Systemy liczenia punktów do Ligi (histora)

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Holan
"Nie jestem powergamerem"

Re: Systemy liczenia punktów do Ligi (histora)

Post autor: Holan »

Maciek, powoli wracam.
Nawet zaliczyłem lokala na Narbutta ostatnio.

A co do historii z Młodym, to bez kitu wyglądał wtedy jak pomiot chaosu :shock:

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Holan pisze:Oj tam zaraz zkurzony, to po prostu była bardzo wymagająca i męcząca bitwa. :wink:
Kojarzę taką grupę, która po każdej bitwie wyglądała na zmęczonych :D

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Jankiel pisze:Ogarnijcie sobie wyniki Krakonu - 130 punktów na pierwsze miejsce, czyli co najmniej 30 za hobby i test wiedzy. A dzisiaj młodzież pierdoli, że 1 punkt za wyswig na herosach wypacza wyniki mastera.

http://www.legion.paraszczak.com/wynKrakon.html
Patrz tutaj: Krakon 2004 (rok wcześniej) - ponad 45 pkt z hobby! To było chore :)
http://www.legion.paraszczak.com/kat/wt ... 2.2004.htm
Dlatego lałem z Kuby, że robi jakiegoś flejma o gówniane 1 pkt za WYSIWG w Babicach

Teraz jest super.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

ale przynajmniej każdy się starał ,żeby jego armia jakoś wyglądała - a teraz przychodzi gość z reklamówką - wysypuje plastiki na stół...i mówi czekaj muszę wybrać jakiegoś generała - umówmy się ,że to będzie ten bez lewej ręki i głowy ok?
Chore to jest to co jest teraz..
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Maciek P.
Falubaz

PiotrB pisze:ale przynajmniej każdy się starał ,żeby jego armia jakoś wyglądała - a teraz przychodzi gość z reklamówką - wysypuje plastiki na stół...i mówi czekaj muszę wybrać jakiegoś generała - umówmy się ,że to będzie ten bez lewej ręki i głowy ok?
Chore to jest to co jest teraz..
Nieprawda. Teraz na Masterach armie niepomalowanie są w ogólne zabronione. Dawniej 1/2 stołów to właśnie były wysypywane z reklamówki proxy.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

widziałeś co się działo na DMP???
Tak naprawdę Silesian był moim pierwszym masterem gdzie ktoś na to zwracał uwagę..
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Maciek P.
Falubaz

PiotrB pisze:widziałeś co się działo na DMP???
Tak naprawdę Silesian był moim pierwszym masterem gdzie ktoś na to zwracał uwagę..
Nie wiem, jak byo na DMP, muszą sie ogarnąć :) Natomiast na Silesianie było ok, tak samo jak w Babicach.

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Na Babicach nie było ok. Idąc tyłem sali w kawa-spot można było zobaczyć na ostatnich stołach naprawdę ciężkie widoki. Jakąś Chadecję na samych podstawkach z jednym oryginalnym modelem (Kadai) a armii niepomalowanych w 80% było kilka. Ale o tym za kilka dni w dziale "Turnieje".

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Paraszczak pisze:Na Babicach nie było ok. Idąc tyłem sali w kawa-spot można było zobaczyć na ostatnich stołach naprawdę ciężkie widoki. Jakąś Chadecję na samych podstawkach z jednym oryginalnym modelem (Kadai) a armii niepomalowanych w 80% było kilka. Ale o tym za kilka dni w dziale "Turnieje".
Jak ty widziałeś oryginalnego Kadai to ja proponuję przestać pić :shock:
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Ale w jednym ma racje nawet na wyższych stołach widziało się skull crusherów bez knechtów na górze... (właściwie były to juggery dochowe na bank)

Choć przyznam, że sam zamiast maga gralem exalted herosem ale maga miałem w walizce i pytałem każdorazowo przeciwnika czy mu przeszkadza taka podmianka i jak coś wyjmę orginalnego:)
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

jak ktoś nie ma kasy a chce grać powinien porobić ładne konwersje z plastików które zawsze może dostać gratis od kolegów z klubu - ale większość to olewa i gra podstawkami ...w dodatku pożyczonymi...
Oczywiście cenię młodych ludzi mający zainteresowania i grających w WFB ale chyba nie powinni tego robić w ten sposób...
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Przemcio pisze:Ale w jednym ma racje nawet na wyższych stołach widziało się skull crusherów bez knechtów na górze... (właściwie były to juggery dochowe na bank)

Choć przyznam, że sam zamiast maga gralem exalted herosem ale maga miałem w walizce i pytałem każdorazowo przeciwnika czy mu przeszkadza taka podmianka i jak coś wyjmę orginalnego:)
bo ich nie chciałem przykleić, a nie byli stabilni. Każdy z moich przeciwników miał możliwość zdecydować bym rycerzy na jagi wsadził - dla naszej gry wygodniej było ich na modelach nie umieszczać. Abstrahując od faktu, że to bardzo nowy oddział, więc nie wszystko udało mi się z nimi zrobić jak chciałem. :*
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

Dymitr pisze: liga się chyba zawsze kończy wraz z końcem ostatniego mastera

Z tematu "Głosowanie na mastery"
Jankiel pisze:czy jesteś za tym, by w sezonie maj-grudzień 2012 odbyło się:
Kiedy w końcu kończy się tegoroczna liga? Wraz z kalendarzowym końcem roku czy z ostatnim masterem (czyli Strategicon).
Obrazek

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Kod: Zaznacz cały

Terminy Ligi
1.1 Rozgrywki ligowe odbywają się sezonowo.
1.2 Na sezon ligowy składa się dziesięć turniejów klasy master oraz dowolna liczba turniejów lokalnych.
1.3 Sezon ligowy rozpoczyna się 1 stycznia.
1.4 Zamknięcie sezonu ligi następuje 31 grudnia.
Masz czas do końca roku by cisnąć lokale.

ODPOWIEDZ