Rozpiski Imperialne 2
Moderator: #helion#
Re: Rozpiski Imperialne 2
cr dają, poza tym powiedz mi jak uniknąć działającego storm bannera? jak postrzelasz z muszkietów/kusz? a z owych dział? ile razy rzucisz 4+, żeby wogóle móc myśleć o strzelaniu ? i takie tam parę przemyśleń
No Cr , im się przyda - clanraty wsysają ich bo mają identyczne staty tylko jest ich więcej , nie mówiąc o monkach , dzwonie czy innym ścierwie , storm bannera - teraz wyczerpuje się na 4+ , strzelisz 1-2 działami w 1 turze , kusznicy i tak nie robią wiele... chyba słabe te przemyślenia skoro więcej nie podałeś..
no cóż...subiektywna ocena...modlić się do Sigmara lub kto chce i do czego aby nie trafić tego na turnieju, kolejny pg book, na standardzie jest nas za mało, na innych dostajemy oklep od innych armii, wniosek: pozostajemy przy standarcie i ze skavami próbujemy ugrać jakiś remi....czemu mam wrażenie że nasz book nie nadaje się do niczego??
ok Pabis, ale zależy to wszystko od rzutów, storm banner ma szanse i 6 rund działać
zależy też ile masz dział, a to i tak nadal los, jak wiadomo, co do clan ratów, nie zawsze one stają na przeciw i zależy do kogo to porównałeś- swordmanów, czy gs ?
tu raczej mamy rozkminić jak to badziewie ugryść, będę testował we czwartek, napiszę jak poszło i czym grałem, mam myśli fanastyczne (chodzi mi raczej o S-F )
miłej niedzieli
zależy też ile masz dział, a to i tak nadal los, jak wiadomo, co do clan ratów, nie zawsze one stają na przeciw i zależy do kogo to porównałeś- swordmanów, czy gs ?
tu raczej mamy rozkminić jak to badziewie ugryść, będę testował we czwartek, napiszę jak poszło i czym grałem, mam myśli fanastyczne (chodzi mi raczej o S-F )
miłej niedzieli
Gs? a po co porównywać corową piechote skavenów do speciala imperium? chcesz marnować speciala na odział z 4 mova który i tak każdy będzie omijał a wjebie się w to czymś co napewno to rozwali? (hmm , grać to sobie możesz - ale test nie będzie miarodajny jeśli będziesz grał ze słabym graczem albo w domu... ) pozatym biorąc gs jako speciala , już tracisz jednego cannona bo zakładam że używasz outridersów - chociażby do ochrony maszyn... z dwoma cannonami - racja nie zabijesz abominacji i ona wsyśnie ci całą armie. Gs wracają do łask....
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
oby było ich jak naj mniej
Jestem poczatkujacym graczem imperium i w rozpisce troche pomogl mi kumpel co o niej sadzicie sa jest be a co jest znosne za wszelkie uwagi bede bardzo wdzieczny:) odrazu tez powiem ze arcymag battle wizard i warrior priest byli robieni pod katem modeli z gamezona ktore mi sie bardzo podobaja.
Arcymag - 325
lvl 4
kon bojowy
rod of power
ring of volans
2xDispell scroll
Battle Wizard - 125
lvl 2
Dispel scroll
Warrior priest - 153
Koń bojowy Opancerzony
Doom fire ring
enchanted shield
Heavy armor
Kapitan Imperium - 100
meteoric armor
Icon of magnus
23xSwordsman - 163
FCG
Detachment - 5xHandgunners - 48
10xCrossbowman - 80
10xArchers - 80
19xGreatSwords - 220
FCG
6 Knightly Order - 192
Muzyk
Standard (Banner of Valour)
5 Knightly Order - 115
Steam Tank - 300
Great Cannon - 100
Great Cannon - 100
Great Cannon - 100
Arcymag - 325
lvl 4
kon bojowy
rod of power
ring of volans
2xDispell scroll
Battle Wizard - 125
lvl 2
Dispel scroll
Warrior priest - 153
Koń bojowy Opancerzony
Doom fire ring
enchanted shield
Heavy armor
Kapitan Imperium - 100
meteoric armor
Icon of magnus
23xSwordsman - 163
FCG
10xCrossbowman - 80
10xArchers - 80
19xGreatSwords - 220
FCG
6 Knightly Order - 192
Muzyk
Standard (Banner of Valour)
5 Knightly Order - 115
Steam Tank - 300
Great Cannon - 100
Great Cannon - 100
Great Cannon - 100
Mnie tam się podoba. Miło, że tylko 1 czołg, szkoda, że aż 3 armaty.
