WYSPA KRWI 8 EDYCJA - HIGH ELVES i SKAVENY ROZPISKA
Re: WYSPA KRWI 8 EDYCJA - HIGH ELVES i SKAVENY ROZPISKA
Ciekawy jestem jak gracie jak rozpisek nie umiecie zrobic
Podstawa to zakup Army booka.
Wisła Kraków.
-
- Powergamer Rozpiskowy
Z góry dziękuje Klon za pomoc ,co do początków tak zawsze jest zasady poznajemy przy każdej grze coś innego ,rozpiski tez do końca nie umiemy sami ale się uczymy ,army booka zakupie w przyszłości na razie korzystamy z ogólnego z zestawu . Kumpel zakupił podręcznik ja czekam aż wydadzą 8 edycje skavenów po polsku ,poniewąż czytanie w wersji angielskeig armybooka mija sie z celem bo to nie taki prosty angielski jaki zazwyczaj nas uczyli ,poziom jest o wiele trudniejszy i nie do zrozumienia wszystko od razu co czyni bezsensownym marnowaniem czasu.
Na 8 edycje skveńskiego army booka, po polsku to sobie trochę poczekasz (możliwe, że w ogóle się nie doczekasz), obecne wydanie jest 7 edycyjne, dostosowane do 8 edycji (dostępna jest też wersja polska). Nie zanosi się żeby GW wydało nowego booka do skavenów jeszcze w tej edycji (przynajmniej ja nic o tym nie wiem). Dlatego warto jest jak najszybciej zakupić obecnego AB najlepiej po angielsku.
Trubas pisze:Jedyny post, który wniósł coś do tematu! Brawo dla tego kolesia!Aron_Banalny pisze:dziś byłem na praktykach, a potem odwiedziłem dziadka. zjadłem u Niego zupę. oglądaliśmy jaka to melodia wydabla bla bla bla bla bla bla Grimgor bla bla bla bla Banialuki bla bla nie mieścisz dwóch bla bla bla Lordów
-
- Powergamer Rozpiskowy
Obecnie mam 8 edycje po En wersje drukowana ,angielski nie problem dla mnie w większości ale nie oszukujmy się nie raz czytając ten armybook nie rozumiem wielu spraw ani niektórych znaczeń po prostu tam jest po normalnemu napisane a nie tak jak uczyli nas z w szkołach . Ale mam zamiar i tak zakupić wersje po en jak nie będzie innego wyjścia
przeciez rozpiska to nie problem...
wybieracie sobie format punktowy a nastepnie korzystacie z tych zasad z rulebooka:
minimum 25% pkt z formatu musi byc zapelniona jednostkami podstawowymi
max 50% pkt z formatu mozesz wziac jednostek specjalnych
max 25% pkt masz na lordow
max 25% pkt masz na herosow
max 25% pkt masz na jednostki rzadkie
i wiedzac ile max mozesz wydac na dane jednostki musisz sie zmiescic w formacie NP 1000pkt
wybieracie sobie format punktowy a nastepnie korzystacie z tych zasad z rulebooka:
minimum 25% pkt z formatu musi byc zapelniona jednostkami podstawowymi
max 50% pkt z formatu mozesz wziac jednostek specjalnych
max 25% pkt masz na lordow
max 25% pkt masz na herosow
max 25% pkt masz na jednostki rzadkie
i wiedzac ile max mozesz wydac na dane jednostki musisz sie zmiescic w formacie NP 1000pkt
Warhammer to nie jest sport