WE. Połączenie nie bardzo by mi się podobało, ale fakt faktem, że mega strzelanie w połączeniu z lancami byłoby ciekawe...Z tymże każda z armii utraciłaby bezpowrotnie swą unikalność i spójność. Mam nadzieję, że to tego nie dojdzie...:)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Jacek_Azael pisze:
Laik pisze:(...) później grały bez podręcznika długo w 6, by w końcu go dostać i grać nim końcówkę 6(...)
I wtedy przez chwilę byliśmy PG, leśniaki były topową armią, :wink:
Teraz jesteśmy tak topowi jak Australia w hokeja :D
WE na "kodeksie" z Chronicles też były bardzo mocną armią. Tylko niestety mega nudną. 8x5 łuków, 4xmag z life i dwa drzewa
Trochę zapomniana armia i niedopieszczona, ale z pewnością wciąż najbardziej klimatyczna i oryginalna.
Taki był kiedyś los DE - słaby podręcznik w 4 edycji (do części jednostek nigdy nie wydali figsów)), brak nowego w 5, słaby w 6 i dopiero w 7 gracze DE zostali dopieszczeni.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Właśnie skończyłem czytać tą książkę o Orionie, nie bardzo z niej wynikła aby miała być jakaś drastyczna zmiana army listy. Układ jednostek raczej zgodny z obecnym book'iem

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Dydu pisze:Właśnie skończyłem czytać tą książkę o Orionie, nie bardzo z niej wynikła aby miała być jakaś drastyczna zmiana army listy. Układ jednostek raczej zgodny z obecnym book'iem
Jak ogólnie oceniasz książkę ?
Bo przymierzam się do zakupu tylko czasu chwilowo brak aby podjechać ;)

No i czy coś ciekawego w książce odnośnie naszych rajtuzerów ?
Wiadomo, że książka musi się zgadzać z obecnym fluffem ale czy jakieś fajne wzmianki ?
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Czyta się fajnie, ale jakaś pasjonująca to ona nie jest (historii taka trochę bez polotu).

Co do wzmianek, co mogło by być nowego to nie bardzo właśnie coś można znaleźć w niej.

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Trochę mnie tym zmartwiłeś :?
Spodziewałem się czegoś dowiedzieć nowego.. może jakieś wskazówki etc.

No nic święta idą więc myślę, że chwila wolnego czasu się znajdzie ;)

Obecnie odświeżam Hobbita co by na filmie nie świecić oczami :mrgreen:

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

potwierdzam, rzekł bym nawet, że nudnawa.
xYz

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Patrząc na plotki odnośnie booków, które ostatnio wychodziły dość dobrze się to wszystko potwierdza

Miało wyjść EMPIRE i wyszło
Potem przyszła pora na WOCH...wyszedł, kolejne wyszły DEMONY.
Następne podobno mają być HE (maj 2013) a po nich LIZAKI (październik 2013).

Ogólnie to wkurza mnie polityka GW, że to co najstarsze najdłużej czeka (wielka trójca DF, BRE, WE) i nie wiadomo czy się doczeka, ale...

...no właśnie.

Kuzyn ma WoCH (właśnie skończył go malować - została mu Helena i Psy)..... wczoraj grał na stole pierwszą bitwę nowych WoCHem i grał..... na kartonikach, proxach z Dryady, Treemanów, Tree-Kinów czy Wildów.
Dlaczego ?
Bo WoCH dostał takiego booka, że figury trzeba zbierać od nowa (Rydwany 1-3, Chimery 1-2, Fasty 1-3, Crushery 3-6, Gorebeast Chariot, Demon Prince, Mutalix Coś tam coś tam, Warshine)
Fasty czy Warshine wcześniej był spotykany choć nie każdy go miał to pozostałe zakupy masakra.

Wczoraj jedyną figurą na stole, która była prawdziwa to był rydwan.
.... lecimy dalej

Kumpel ma DoCH i też mu zmienili armię, może nie tak mocno ale też stwierdził, że musi zacząć zbierać od nowa.
Bo to co ma jest niegrywalne i wizja jego armii wygląda teraz inaczej (działo Korna, Muchy, musi zainwestować w plagusy, które były słabo grywalne, Beast of Nurgle, Charioty, Soulgrinder)

Kurde z takimi zmianami w bookach to naprawdę wydatki kosmiczne czekają graczy.
Bo albo zostajemy przy tym co mamy i gramy czymś średnio opłacalnym/grywalnym albo wywalamy kasiorę na nowe figsy.

Zobaczymy co przyniesie book HE i LIZ jeśli utrzyma się trend poprawności plotek wydawania booków.

Ja powiem tak:
Nie wyobrażam sobie aż tak drastycznych zmian u Wood Elves jeśli miałyby zajść.
Czy wyobrażam sobie WE bez Dryad, Treemana, Łuczników czy np. Wildów ? A z jakimiś innymi wynalazkami ? Ciężko... #-o

Kurde masakra :mrgreen:
To już chyba lepiej jak AR.COM zrobi nam Drafta na styl USA \:D/

Zablokowany