Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009
Re: Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009
Coś Cosmo nie mogę Tobie dogodzić dzisiaj Bierzcie więc auto, A1 już prawie że skończona
Skonkretyzuje pytanie:Kuba pisze:Pytanie do Vc vs magia:
Black Periapt - czy liczy się do limitu magicznego i za ile i.e. przedmiot raz generuje PD a raz DD?
policzyłem swoje PD i DD: Mam 12 PD i 11DD i chcę wziąć Black Periapt.
Jeżeli zakwalifikuje go jako generator PD - bo generuje dodatkowe PD - nie mogę go mieć.
Natomiast jeżeli zakwalifikuje go jako generator DD - bo też generuje dodatkowe DD - mieszczę się w limicie.
Pytanie do Organizatora o wykładnię.
Z góry dzięki.
Pozdrawiam
Kuba
Przecież napisane jest ze mozesz powiekszyć nawet do 20 PD. masz wymienione przedmioty ograniczające limit poczatkowy itp.
tak ale na tej zasadzie nie dałoby sie zrobic wiecej niz 12PD gdyby generujące niebezpośrednio kostki przedmioty tez byłyby opodatkowane moze od razu obciąć wszystkim armiom ktore moga miec miscasta bo wiecie...zawsze jest szansa na rebound;) taki dziwny z tego limited wyszedł
My do Krakowa mamy jeszcze dalej więc Cosmaty nie narzekaj
Ja juz zaczynam szukac kogoś kto podejmie wyzwanie i równie mocno skacowany jak ja w niedzielę podejdzie do stołu, przybije mi piąteczkę i wpiszemy sobie remis a potem 3h mozna jeszcze dospać
A co do zapisu o karniakach za pomalowaną armie to nie czepiajcie się, regulami nówi ze ma być wszystko pomalowane ale popatrzmy na to realnie i każdy znas wie ze zdarzają się wpadki z figsami czy ze ktoś nie zdąży czegoś malnąć i orgowie po prostu z góry mówią co bedzie zeby ktoś rozczarowany nie był.
Jeżeli ktoś mówi ze nie pomaluje figsów bo beda za to tylko karniaki to dla mnie jest to frajerstwo w stosunku do orgów którzy ida na rękę i jak ktos jakąś wtopę bezie miał i nie uda mu się np jednego fasta malnąć, to nie musi zostawać w domu tylko moze wpaść. Ale oczywiście zeby każdemu sie tak nie przytrafiło nagle.
Ja juz zaczynam szukac kogoś kto podejmie wyzwanie i równie mocno skacowany jak ja w niedzielę podejdzie do stołu, przybije mi piąteczkę i wpiszemy sobie remis a potem 3h mozna jeszcze dospać
A co do zapisu o karniakach za pomalowaną armie to nie czepiajcie się, regulami nówi ze ma być wszystko pomalowane ale popatrzmy na to realnie i każdy znas wie ze zdarzają się wpadki z figsami czy ze ktoś nie zdąży czegoś malnąć i orgowie po prostu z góry mówią co bedzie zeby ktoś rozczarowany nie był.
Jeżeli ktoś mówi ze nie pomaluje figsów bo beda za to tylko karniaki to dla mnie jest to frajerstwo w stosunku do orgów którzy ida na rękę i jak ktos jakąś wtopę bezie miał i nie uda mu się np jednego fasta malnąć, to nie musi zostawać w domu tylko moze wpaść. Ale oczywiście zeby każdemu sie tak nie przytrafiło nagle.
Moja oferta malarska:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 75#p136275
Hellfire Studio:
http://www.hellfirestudio.com.pl
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 75#p136275
Hellfire Studio:
http://www.hellfirestudio.com.pl
Słuszna uwaga - postaram się to dokładnie doprecyzować, przy okazji też chyba podobny item mają lizaki (ale daje DD tylko), no i te dorabianie kostek przez slana. Nie mam na prawdę nastroju i sił na takie przemyślenia i na spokojnie tym się zajmę.Kuba pisze:Skonkretyzuje pytanie:Kuba pisze:Pytanie do Vc vs magia:
Black Periapt - czy liczy się do limitu magicznego i za ile i.e. przedmiot raz generuje PD a raz DD?
policzyłem swoje PD i DD: Mam 12 PD i 11DD i chcę wziąć Black Periapt.