Kapitan aż się kusi by być BSB, zwłaszcza, że są greatswords.
Arcymagowi brakuje jakiegoś warda, odwaliłbym Volansa i 1 scroll i dał mu holy relic.
Gołej piątce rycerzy zdałby się muzyk.
Ja bym wywalił łuczników, dałbym dwa scrolle temu małemu magowi a lordowi holy relic.
Rycerzom dałbym tego muzyka, kapitanowi BSB.
Kapitan aż się kusi by być BSB, zwłaszcza, że są greatswords.
Arcymagowi brakuje jakiegoś warda, odwaliłbym Volansa i 1 scroll i dał mu holy relic.
Gołej piątce rycerzy zdałby się muzyk.
Ja bym wywalił łuczników, dałbym dwa scrolle temu małemu magowi a lordowi holy relic.
Rycerzom dałbym tego muzyka, kapitanowi BSB.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
Hej, dawno nie grałem imperium, mam zamiar wrócić, dziś
wymyśliłem coś takiego. Najbliższy przeciwnik to chyba naporowe DE na smoku:
wdzięczny będę za konstruktywną krytykę
2298
1. Arcykapłan, 320 p.
War altar 100
Pancerz meteorytowy (25) zwierciadło Van Horstmanna 30, Ostrze losu 40
1.Czarodziej 2 lev. (ogień). –148
koń w kropierzu,2 x dispell scroll
1. Kapłan 167
koń w kropierzu, cięzka zbroja, miecz pogromca smoków 15, kula grzmotu 35
1. Kapitan BSB 139
koń w kropierzu, sztandar armii, zbroja płytowa, tarcza, kopia
smoczy łuk 25, Magiczna tarcza 15
10 Muszkieterzy 105
10 Myśliwi 100
5 Rycerze 139
sztandar, trębacz
8 Rycerze (wewnętrzny krąg) – 248 pkt.
FCG, war banner 25
1 wiekie działo – 100
1 Wielkie działo -100
6 Rajtarzy – 132
muzyk kirasjer – pistolet powtarzalny
1 Czołg -300
1 Czołg - 300
Co o tym myślicicie?
Sa!nt: temat przeniosłem, nie otwieramy tematów tylko patrzymy czy są już takie na forum.
wymyśliłem coś takiego. Najbliższy przeciwnik to chyba naporowe DE na smoku:
wdzięczny będę za konstruktywną krytykę
2298
1. Arcykapłan, 320 p.
War altar 100
Pancerz meteorytowy (25) zwierciadło Van Horstmanna 30, Ostrze losu 40
1.Czarodziej 2 lev. (ogień). –148
koń w kropierzu,2 x dispell scroll
1. Kapłan 167
koń w kropierzu, cięzka zbroja, miecz pogromca smoków 15, kula grzmotu 35
1. Kapitan BSB 139
koń w kropierzu, sztandar armii, zbroja płytowa, tarcza, kopia
smoczy łuk 25, Magiczna tarcza 15
10 Muszkieterzy 105
10 Myśliwi 100
5 Rycerze 139
sztandar, trębacz
8 Rycerze (wewnętrzny krąg) – 248 pkt.
FCG, war banner 25
1 wiekie działo – 100
1 Wielkie działo -100
6 Rajtarzy – 132
muzyk kirasjer – pistolet powtarzalny
1 Czołg -300
1 Czołg - 300
Co o tym myślicicie?
Sa!nt: temat przeniosłem, nie otwieramy tematów tylko patrzymy czy są już takie na forum.
2 czołgi, blee
Zastanawia mnie czy BSB może mieć tarczę, chyba nie.
Ponadto, dragon bow, jakie miałoby być dokładnie jego zadanie? Zranienie smoka?
Zastanawia mnie czy BSB może mieć tarczę, chyba nie.
Ponadto, dragon bow, jakie miałoby być dokładnie jego zadanie? Zranienie smoka?
1. Z tego, co wiem, nie ma przeciwskazań co do tarczy u Bsb WoCh stosuje to nagminnie. Widziałem gości grających ludkiem, który miał wielką broń i sztandar! Nie pytaj mnie, jak to możliwe, gdzie on to wszystko trzymał, ale w świetle zasad obecnych taki nonsens jest możliwy.
