Santa Fe czyli zły Mikołaj w Mielcu 2.12.2012
Re: Santa Fe czyli zły Mikołaj w Mielcu 2.12.2012
A tak z "drugiej strony":
Czy eteryki są"unlimited"?
Czy eteryki są"unlimited"?
- White Lion
- Kretozord
ojtam ojtam od razu unlimited.
Przecież jest ograniczenie do 50% speciali, 25% rarów i 25% bohaterów, a w Corach nie ma Eteryków, a więc maks. 1950pkt można zainwestować w jednostki eteryczne
żadne tam Ulimited
Przecież jest ograniczenie do 50% speciali, 25% rarów i 25% bohaterów, a w Corach nie ma Eteryków, a więc maks. 1950pkt można zainwestować w jednostki eteryczne
żadne tam Ulimited

Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
Takie pytanie techniczne:
Armia bez proxów , z bsb posiadającym sztandar: 2 pkt.
Czy to oznacza, że:
- armia bez proxów dostaje +2pkt.
- armia bez proxów zawierająca BSB ze sztandarem dostaje +2pkt.
- armia może mieć proxy ale posiadająca BSB ze sztandarem dostaje +2pkt.
Która odpowiedź jest prawidłowa?
Spójność armii (0-2 pkt)
0 - niespójne oddziały
1 - spójne oddziały
2 - spójna armia (wlicza się w to posiadanie załogantów i poganiaczy)
Co to oznacza "spójność armii" - jednolite malowanie? jednolite podstawki? kompozycja - że w jednym schemacie?
Czy jeśli będę miał armię całkowicie "w szarym plastiku" - to ona jest spójna? a armia mająca 100% pomalowanych jednostek ale w różnych schematach - to ona nie jest spójna?
Możecie to jakoś uściślić?
Armia bez proxów , z bsb posiadającym sztandar: 2 pkt.
Czy to oznacza, że:
- armia bez proxów dostaje +2pkt.
- armia bez proxów zawierająca BSB ze sztandarem dostaje +2pkt.
- armia może mieć proxy ale posiadająca BSB ze sztandarem dostaje +2pkt.
Która odpowiedź jest prawidłowa?
Spójność armii (0-2 pkt)
0 - niespójne oddziały
1 - spójne oddziały
2 - spójna armia (wlicza się w to posiadanie załogantów i poganiaczy)
Co to oznacza "spójność armii" - jednolite malowanie? jednolite podstawki? kompozycja - że w jednym schemacie?
Czy jeśli będę miał armię całkowicie "w szarym plastiku" - to ona jest spójna? a armia mająca 100% pomalowanych jednostek ale w różnych schematach - to ona nie jest spójna?
Możecie to jakoś uściślić?
Armia bez proxów i BSB ze sztandarem daje 2 pkt. Oczywiście BSB to wymóg dla przejrzystości rozgrywki i nie musi być to koniecznie najpiękniejszy model tzn. model z konwersją sztandaru w dłoni). Najważniejsze, żeby BSB miał sztandar i tak to będzie oceniane.
jeżeli model nie będzie imał sztandaru to 2 pkt. mniej. Wiem, że nie każdy może dysponować takim modelem ale model ze sztandarem na podstawce będzie zaliczany jako prawidłowy.
Spójna armia (2 pkt) - jednolita armia - całość armii jednolita pod względem malowania, podstawek itp. Jeżeli oddziały są inaczej malowane ale spójne w ramach jednego oddziału decyzja o tym czy armia jest spójna (wygląda na spójną) będzie należeć do oceniającego.
Na całe szczęście nie do mnie
Wygląd BSB będzie miał wpływ na ocenę spójności armii.
jeżeli model nie będzie imał sztandaru to 2 pkt. mniej. Wiem, że nie każdy może dysponować takim modelem ale model ze sztandarem na podstawce będzie zaliczany jako prawidłowy.
Spójna armia (2 pkt) - jednolita armia - całość armii jednolita pod względem malowania, podstawek itp. Jeżeli oddziały są inaczej malowane ale spójne w ramach jednego oddziału decyzja o tym czy armia jest spójna (wygląda na spójną) będzie należeć do oceniającego.
Na całe szczęście nie do mnie

Wygląd BSB będzie miał wpływ na ocenę spójności armii.
- White Lion
- Kretozord
ja rozumiem pierwszą część tak że jeżeli masz armię bez proxów ale wystawiasz BSB i jest to figurka bohatera bez sztandaru, która "proxuje" bohatera ze sztandarem to nie dostaniesz tych 2 pkt.
ale jeśli nie wystawiasz BSB w ogóle to bez proxów masz 2pkt.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Powiedz to ogrom, które modelu bsb nie mają 

- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Flame mode off panowie. Ja nie marudzę bo konwersję mam od 3 lat tylko mówię, że takowego modelu ni ma 
PS: Waldi to jak z tym gigantem ?

PS: Waldi to jak z tym gigantem ?

- White Lion
- Kretozord
Vampira ze szmatą tez nie ma i nie było a sobie zrobiłem 
oczywiście był model pieszy limitowany ale nigdy nie udało mi się go zdobyć

oczywiście był model pieszy limitowany ale nigdy nie udało mi się go zdobyć

Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
Jeżeli jest bohater nominalnie bez sztadaru i mu go dorobisz np. do podstawki to nie będzie traktowany jako prox. Chodzi przede wszystkim o to żeby BSB był widoczny. Ocena tego modelu będzie dotyczyła tylko spójności armii. Czyli pomalowany bohater z pomalonym sztadarem będzie lepiej punktowany (pod kątem spójności) niż pomalowany bohater z niepmalowanym sztadarem.White Lion pisze:ja rozumiem pierwszą część tak że jeżeli masz armię bez proxów ale wystawiasz BSB i jest to figurka bohatera bez sztandaru, która "proxuje" bohatera ze sztandarem to nie dostaniesz tych 2 pkt.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Browar w zamian Cię czeka wybawco 

- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
E tam. Mój ma ksywkę pestko-zbieracz