Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
Zieloni koledzy, jak sobie radzić z czarami typu 13-stka skavenów? Na razie grałem raz przeciw grey seerowi na większe punkty i strasznie mnie skarcił tym czarem, cały klocek SO zamieniony w szczury.
-
- Warzywo
Mam pytanie dotyczące balist. Czy jeśli wystawiam dwie jako wybór jednej jednostki specjalnej, to czy muszą być one wystawione obok siebie? I drugie, czy muszą strzelać do tego samego celu, czy mogę ładować z każdej w co innego?
czy jeśli do oddziału goblinów włożę bohatera z Przerażającą Maską Z Eef, to nie muszę zdawać testu strachu przed elfami?
Wszak Maska powoduje terror, i elfy musiały by rzucać na strach....
Tworzone przez Polaków uściślenia oraz wszelkie inne zasady i FAQi dla Polaków - powinno opracować się po polsku - cholerne anglickie lizusy
Kiedyś już o tym było w pytaniach ogólnych i wynik dyskusji był taki:Karbowy pisze:czy jeśli do oddziału goblinów włożę bohatera z Przerażającą Maską Z Eef, to nie muszę zdawać testu strachu przed elfami?
Maska nie daje jednostce goblinów terroru/strachu czyli w tej dziwnej sytuacji testują strach obie jednostki (w walce wręcz)
(gobliny z powodu elfów, a elfy z powodu bohatera z maską)
Jedyny, który nie testuje strachu w tej sytuacji to ten bohater.
Pozdrawiam
Ushi
Ushi
-
- Chuck Norris
mam pytanie nie wiem czy kiedyś podobne padło bo nie mogę znaleźć odpowiedzi: Czy BO na dziku może używać dodatkowej broni dzięki zasadzie armed to da teef? Jak to jest uznawane na turniejach?
A to czemu nie? SOBB też mogą być wystawieni z 2 broniami (mają wtedy -1 do rzutu na DT) i co niby tez nie mają +1 A z dodatkowej broni?
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
Ale akurat savage mają specjalna zasadę która pozwala im na stosowanie ahw będąc mounted.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki