Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Re: Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009

Post autor: Xet »

Coś Cosmo nie mogę Tobie dogodzić dzisiaj :P Bierzcie więc auto, A1 już prawie że skończona :wink:

Kuba
Wałkarz

Post autor: Kuba »

Kuba pisze:Pytanie do Vc vs magia:
Black Periapt - czy liczy się do limitu magicznego i za ile i.e. przedmiot raz generuje PD a raz DD?
Skonkretyzuje pytanie:

policzyłem swoje PD i DD: Mam 12 PD i 11DD i chcę wziąć Black Periapt.
Jeżeli zakwalifikuje go jako generator PD - bo generuje dodatkowe PD - nie mogę go mieć.
Natomiast jeżeli zakwalifikuje go jako generator DD - bo też generuje dodatkowe DD - mieszczę się w limicie.

Pytanie do Organizatora o wykładnię.

Z góry dzięki.

Pozdrawiam

Kuba

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

Przecież napisane jest ze mozesz powiekszyć nawet do 20 PD. masz wymienione przedmioty ograniczające limit poczatkowy itp.

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

no może jeszcze wszystkich nie wymienili :)

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

tak ale na tej zasadzie nie dałoby sie zrobic wiecej niz 12PD gdyby generujące niebezpośrednio kostki przedmioty tez byłyby opodatkowane ;) moze od razu obciąć wszystkim armiom ktore moga miec miscasta bo wiecie...zawsze jest szansa na rebound;) taki dziwny z tego limited wyszedł :wink:

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

My do Krakowa mamy jeszcze dalej więc Cosmaty nie narzekaj :wink:

Ja juz zaczynam szukac kogoś kto podejmie wyzwanie i równie mocno skacowany jak ja w niedzielę podejdzie do stołu, przybije mi piąteczkę i wpiszemy sobie remis a potem 3h mozna jeszcze dospać :D

A co do zapisu o karniakach za pomalowaną armie to nie czepiajcie się, regulami nówi ze ma być wszystko pomalowane ale popatrzmy na to realnie i każdy znas wie ze zdarzają się wpadki z figsami czy ze ktoś nie zdąży czegoś malnąć i orgowie po prostu z góry mówią co bedzie zeby ktoś rozczarowany nie był.

Jeżeli ktoś mówi ze nie pomaluje figsów bo beda za to tylko karniaki to dla mnie jest to frajerstwo w stosunku do orgów którzy ida na rękę i jak ktos jakąś wtopę bezie miał i nie uda mu się np jednego fasta malnąć, to nie musi zostawać w domu tylko moze wpaść. Ale oczywiście zeby każdemu sie tak nie przytrafiło nagle.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Kuba pisze:
Kuba pisze:Pytanie do Vc vs magia:
Black Periapt - czy liczy się do limitu magicznego i za ile i.e. przedmiot raz generuje PD a raz DD?
Skonkretyzuje pytanie:

policzyłem swoje PD i DD: Mam 12 PD i 11DD i chcę wziąć Black Periapt.
Jeżeli zakwalifikuje go jako generator PD - bo generuje dodatkowe PD - nie mogę go mieć.
Natomiast jeżeli zakwalifikuje go jako generator DD - bo też generuje dodatkowe DD - mieszczę się w limicie.

Pytanie do Organizatora o wykładnię.

Z góry dzięki.

Pozdrawiam

Kuba
Słuszna uwaga - postaram się to dokładnie doprecyzować, przy okazji też chyba podobny item mają lizaki (ale daje DD tylko), no i te dorabianie kostek przez slana. Nie mam na prawdę nastroju i sił na takie przemyślenia i na spokojnie tym się zajmę.

Ponadto jutro lub w czwartek wywiesimy listę domków wraz z miejscami. W telegraficznym skrócie są 4ki na górze i 10ki na dole, więc wstępnie już ze sobą możecie podyskutować. Ja z resztą organizatorów omówię sposób rejestracji i wrzucimy to na dniach, coby każdy mógł już się zapisać.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Re Xet: Dzisiaj? To Ty mi zwykle dogadzasz? O-o ;-D A co do samochodu to pracujemy nad tym, ale szanse sa male niestety. Ciezko znalezc frajera ktory bedzie jechal cala polske zebym mogl sie pobawic w chipki ;)

Re Skaven: Nie wiem stary jak Ty to policzyles ze macie dalej niz ja czy tyszanie i inni ;> Anyway nie narzekam tylko naswietlam sprawe bo Xet moze sobie z pewnych spraw po prostu nie zdawac sprawy. I nie porownuj, bo Ty w poniedzialek nie idziesz do roboty ;P

Ale niezaleznie od ustalen, bedziemy :-) Chocby zeby ucalowac przy wodzitsu Xecika i Skavenka ;*

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Xet pisze: Bierzcie więc auto, A1 już prawie że skończona :wink:
To jest skończona czy nie??? :mrgreen:
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Jest zrobiona jedynie gdzieś do Grudziądza :cry: . Ale jak ją kiedyś skończą, to będzie bezpośrednie połączenie Zabrze - Gdynia :)

Z tymi pociągami to racja. Dla nas jest w sumie tak samo jak jedziemy do np. wrocka. Każda godzina się liczy.

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

A nie wiecie ile biorą opłaty za przejechanie odcinka od Torunia do Was?

edit. Grudziądza. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Pewnie jakieś 10 zł , ale dokładnie nie wiem.

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

walcie autostradą póki nie zaczęli remontu ;p nie ma się co zastanawiać :D

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

spoko dzięks. Tak pewnie zrobie.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Od nas tylko ja biorę samochód, bo zostaję na dłużej. Reszta pociag - jazda w nocy przez 550 km po dwóch dniach grania i picia to samobójstwo.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Autostrada na odcinku Nowe Marzy - Rusocin kosztuje dokładnie 12,50 (jest to od rejonu Grudziądza do wjazdu na obwodnicę Trójmiasta). Odcinek jakiś 80 - 90 km (nie wiem ile dokładnie ma) pokonujesz przepisowo w 40 min, a jak troszkę wciśniesz to w 30 min. Uwaga czasem za Tczewem, bo lubią się tam przejechać Videoradarem, więc patrzeć w lusterka :D Chyba, że chcecie się potem pochwalić filmikiem w TVN Turbo :D
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Błażej pisze:[
Na MasterBlasterze nie było sędziów i co? Wszyscy się obrazili i nie uznano turnieju? Czy może wszyscy przymknęli oko i się dobrze bawili... ?
Proszę Cię... nie szukaj dziury w całym...
zabawne, ze o tym wspominasz...

kto bedzie sedziowal na drakonie?

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Mógłbyś Ty Shino, wtedy nie musiałbym na predce kupować TK :)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Shino pisze:
Błażej pisze:[
Na MasterBlasterze nie było sędziów i co? Wszyscy się obrazili i nie uznano turnieju? Czy może wszyscy przymknęli oko i się dobrze bawili... ?
Proszę Cię... nie szukaj dziury w całym...
zabawne, ze o tym wspominasz...

kto bedzie sedziowal na drakonie?
JA

Poza mną brałem pod uwagę 2óch kandydatów, ale jeden nie może, a drugi będzie prawdopodobnie grać. Nikomu nic nie ujmując, ale nikogo więcej w tej roli nie widzę, od biedy Ty byś się nadał, ale cytując klasyka ;) ... jesteś kontrowersyjny :D
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Scimitar pisze: cytując klasyka ;) ... jesteś kontrowersyjny :D
^^

ODPOWIEDZ