tlusta galeria
Moderator: Afro
Re: tlusta galeria
fajne, sympatyczne ale widać że muzyk z innej fabryki. Metale na plecach paymastera chyba mają zbyt brutalne przejścia.
Ja też wrzucę swoją figórkę, szału na konkursie nie zrobiła, niestety, komentarzy też było mało i nie wiem, co jest źle, dlatego wrzucam.
Ja też wrzucę swoją figórkę, szału na konkursie nie zrobiła, niestety, komentarzy też było mało i nie wiem, co jest źle, dlatego wrzucam.
Staroedycyjne gory są komiczne :/ Ale malowanie ładne, pasują im akurat takie kolorki.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35884
Moim zdaniem sporo elementów nie jest w ogóle pomalowana, nie licząc podstawowego koloru. Metalowe elementy (kolczuga pod brzuchem mounta, metale na jego kłach/ciosach, baner Great Maw, okucia butów) w ogóle nie wyglądają na pocieniowane, czy rozjaśnione. Na kościanym obiciu brzucha ogra z łańcuchem widzę dwa kolory, a to za mało. Ich skóra nie ma w ogóle głębi. Spodnie tak samo wyglądają bardzo płasko. Jedyne co mi się podoba, to podstawka.
To metal, Bóg wie skąd, klient takiego przytargał, więc nie miałem wyboru i pomalowałem.Bonczek pisze:Bardzo fajne, żywe malowanie. Na pewno dobrze na stole wyglądają. Jedyne co do mnie nie przemawia to model muzyka Jakiś taki... dziwny.
Jakoś nie wychodzą mi te przejścia na srebrnym i złotym, ale nie mam do tych kolorów cierpliwości. Co do podstawek, to z trawką już nie wyglądają tak źle, ale faktycznie brak im jakichkolwiek pierdułek.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Staaary. Ile my się tego zajefajnego muzyka naszukaliśmy... A ile wina do tego poszło...Bonczek pisze:Bardzo fajne, żywe malowanie. Na pewno dobrze na stole wyglądają. Jedyne co do mnie nie przemawia to model muzyka Jakiś taki... dziwny.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
Akurat w to nie wątpię
A co do mamuta:
Pomalowany jest bardzo "nierówno" -> kły wyglądają w miarę okej, wszelkie rogi dobrze, z drugiej strony strasznie płaskie metaliki. Poza tym - mamut jest wyraźnie zimowym zwierzakiem (białe futro) a siedzi na nim para niggerów. Coś tu nie halo
A co do mamuta:
Pomalowany jest bardzo "nierówno" -> kły wyglądają w miarę okej, wszelkie rogi dobrze, z drugiej strony strasznie płaskie metaliki. Poza tym - mamut jest wyraźnie zimowym zwierzakiem (białe futro) a siedzi na nim para niggerów. Coś tu nie halo
Rackham czy cuś, na allegro zdaje się taki jest też do kupieniaSolider pisze: To metal, Bóg wie skąd, klient takiego przytargał
Wisła Kraków.
Ave. Kolejny grubas, popełniony parę dni temu:
Więcej tutaj:
http://www.bractwo-kosci.pl/index.php?n ... le&sid=167
Więcej tutaj:
http://www.bractwo-kosci.pl/index.php?n ... le&sid=167
o.b-one pisze:Podobne uczucia towarzyszą mi po czytaniu tych wszystkich żali. Pod koniec każdego takiego posta pozostaje niesmak i jednocześnie ulga, że to już koniec...Barbarossa pisze:(..) co przynosi mieszaninę ulgi, że turlanina skończyła się, oraz niesmaku, że imba.
Cześć Wszystkim, jestem zupełnie nowy w świecie Warhammera. Zdecydowałem się na grę ogrami.
Poniżej moja pierwsza praca (może trzeci raz miałem pędzel i farby w dłoniach).
Nie jest to wybitne osiągnięcie malarskie, ale co o nim myślicie ?
@edit Kolory się nie do końca zgadzają, le chyba nie wycisnę niczego lepszego z mojego aparatu.
Poniżej moja pierwsza praca (może trzeci raz miałem pędzel i farby w dłoniach).
Nie jest to wybitne osiągnięcie malarskie, ale co o nim myślicie ?
@edit Kolory się nie do końca zgadzają, le chyba nie wycisnę niczego lepszego z mojego aparatu.
Jezeli faktycznie tak krótko malujesz to serio bardzo ładnie
Mi się podoba i jest schludnie ale nic wiecej z tak małych fotek powiedziec nie moge
Póki co czekam na wiecej prac
Mi się podoba i jest schludnie ale nic wiecej z tak małych fotek powiedziec nie moge
Póki co czekam na wiecej prac
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Jak na pierwsze modele to na prawdę świetnie!!!
Wrzucam większe zdjęcia czterech Ironów
Pan w niebieskich gaciach mazany jako pierwszy w życiu model, skóra porażka, ale cóż eksperymenty
Pan w zielonych jako drugi, na czaszkach przy brodzie i spodzie prawej dłoni zaschnięte krople kleju (swoją drogą nie wiem skąd się wziął)
Przy obu powyższych uczyłem się, jak widać na błędach, używać Washy (stąd te szkliste cienie itd.).
