BP czyli teraz nasza kolej

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Re: BP czyli teraz nasza kolej

Post autor: Piotras »

Hmm, to była bitwa 3. Ostatnia pierwszego dnia na PGA.
Tak btw. to Pasiak podszedłeś jak grałem z Furionem (i zgarnąłem mega baty, farciarz ehh). Ale pewnie nie pamiętasz ;)

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Pamiętam choć mgliście :wink:
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Ja grałem chyba w pierwszej z tym samym chłopakiem co Piotras w trzeciej i potem w trzeciej i też obie wygrałem. 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

narzekacie tak że nas mało ale jakoś gracze WE są strasznie płodni - na podforach rasowych więcej postów jest tylko u pozostałych elfów...

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

no trzeba by sprawdzić ilu nas tu sie udziela? 10 ;)
Może jesteśmy płodni, hehhee, ja na pewno tak ;) :mrgreen:

Awatar użytkownika
Deather
Chuck Norris

Post autor: Deather »

spamerzy, a nie płodni :lol2: :wink:

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Czekam także, aż w końcu Jankiel zagrasz WE na turniejach, szczególnie masterach w końcu to bardziej wyzywająca armia niż DE
Na lokalach grywam - i najlepsze wyniki z lokali mam WE #-o
Na mastera jeszcze nie mam pomalowanych figsów (30 łuków, 5 wildów, 5 skautów, 7 waywatcherów, 7 wardancerów, 12 driad już mam, a potrzebuję dokładnie drugie tyle). Strasznie mało mam czasu na swoje chłopki, a jeszcze DE wymagają sporych poprawek. Nie jestem takim hardcorowcem, żeby jechać na mastera z armią pomalowaną na 3 kolory i być 20 w plecy z hobbystyki :)
Może jesteśmy płodni, hehhee, ja na pewno tak
Szybko zacząłeś :mrgreen:
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Kalesoner
Szczur Królów

Jankiel i właśnie dlatego powinna Ci się podobać Bazylowa ocena malowania. Tutaj nie możesz być dużo w plecy z hobby. :P
Obrazek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

No, to prawda że z nas są straszni spame... znaczy gaduły :wink: Średnia postów na wood elfa wynosi tak z 1200 :mrgreen:
Trzeba jeszcze założyć wood elfi topic na offtopie, albo offtopowe tematy na naszym podforum :twisted:
Co do Jankiela to wiadomo jak jest - na Bazyla nie przyjedzie bo na takie punkty mu się akurat mieści smoczek, bsb z pendantem i 4 bolce :wink:
A tak na serio to fajnie byłoby wysłuchać Twoich opinii po masterze. Sądzę, że wciąż byłyby optymistyczne, ale przemyślenia mogłyby być inne :wink:

Też lubię fakt, że teraz nas mało. Jak zaczynałem grać, rozkręcając własny sklep w Krakowie to, co drugi uczestnik grał WE, teraz nie ma ani sklepu, ani tylu graczy :wink:

edit
a co do terminu wyjścia nowego AB to od bardzo dawna był on, obok krasi, oznaczany jako 7/8, a nie czyste 8ed. Więc raczej przed imperium i orkami. Oby [-o<
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Jankiel pisze:Może jesteśmy płodni, hehhee, ja na pewno tak
Szybko zacząłeś :mrgreen:[/quote]

Dowcipniś, tatuś się znalazł :mrgreen: Zamiast zaczynać, lepiej kończyć, ot co!
Dobra, żarty żartami, ale:

Co do WElfowych gaduł, fakt faktem, jak z Kalesonerem chcieliśmy zamienić słowo, to nawet nie mogliśmy, to samo z Ksch na PGA... Cholera, a tak coś czuje, że byśmy się nie mogli nagadać ;)
Dalej, wiadomo, że Jankiel pojedzie DE na Bazyla jak już. W końcu to taką przegięta armia, no i jedna z LS, a tam wiadomo, pg, pg [-X [-X

Mało nas, Leśniaków, ale przypomniałem sobie wyniki i bodajże na 5-6 armii na PGA, 4 były w top40 (na 90?) W tym pasiak 5, potem kalesoner, ja i ksch.

A relacje z turnieju Jankiela byłaby na pewno interesująca. Ale WE, WE, nie DE :P

Zdraviam :)

Marian
Chuck Norris

Post autor: Marian »

Forum leśnych elfików to taka miła grupka wzajemnej adoracji :mrgreen:

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

wzajemnej adoracji?? mało powiedziane. a co do graczy WE na masterach to może wkrótce bedzie ich troche wiecej bo znowu chce zaczac grac turniejowo. no ale zobaczymy jak studia pozwolą...

