Nowa wersja strony ligi WFB
Moderator: swieta_barbara
Zeby byla jasnosc - liczba bylaby tylko w pliku z wynikami - na stronie bylaby pelna nazwa armii.
adeon, ja rozumiem o czym Ty piszesz..
mi wlasnie chodzi o to bym ja jako organizator nie musiał przeprowadzac konwersji "nazwa" -> "liczba" podczas wsylania wyników.
zazwyczaj jak sie prowadzi arkusz z wynikami turnieju to jest odpowiednia kolumna ARMIA - gdy przychodzi graczi sie zapisuje to wypelniam jego dane, jako armie sie wpisuje HE, WE, O&G, Emp, itd - kazdy wie o co chodzi.
i teraz chodzi o to zeby organizator mogł na zywca taka kolumne przekopiowac do pliku z wynikami, a nie zamieniac tego na cyferki (czesc pewnie zrobi to "znajdz i zamien" ale napewno znajdzie sie ktos kto bedzie robił to recznie :/)
oczywiscie skrót przypisany danej armii mogłby być narzucony odgórnie - tak samo jak przyporzadkowana cyferka.
ufff.. mam nadzieje ze teraz wyraziłem sie juz jasno.
pozdrawiam
mi wlasnie chodzi o to bym ja jako organizator nie musiał przeprowadzac konwersji "nazwa" -> "liczba" podczas wsylania wyników.
zazwyczaj jak sie prowadzi arkusz z wynikami turnieju to jest odpowiednia kolumna ARMIA - gdy przychodzi graczi sie zapisuje to wypelniam jego dane, jako armie sie wpisuje HE, WE, O&G, Emp, itd - kazdy wie o co chodzi.
i teraz chodzi o to zeby organizator mogł na zywca taka kolumne przekopiowac do pliku z wynikami, a nie zamieniac tego na cyferki (czesc pewnie zrobi to "znajdz i zamien" ale napewno znajdzie sie ktos kto bedzie robił to recznie :/)
oczywiscie skrót przypisany danej armii mogłby być narzucony odgórnie - tak samo jak przyporzadkowana cyferka.
ufff.. mam nadzieje ze teraz wyraziłem sie juz jasno.
pozdrawiam

Jeszcze ze dwie strony dyskusji i zrozumiecie, że słownik jest tutaj naprawdę najoptymalniejszym rozwiązaniem 
I nie "cała robota", a przełożenie kilku powszechnych nazw i skrótów na konkretne armie.

I nie "cała robota", a przełożenie kilku powszechnych nazw i skrótów na konkretne armie.

Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Dzieki. Juz poprawione.lith pisze:Chcialbym tez zwrocic uwage, ze ranking przy remisach wyswietla zla liczbe porzadkowa albo zle sortuje.
ale w tym celu wystarczy stworzyć prosty arkusz kalkulacyjny z przyciskiem odpowiedzialnym za przeformatowanie wpisów. mógłby być do pobrania ze strony.Asassello pisze: a nie zamieniac tego na cyferki (czesc pewnie zrobi to "znajdz i zamien" ale napewno znajdzie sie ktos kto bedzie robił to recznie :/)
pozdrawiam
Wlasnie tak to zamierzam rozwiazacgrzech76 pisze:ale w tym celu wystarczy stworzyć prosty arkusz kalkulacyjny z przyciskiem odpowiedzialnym za przeformatowanie wpisów. mógłby być do pobrania ze strony.Asassello pisze: a nie zamieniac tego na cyferki (czesc pewnie zrobi to "znajdz i zamien" ale napewno znajdzie sie ktos kto bedzie robił to recznie :/)
pozdrawiam
Jak go masz, to podeslij.Maciek Paraszczak pisze:W stronie Ligii nie ma archiwalnego rankingu z lat 2004/2005. Fajnie by było mieć komplet.
Ja mam ten ranking. Tylko, ze nie w xls a w htmlu, wszystkie informacje konieczne tam sa, tylko nie wiem czy jakos latwo bedzie mozna to przeniesc na te strone ligi? Podeslac? 
Edit: sprobowalem wlasnie na pale wkleic toto do excela i chyba jest ok

Edit: sprobowalem wlasnie na pale wkleic toto do excela i chyba jest ok

Dzieki. Ranking dodany.
http://www.adeon.livenet.pl/links.php - cos duzo dziwnych linkow zostalo dodanych 

Dzieki, juz skasowane. Bede musial pomyslec nad tym jak zabezpieczyc te linki...Asassello pisze:http://www.adeon.livenet.pl/links.php - cos duzo dziwnych linkow zostalo dodanych
Dzieki - dopoki czegos nie wymysle zamykam mozliwosc dodawania linkow.karlee pisze:Sprawdz liste jeszcze raz. Wkradł tam sie jakis nieproszony gość
standardowe 'are you a human' jako pole do zaznaczenia? albo polecenie 'wpisz 5 cyfr'?
powinno wystarczyc..
pzdr
powinno wystarczyc..
pzdr
Robak nie zrozumiales.
Mozesz grac na turniejach czym chcesz, poprostu to jaka armia sie gralo ma znaczenie w kwestii wybierania najlepszego generala konkretnej armii w sezonie
Pzdr
Mozesz grac na turniejach czym chcesz, poprostu to jaka armia sie gralo ma znaczenie w kwestii wybierania najlepszego generala konkretnej armii w sezonie
Pzdr