2. Jeśli idzie o smoczy łuk, to fakt, można go wymienić , na coś innego, jakieś propozycje???.
3. Dwa czołgi - nigdy nie grałem na 2 czołgi, miałem 1, dostałem drugi w prezencie, i jak sobie pomyślę, ile mnie zdrowia kosztowało ich sklejenie (metalowe), to do dziś krew mnie zalewa, zatem hce je wypóbować.
Pozdrawiam
2. Jeśli idzie o smoczy łuk, to fakt, można go wymienić , na coś innego, jakieś propozycje???.
3. Dwa czołgi - nigdy nie grałem na 2 czołgi, miałem 1, dostałem drugi w prezencie, i jak sobie pomyślę, ile mnie zdrowia kosztowało ich sklejenie (metalowe), to do dziś krew mnie zalewa, zatem hce je wypóbować.
Pozdrawiam
To co piszesz jest prawdziwe w wypadku broni. Jest zapisek, że zbroi może używać wyłącznie tej, której mógłby normalnie. BSB Imperium tarczy nie może - enchanted shield, shield of gorgon i bronze shield też raczej (niestety) odpadają.
Pomyśl o daniu mu Icon of Magnus. Wówczas strach nie będzie bronią przeciw niemu i jego oddziałowi.
Pomyśl o daniu mu Icon of Magnus. Wówczas strach nie będzie bronią przeciw niemu i jego oddziałowi.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2009, o 20:25 przez Byro, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmm , tak abstrahując mnie najbardziej bawi obrzydzenie dwoma czołgami - dodając do tego dopisek na temat dragon bowa co miałby on robić? dragon bow - nie da się nim grać , bez dwóch czołgów - też sobie specialnie nie pograsz...
aktualnie w booku imperium nie ma drugiego rara wartego uwagi(nie licząc dogs of war)....
aktualnie w booku imperium nie ma drugiego rara wartego uwagi(nie licząc dogs of war)....
Bzdura. Próbowałeś grac helstormem? Zdajesz sobie sprawę jakie spustoszenie to sieje wśród krasnoludów, VC oraz armiach masowych? Ta broń jest zdecydowanie niedoceniona, a na zachodzie bardzo popularna.
Jasne że próbowałem , i jakoś tak się złożyło że nigdy w nic nim nie trafiłem , tzn. w jakąś kupę trafiłem - ale 1 hit na gre jedynie z s5(jedno trafienie np. w odział mam to na myśli) , kiedy głównie gra się na kawalerii - słabo coś... tak - ta broń sieje takie spustoszenie że nigdy jej nie widziałem na turnieju... (PS: w domu jak gram to też sieje spustoszenie ta broń...)
jednak decyduje się na 300 ptk warty czołg który mam pewność co robi , co potrafi , niż 110 baaardzo niepewne działo - które łatwo zastrzelić , wymagiować , zdobyć - a bardzo prawdopodobne że przez całą gre w nic nie trafi.
jednak decyduje się na 300 ptk warty czołg który mam pewność co robi , co potrafi , niż 110 baaardzo niepewne działo - które łatwo zastrzelić , wymagiować , zdobyć - a bardzo prawdopodobne że przez całą gre w nic nie trafi.
Dzięki za uwagę o tarczy, rzeczywiście dam mu ikonkę, myślałem też wcześniej o niej.
Jeśli idzie o dragon bow, to myślałem, że dobrze, jeśliby choć trochę zmiękczył smoka, który i tak pewnie nie będzie chciał wystawić się na strzał z dział. Ale ikonka bardziej się przyda.
Jeśli idzie o hellstorma, to grałem nim i nie było z niego żadnego pożytku, mało efektywny, za bardzo losowy, wybuchał w drugiej rundzie.
Nie widzę alternatywy dla drugiego czołgu, zwłaszcza po doświadczeniach z różnymi przegietymi przeciwnikami, np. 3 stegadony z EoG.
Jeśli idzie o dragon bow, to myślałem, że dobrze, jeśliby choć trochę zmiękczył smoka, który i tak pewnie nie będzie chciał wystawić się na strzał z dział. Ale ikonka bardziej się przyda.
Jeśli idzie o hellstorma, to grałem nim i nie było z niego żadnego pożytku, mało efektywny, za bardzo losowy, wybuchał w drugiej rundzie.
Nie widzę alternatywy dla drugiego czołgu, zwłaszcza po doświadczeniach z różnymi przegietymi przeciwnikami, np. 3 stegadony z EoG.