Pan ze sztandarem, eksperymenty ze skórą i washami ciąg dalszy. Szmata sztandaru nieudana.
Pan w brązowych gatkach wrzucany już wcześniej wyszedł jako tako
Do pomalowania mam jeszcze 10 ironów, 3 buli i 3 leadów, a jest po sesji więc może coś wrzucę niedługo
@edit Tak wiem, że podstawki psują wątpliwy efekt tych modeli, ale nie mam pomysłu na nie muszę przejrzeć jakieś tutki.
Pan w niebieskich gaciach mazany jako pierwszy w życiu model, skóra porażka, ale cóż eksperymenty
Pan w zielonych jako drugi, na czaszkach przy brodzie i spodzie prawej dłoni zaschnięte krople kleju (swoją drogą nie wiem skąd się wziął)
Przy obu powyższych uczyłem się, jak widać na błędach, używać Washy (stąd te szkliste cienie itd.).
Pan ze sztandarem, eksperymenty ze skórą i washami ciąg dalszy. Szmata sztandaru nieudana.
Pan w brązowych gatkach wrzucany już wcześniej wyszedł jako tako
Do pomalowania mam jeszcze 10 ironów, 3 buli i 3 leadów, a jest po sesji więc może coś wrzucę niedługo
@edit Tak wiem, że podstawki psują wątpliwy efekt tych modeli, ale nie mam pomysłu na nie muszę przejrzeć jakieś tutki.
Widzę, że cieniowałeś skórę na pierwszym ironsie, zrób to samo ze sztandarem (najlepiej jego większą cześcią,
a potem powtórz jeszcze jaśniejszym kolorem. Najlepiej domaluj też jakiś (chociaż prosty jak ten "okrąg kamienny-paszcza trzewi") symbol na sztandarze.
Żadna szmatka się imo bez tego nie obejdzie.
Zawsze alternatywą jest ten sztandar z tą stalową paszczą z rogami.
EDIT:
Jak polakierujesz figsy na matowo to zniwelujesz tą "szklistość".
a potem powtórz jeszcze jaśniejszym kolorem. Najlepiej domaluj też jakiś (chociaż prosty jak ten "okrąg kamienny-paszcza trzewi") symbol na sztandarze.
Żadna szmatka się imo bez tego nie obejdzie.
Zawsze alternatywą jest ten sztandar z tą stalową paszczą z rogami.
EDIT:
Jak polakierujesz figsy na matowo to zniwelujesz tą "szklistość".
Sztandar nie jest skończony. Chodziło mi o samą szmatę bo malunek na niej dopiero powstanie w przyszłości
@edit szklistosc jest wynikiem mojego braku umiejetnosci w nakladaniu washa i tak spaprane sa zaledwie dwa ogry i to te pierwsze, na ktorych uczylem sie jak trzymac pedzel, wiec to nie problem
@edit szklistosc jest wynikiem mojego braku umiejetnosci w nakladaniu washa i tak spaprane sa zaledwie dwa ogry i to te pierwsze, na ktorych uczylem sie jak trzymac pedzel, wiec to nie problem
Moje wipy niektore mają pół roku ale w końcu się zebrałem by zrobić zdjęcia, może nie najlepsze.
Mój muzyk ludojadów - stylizowany na najemnika VC
Ludojad stylizowany na łowce czarownic
kolejny stylizowany na najemnika z WoCH
moj rzeźnik
To chyba będzie Tyrant, jest o głowę większy niż standardowy model
Mój łowca, albo ludojad jeszcze sam nie wiem, nie ma nabrzusznika bo nie mam jeszcze pomysłu jak zrobić.
muzyk ironów
jeden z ironów
BSB - strasznie słabe zdjęcia coś mi się chyba przestawiło w aparacie
modele jeszcze dokańczam bo jak przystało na początkującego modelarza/konwertera dopiero po sprejowaniu widzę niedociągnięcia :/
Mój muzyk ludojadów - stylizowany na najemnika VC
Ludojad stylizowany na łowce czarownic
kolejny stylizowany na najemnika z WoCH
moj rzeźnik
To chyba będzie Tyrant, jest o głowę większy niż standardowy model
Mój łowca, albo ludojad jeszcze sam nie wiem, nie ma nabrzusznika bo nie mam jeszcze pomysłu jak zrobić.
muzyk ironów
jeden z ironów
BSB - strasznie słabe zdjęcia coś mi się chyba przestawiło w aparacie
modele jeszcze dokańczam bo jak przystało na początkującego modelarza/konwertera dopiero po sprejowaniu widzę niedociągnięcia :/
Brawo za ogrom konwersji! Jak sam zauważyłeś jeszcze długa droga przed tymi modelami, bo jest trochę niedociągnięć. Mój osobisty faworyt to bsb, bardzo heroiczna poza, zaraz po nim butcher. Koniecznie zamieszczaj postępy tych modeli. Pozdro
o.b-one pisze:Podobne uczucia towarzyszą mi po czytaniu tych wszystkich żali. Pod koniec każdego takiego posta pozostaje niesmak i jednocześnie ulga, że to już koniec...Barbarossa pisze:(..) co przynosi mieszaninę ulgi, że turlanina skończyła się, oraz niesmaku, że imba.