Trolluj z nami przed świętami!-2x1300-Warszawa 01.12.12
Re: Trolluj z nami przed świętami!-2x1300-Warszawa 01.12.12
Okrutny krasnal
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
Jasne.Opat pisze:Pytanie, czy warriorzy przejdąjako choseni?
- Retaguardia
- "Nie jestem powergamerem"
Planujemy wpaść z chłopakami, może uda się 2 pary sklecić... Tylko mam kilka pytań, coby dobrze rozpy zbudować
1) "gracze dowolnie dzielą kostki power i dispel przed pierwszym rzutem na czar" - rozumiem, że mogę oddać wszystkie PD sojusznikowi, skoro moje Dwarfy nie czarują? A sojusznik może mi oddać wszystkie DD, zeby mieć +2 do dispela (jak mu np... mag wybuchnie ) ?
2) Dispelować czary rzucone na mój oddział mogę tylko swoimi kostkami? Czy nie ma to znaczenia, co kto dispeluje, byleby rzucal tyloma koscmi ile ma?
3) Master rune of balance + annulian crystal kumulują się? (zabieram przeciwnikowi 2 PD i dodaje sobie 2 DD? )
1) "gracze dowolnie dzielą kostki power i dispel przed pierwszym rzutem na czar" - rozumiem, że mogę oddać wszystkie PD sojusznikowi, skoro moje Dwarfy nie czarują? A sojusznik może mi oddać wszystkie DD, zeby mieć +2 do dispela (jak mu np... mag wybuchnie ) ?
2) Dispelować czary rzucone na mój oddział mogę tylko swoimi kostkami? Czy nie ma to znaczenia, co kto dispeluje, byleby rzucal tyloma koscmi ile ma?
3) Master rune of balance + annulian crystal kumulują się? (zabieram przeciwnikowi 2 PD i dodaje sobie 2 DD? )
co do pierwszego pytania to masz racje, tylko że jak kulniecie na sojusz 1 to dzielicie pule po równo, a kości generowana indywidualnie przez armie są przypisane do nich.
Krasie jak mają w sojuszu maga, to tracą bonus +2 do despela, nawet jak sojuszniczy mag zginie.
Co do 3 to tak. kumuluje się.
Krasie jak mają w sojuszu maga, to tracą bonus +2 do despela, nawet jak sojuszniczy mag zginie.
Co do 3 to tak. kumuluje się.
W zaufanym sojuszu możesz dispelować czary, których celem jest Twój sojusznik. W praktyce możesz oddać wszystkie kostki jednej stronie i ona będzie zbijać czary. Dopiero w wypadku desperackiego sojuszu jesteś zmuszony dzielić kostki a każdy mag zbija zaklęcia, których celem są jednostki z jego armii.Retaguardia pisze:2) Dispelować czary rzucone na mój oddział mogę tylko swoimi kostkami? Czy nie ma to znaczenia, co kto dispeluje, byleby rzucal tyloma koscmi ile ma?
Przypominam, że dzisiaj do godziny 23.59 za poprawne zgłoszenie przyznajemy dodatkowe punkty do klasyfikacji generalnej