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Coś z tą adoracją jest na rzeczy, chociaż niestety, tak jak pisze Piotras, tylko via sieć. Ciągle nie udaje się jakoś towarzysko zgadać przy okazji masterów. Na DMP Kalesoner miał urodziny i ostrą imprezkę, a na PGA ciągle sobie z Piotrasem znikaliśmy. A szkoda, bo akurat wieczór był w sam raz na taką posiadówę, ja w końcu zagadałem się u siebie w pokoju z Butanem o Eriksonie :wink:

Ale wracając to...hm tak - teraz nasza kolej na BP :wink: A na poważnie - nie ma co czekać na DoW, przecież to więcej niż niszowa armia, kojarzy mi się, chyba tylko z Kokeshem i działkami, które mogę brać do rozpy :wink: To samo chadecja. Ważne zmiany to były do orków, bestie, ogry, dow, chd to armie wręcz pomijalne, dla ogólnej sceny turniejowej. Nie piszę tego, aby kogoś urazić, ale taka jest prawda.
Właściwsze są porównania z WoCh, Bretką czy Krasiami - to jest nasza liga i z racji tego, że nie tak pomijalna liczbowo i jakościowo (Pasiak, Kalesoner), to raczej nie doczeka się wielu zmian, o ile w ogóle jakiś...
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

zmian nie doczekamy sie napewno choc troche szkoda. a co do niszowosci armii no coz- chd i dow moze tak, ale bestie to super klmatyczna armia tylko niewielu jest takich co sie z nia na turniejach pokazuje. ale nie zdziwie sie jak po wyjsciu booka wielu graczy wyciagnie z szaf zakurzone pudelka bo modele maja piekne tylko zasady nie takie...

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Ja tu widzę, że tworzy się "elita" z szacownego grona graczy leśnych elfów ;P.

Przypomina mi to czasy 6 edycji, gdzie gracze WE doczekać się podręcznika nie mogli i pozostała tylko garstka zapaleńców.

Co ciekawe w obecnej edycji czeka nas powtórka z historii. Albo podręcznika wogóle nie będzie, albo jak już zostało wspomniane WE znowu dostaną AB 7,5. Tyle, że jeśli do tego dojdzie znowu będzie nas czekać powtórka z historii ale już wna przełomie 8/9 edycji. Normalnie WE wpadły w jakąś pętle czasową. Nie sądzicie? ;P

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Po pierwsze Kal Torak, nie się tworzy, a Ty tworzysz ją z nami - nie mów, że nie należysz do naszego kółeczka :wink:

Po drugie jeśli chodzi o historię to ja mogę pochwalić się graniem chadecją, kiedy miała swój podręcznik, miałem speciala na Taurusie, miałem oddział 30 chaos dwarfickich piechociarzy, a edycja to chyba była 4ta. Oczywiście bycie zapaleńcem WE od 5ed jest wyżej cenione :mrgreen:

I po trzecie - mamy po prostu taki sobie moment wyjścia podręcznika. Najlepiej wychodzić jako w środku edycji w stronę końca. Tak sądzę.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: adeon »

Moja lista życzeń:
-możliwość wyboru kindredów dla bsb
-wszystkie łuki z S4 na bliski
-i coś, co naprawdę by zmieniło oblicze WE - skirmisze WE mogą zawsze maszerować. To by przywróciło partyzancki obraz tej armii jaki miała w 6ed i który moim zdaniem był najfajniejszy(szkoda, że tak krótko trwał...)
-LT ? trudno... jakoś trzeba z tym żyć - najlepiej unikać....

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Ten marsz to byłby hardcore moim zdaniem, armie bez dobrego strzelania i mobilnych jednostek miałyby z nami mocno pod górkę (jakby już teraz nie miały :wink: ). Cała reszta ok, z zastrzeżeniem, że s4 na bliskim waywatchers mogłoby być przesadą.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

co do wayów to chyba nie byłoby gdyż płacimy za niego 24 pkt (shade za 17) a mamy KB na 15 cali dodatkowe -1 do trafienia no i lepszego scouta, a i najważniejsze 2x hw

Kalesoner
Szczur Królów

Ta, ale szejd ma 5ws, może mieć albo xhw albo gw i do tego strzela multiplem.
Obrazek

ODPOWIEDZ