Mistrzostwa Podbeskidzia, 2 grudzień 2012, Bielsko-Biała

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Re: Mistrzostwa Podbeskidzia, 2 grudzień 2012, Bielsko-Biała

Post autor: RedScorpion »

3. Assassination - Wystawienie i przebieg jak w Battleline. Dodatkowo za zabicie postaci poziomu lord gracz otrzymuje 2VP, a za zabicie herosa 1VP.
a jak postać zabije się sama (miscast, dangerous terrain etc.) to co wtedy? Przeciwnik też dostaje punkty?

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

tak, w tej bitwie trzeba będzie ostrożniej czarować :mrgreen:
(sam będę miał generała maga - wartego duuuuużo punktów)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Imo Przemku to ograniczenie jest bez sensu... Nie powinniśmy ingerować w zasady... jak już to w kompozycje...

wystarczy dać chalice or kdaii i 2 z 3 helka, helka, chalice... i już masz dużo bardziej wyważoną rozpę.... owszem magia karci... ale znowu nie będąc zajeżdżanym przez kdaiia... nie jest aż tak ciężko bronić sie przed snajperkami...
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

takie Chalice jest bardziej gięte niż stary Power Scroll - który został po prostu zbanowany.
Możemy więc albo unormalnić ten przedmiot albo go zbanować - wybieramy pierwszą opcje.

Durin będziesz na turnieju? czy w imię walki o ideały piszesz? :)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Post autor: Szaitis »

Durin gra tylko raz na pół roku - nie pamiętasz? :wink:

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

@Marek, czepiasz się:) Przed tą Twoją aplikacją za dużo Cię na turniejach też nie było;p

@Laik
Raczej nie, obowiązki... chodzi mi o to, że ten przedmiot po takiej zmianie jest zwyczajnie bezużyteczny.... to tak jakby pendant nie działał na siłę 6+;p
Bez Kadaja czy dwóch helek samym chalicem bitwy nie wygrasz:) też uważam, że to gięty przedmiot żeby nie było....:) ale w połączeniu z czymś co pozwoli wykorzystać ten potencjał:)
Co do banowania i power scrolla... wiesz.. myślę, że lepiej go zbanować (chalica) niż zmieniać w ten sposób.

Podsumowując to takie moje subiektywne przemyślenia z racji tego że znam armie i mimo wszystko jako tako mete ogarniam mimo, że nie mam czasu za dużo grywać:(
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Post autor: Szaitis »

Durin pisze:Przed tą Twoją aplikacją za dużo Cię na turniejach też nie było;p
Bo dopiero teraz zaczęły się fajne turnieje :wink: Poza tym na wszystkie mastery jeżdżę - nawet jak miałem egzamin to wybrałem Silesiana :wink:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

No to jak nie będziesz to wyjazd z baru :mrgreen: :mrgreen:

A tak poważnie ja też uważam ,że chalice jest niedopuszczalny w tej formie w jakiej został stworzony do normalnych gier..to jest po prostu przegięcie pyty. Myśmy tego w Krakowie na turnieju też nie puścili i "zmusiliśmy: chdeckiego gracza do używania go po bożemu - czyli zgodnie z zasadami FB a nie jakąś idiotycznym faqiem FW...i mówię to ja który chce zagrać Chdkeami na tym turnieju:)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

zapiszcie mnie

Denis Seweryn Chd
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Testowaliśmy dzisiaj format MP. Top 3:
1. DE
2. DE
3. DE

Proponuję - DE mogą rzucać czary maksymalnie z 2 kości, dozwolony jeden heros, oddziały max 10 modeli, 5 Kusz w armii, rary i harpie zbanowane, max jeden assassin, ale bez sprzętu.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Proponuje ograniczenie strzelania wszelkiej maści do 40 modeli - zrobi się spokojniej ; p
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

I i tak będą w top 3 xD
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Zzaryzykujemy;-) bez dodatkowych zmian. moge sie zalozyc ze w top3 bedzie max 1 raz DE...
ktos podejmuje paleczke?

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Będą co najmniej 2xDE w top 3
Mogę się założyć o browca :roll:
Ta armia jest pojebana a format imo do dupy

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

na mniejsze punkty gra traci balans i to jest jasne. Z mojego skromnego rocznego grania De wynika ,że jest to armia która świetnie czuje się na mniejsze formaty ale ma też swoje problemy...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

No jestem ciekaw jakie to wielkie problemy mają :roll:
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Ich naturalnego blokera -skaveny- udupili tym formatem więc pozdro600 miłej gry z ta pojebana armią

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

to dalej są tylko elfy z T3 umierające od pierdnięcia... będą w topce ale można z tym grać...
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Naturalnym blokerem DE sa WE;-)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Pożycze 41 łądnie pomalowanych bestigorów z fcg
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

ODPOWIEDZ