Jeżeli zakwalifikuje go jako generator PD - bo generuje dodatkowe PD - nie mogę go mieć.
Natomiast jeżeli zakwalifikuje go jako generator DD - bo też generuje dodatkowe DD - mieszczę się w limicie.
Pytanie do Organizatora o wykładnię.
Z góry dzięki.
Pozdrawiam
Kuba
Ponadto jutro lub w czwartek wywiesimy listę domków wraz z miejscami. W telegraficznym skrócie są 4ki na górze i 10ki na dole, więc wstępnie już ze sobą możecie podyskutować. Ja z resztą organizatorów omówię sposób rejestracji i wrzucimy to na dniach, coby każdy mógł już się zapisać.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Re Xet: Dzisiaj? To Ty mi zwykle dogadzasz? O-o ;-D A co do samochodu to pracujemy nad tym, ale szanse sa male niestety. Ciezko znalezc frajera ktory bedzie jechal cala polske zebym mogl sie pobawic w chipki ;)
Re Skaven: Nie wiem stary jak Ty to policzyles ze macie dalej niz ja czy tyszanie i inni ;> Anyway nie narzekam tylko naswietlam sprawe bo Xet moze sobie z pewnych spraw po prostu nie zdawac sprawy. I nie porownuj, bo Ty w poniedzialek nie idziesz do roboty ;P
Ale niezaleznie od ustalen, bedziemy :-) Chocby zeby ucalowac przy wodzitsu Xecika i Skavenka ;*
Re Skaven: Nie wiem stary jak Ty to policzyles ze macie dalej niz ja czy tyszanie i inni ;> Anyway nie narzekam tylko naswietlam sprawe bo Xet moze sobie z pewnych spraw po prostu nie zdawac sprawy. I nie porownuj, bo Ty w poniedzialek nie idziesz do roboty ;P
Ale niezaleznie od ustalen, bedziemy :-) Chocby zeby ucalowac przy wodzitsu Xecika i Skavenka ;*
Od nas tylko ja biorę samochód, bo zostaję na dłużej. Reszta pociag - jazda w nocy przez 550 km po dwóch dniach grania i picia to samobójstwo.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Autostrada na odcinku Nowe Marzy - Rusocin kosztuje dokładnie 12,50 (jest to od rejonu Grudziądza do wjazdu na obwodnicę Trójmiasta). Odcinek jakiś 80 - 90 km (nie wiem ile dokładnie ma) pokonujesz przepisowo w 40 min, a jak troszkę wciśniesz to w 30 min. Uwaga czasem za Tczewem, bo lubią się tam przejechać Videoradarem, więc patrzeć w lusterka Chyba, że chcecie się potem pochwalić filmikiem w TVN Turbo
Draconis - FOR EVER !!!
zabawne, ze o tym wspominasz...Błażej pisze:[
Na MasterBlasterze nie było sędziów i co? Wszyscy się obrazili i nie uznano turnieju? Czy może wszyscy przymknęli oko i się dobrze bawili... ?
Proszę Cię... nie szukaj dziury w całym...
kto bedzie sedziowal na drakonie?
JAShino pisze:zabawne, ze o tym wspominasz...Błażej pisze:[
Na MasterBlasterze nie było sędziów i co? Wszyscy się obrazili i nie uznano turnieju? Czy może wszyscy przymknęli oko i się dobrze bawili... ?
Proszę Cię... nie szukaj dziury w całym...
kto bedzie sedziowal na drakonie?
Poza mną brałem pod uwagę 2óch kandydatów, ale jeden nie może, a drugi będzie prawdopodobnie grać. Nikomu nic nie ujmując, ale nikogo więcej w tej roli nie widzę, od biedy Ty byś się nadał, ale cytując klasyka ... jesteś kontrowersyjny
Draconis - FOR EVER !!!
- swieta_barbara
- habydysz
^^Scimitar pisze: cytując klasyka ... jesteś kontrowersyjny