Ostateczne rozwiazanie kwestii demonicznej.

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

karlee pisze:A wracając do tematu: to tak, nowe demony są wygięte w kosmos, i wraz z VC tak strasznie rozwalają balans tej gry, ze az sie DMP odechciewa, gdy wiesz ze w kazdym temie beda VC i DL.

Wracajac z kumplami z Wejherowa kminilismy w pociagu jaka armia bylaby NAPRAWDE DOBRA na nowe demony. I wiecie co ? Nic nie wymyslilismy :shock: Normalnie armia jest uniwersalnie rozpierdalajaca... Raz ze ludzie nie nauczyli sie jeszcze jak na nia grac, ale i gracze DL nie nauczyli sie jeszcze jak najlepiej z niej korzystac :P

Pozostaje sie tylko na nie przerzucic ;-) Tak tak, za dwa lata jak wyjdzie pare nowych armii jeszcze bardziej wygiętych, a gracze naucza sie jak je rozwalac to nie bedzie to takie mocne jak teraz, ale obecny sezon ligi to bedzie era demonow. A najgorsze jest to ze wlasnie narobilo sie tylu graczy demonowych, nie dlatego ze maja fajna zajawke na ich fluff i mozliwosci pieknego pomalowania swoich modeli, lecz dlatego ze rozpierdalaja jeszcze bardziej niz imperium, breta i WE. Smutne to :(

Pozostaje tylko nauczyc sie jak wykopać ich tyłki z powrotem do otchłani chaosu :D
100% poparcia dla opinii Karlee'go.

Jednocześnie popieram Thuriona w kwestii malowanie, a mastery. To może troche DL na jakis czas przyciac jesli chodzi o miejsca na turniejach. Bo niektore armie DL jakie widziałem na Draconie... Zal dupe ściaska.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

zagralem dzisiaj pierwsza w zyciu bitwe demonami... armia jest naprawde prostacka, az glupio to przyznac... gralem z VC na drakenhoffie i ogolnie full max wypasie, przed pocz 5 tury byl wycyzszczony stol, stracilem ok 180pkt... po drodze zapomnialem o siren songu :P wzialem zly lore heraldami... malo armii tak wybacza bledy jak ta, mozna byc naprawde przecietnym a duzo ugrac, nie mowiac o tym co sie dzieje jak dobry gracz ma ta armie w lapach... 3 oddzialy furii praktycznie nic nie robily, wszsytko zaltwil bsb, keeper i flesh houndy, az mi wstyd ze moja ulubiona armia jest teraz az tak prostacka :/ eh...

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

złóż bardziej wymagającą rozpę :P

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

To jest w sumie spoko patent - mozna z duza doza prawdopodobienstwa zalozyc, ze DoCh beda na wysokich miejscach na turach i skladac rozpy wylacznie pod nie, bo wiadomo, ze kelnerstwo z innymi armiami to sie i tak pocisnie, zas na wysokich stolach wylacznie DoCh.

Inna sprawa to opinia karleego, ze ciezko cos wykminic na te armie - ale w to akurat nie wierze, ze Bialy to noobki to zadna nowina. Trzeba sie troche ograc.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Kołata, popieram, widziałem np. maźnięte na czerwono driady jako bloodlettersów, oraz bałwana z modeliny jako heralda nurgla....

Awatar użytkownika
Dyd
Mudżahedin

Post autor: Dyd »

Sądzę, że wszystko się zmieni w swoim czasie. Wszystkie nowe army booki są mniej więcej zrównoważone. Gdy dokona się rotacja wszystkich starych nie powinno być źle.

Podpisujęsię pod tym co napisał Św. Barbara :)

Awatar użytkownika
Krzysiek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Krzysiek »

Fajnie będą mieć gracze ostatniej zmienionej armii a żeby to jeszcze byly OGRY xD

grzech76
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: grzech76 »

Krzysiek pisze:Fajnie będą mieć gracze ostatniej zmienionej armii a żeby to jeszcze byly OGRY xD
nie wiem czy tak fajnie, bo miesiąc potem wyjdzie 8 edycja i wszystko zostanie zrównane :-)

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

w zasadzie mam w doopie nowe AB
beda wychodzic i tak i tak coraz bardziej kosmiczne rzeczy,ludzie sie beda jarac...
a po kazdej nieparzystej edycji nastepuje "zerowanie"

tak smao bylo po 5->zostawili tylko tabelke to wound :twisted:

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Czyli, że teraz koncepcja jednakowych rozpisek zmienia się po prostu w koncepcję grania jedną Armią :? A może szachy?
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ja sie przerzucam na pici polo.

Nie ma co plakac, mozna sprobowac grac alternatywnie, w sklepach, z kumplami, a na turnieje jezdzic glownie na melanz.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

zamiast nowych figsów kupię parę śrubek lodowych :D

z Demonami jeszcze nie grałem...ale po rzuceniu okiem na ich podręcznik- ko to k..wa pisał ? i co ćpał w trakcie pisania ?

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Przypuszczam, że raczej był na głodzie :)

Popieram opinie, że w takim wypadku ocena malowania powinna wpływać na klasyfikację ogólną. Takie driady, o których wspomniał Nijlor powinny być traktowane jak proxy.

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Takie driady w armii demonow wogole nie powinny byc dozwolone.
Chyba ze ktos naprawde wykazal sie konwersjami i odpowiednim malowaniem.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Ja na ostatnim turnieju grałem z kolesiem który proxował całe demony orkami -.-. No, ale cóż organizator zezwolił to nie było wyjścia... koleś powiedział, że gra właśnie pierwszy raz demonami i wygrał turniej -.-
Obrazek

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

lol, ale buractwo ;)
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

k...wa to może wystawię lorda na tarczy jako Bloodzia ?
albo kowadło jako great unclean one ?

normalnie żenada...

Awatar użytkownika
Dalv
Mudżahedin

Post autor: Dalv »

Taaa. I to nawet nie ze strony tego typa co wygrał, on chyba nie do końca wierzył, że mu coś takiego dopuszczą...Ale organizatorzy to w ogóle jakiś żart jeśli dopuścili coś takiego.

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

Corvus Albus zapomniałeś dodać, ze turniej był mocno towarzyski, a Blady zagrał demonami, bo poprostu chciał znaleźć ich słaby punkt, a że zajął drugie miejsce (nie wygrał) to nic dziwnego, bo nawet grając swoimi zielonymi by pocisnął ;]

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Leszczu pisze:Corvus Albus zapomniałeś dodać, ze turniej był mocno towarzyski, a Blady zagrał demonami, bo poprostu chciał znaleźć ich słaby punkt, a że zajął drugie miejsce (nie wygrał) to nic dziwnego, bo nawet grając swoimi zielonymi by pocisnął ;]
Spoko towarzyski lub nie była mowa o proxach z demonów :P a ja przytoczyłem przykład. Hmm wydawało mi się, że wygrał :D a skoro drugie miejsce to i tak chyba tych słabych pkt było mało :D Poza tym dziwnie się gra jak patrzysz na figurki i szczerze mówiąc masz małą orientacje co do Ciebie idzie i ciągle Ci się miesza co jest co. Chodzi mi oto, że nawet na towarzyskich turniejach jest to strasznie niewygodne gra z armią proxów.
Obrazek

ODPOWIEDZ