05.01.2013 - BILATICON vol. VIII ! Bielsko-Biała
Re: 05.01.2013 - BILATICON vol. VIII ! Bielsko-Biała
A co dodatkowymi kostkami w fazie magii?? Np. wezmę sobie 5 wl z baner of sorcery? Będzie mój mag imperialny mógł użyć tych kości? Bo w zasadzie sojuszy pisze ,że nie bardzo.... ale tutaj przecież nie mogę wystawić maga HE...
no tak ale przy sojuszach (pewnych i niepewnych) pisze tak:
Kostki wygnerowane przez skupienie muszą być użyte przez czarodzieja które je skupił ,PODOBNIE jak wszystkie kości generowane przez magiczne przedmioty i zdolności...
Czy jak ktoś weźmie casket to kostki z casketu można użyć tylko na boundspela z castektu czy może je np użyć Imperialny mag?
Kostki wygnerowane przez skupienie muszą być użyte przez czarodzieja które je skupił ,PODOBNIE jak wszystkie kości generowane przez magiczne przedmioty i zdolności...
Czy jak ktoś weźmie casket to kostki z casketu można użyć tylko na boundspela z castektu czy może je np użyć Imperialny mag?
Imperium może użyć tych kości. Po dyskusji ustaliliśmy, że uprościmy zasady sojuszy - kontyngent (bez względu na orientację ideologiczną) będzie traktowany jako część armii głównej.PiotrB pisze:Czy jak ktoś weźmie casket to kostki z casketu można użyć tylko na boundspela z castektu czy może je np użyć Imperialny mag?
Skorygowany regulamin wrzucę, jak tylko uwierzę, że to znowu poniedziałek

paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
2x14 darkelfickich kusz do HE, fajne
i taaakie skromne 
bo jeszcze aby potwierdzic moje przypuszczenia, te cory, które sa w kontyngencie zajmuja procentowe sloty w całej armi?
Czyli, jak wezmę kontyngent, który kosztuje 300pkt i są to punkty core, to w głównej armi musze jeszcze wystawić tylko 297pkt w corach? Czy i tak normalnie 597? Inaczej, czy cory z kontyngentu wliczają się w 25% corów w całej armi?

bo jeszcze aby potwierdzic moje przypuszczenia, te cory, które sa w kontyngencie zajmuja procentowe sloty w całej armi?
Czyli, jak wezmę kontyngent, który kosztuje 300pkt i są to punkty core, to w głównej armi musze jeszcze wystawić tylko 297pkt w corach? Czy i tak normalnie 597? Inaczej, czy cory z kontyngentu wliczają się w 25% corów w całej armi?
Update!
-poprawione zasady sojuszy
-poprawione zasady dla BSB
-limit miejsc
-dodany 3 sędzia
-poprawione ograniczenia ChD
-szczegóły wysyłania rozpisek (ważne!)
-poprawione zasady sojuszy
-poprawione zasady dla BSB
-limit miejsc
-dodany 3 sędzia
-poprawione ograniczenia ChD
-szczegóły wysyłania rozpisek (ważne!)
Pieter czemu nie grałeś Imperium ?
Staram się to załatwić, nie wiem jeszcze, jak będzie ze zmianą w sklepie, ale jeśli od tego uzależniasz swoje przybycie - postaram się mocniej!PiotrB pisze:ja bym optował za TAKĄ SAMĄ OCENĄ HOBBYSTYCZNĄ jak była na Mistrzostwach Podbeskidzia...zwłaszcza mam tu na myśli osobę sędziego - z całym szacunkiem:)

Dokładnie , Sigmar chyba nie był zadowolony ;] A mój Francek robił furorę. Miło się robiło jak ktoś podchodził i pytał z niedowierzaniem czy mam Francka w rozpie bo ktoś gdzieś tam mu mówił 

Dopiszcie mnie
Andrzej Karpiu Karpiński ID 1349 Kraków True Legion
Andrzej Karpiu Karpiński ID 1349 Kraków True Legion