Robo gallery- Ironbreakers
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Kolejny drobny krok ku ukończeniu mojej armii
Przejścia na tarczy wyszły ciut ostrzejsze niż w rzeczywistości.

Zrobiłem mały freehand młotka na płaszczu, ale potem przypomniałem sobie że trzeba jeszcze przykleić tarczę, więc nie jest za dobrze widoczny...

Przejścia na tarczy wyszły ciut ostrzejsze niż w rzeczywistości.
Zrobiłem mały freehand młotka na płaszczu, ale potem przypomniałem sobie że trzeba jeszcze przykleić tarczę, więc nie jest za dobrze widoczny...
Ostatnio zmieniony 5 lut 2020, o 13:07 przez Robo, łącznie zmieniany 6 razy.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Bardzo fajnie wyszła broda, choć dodałbym na niej jeszcze jedno ostateczne rozjaśnienie. Młotek ok. Najsłabiej imho wyszła podstawka... Ale z krasnoludzkimi podstawkami ciężko coś wycudować z uwagi na wymiary
...

- Marynarz Storczyk
- "Nie jestem powergamerem"
Ładne malowanie, tylko rączka młota zlewa się ze złotymi elementami na nim. Ja bym proponował zmienienie jej na jakiś ciemny brąz, ale to tylko moje sugestie 

El dinero no es nada, pero mucho dinero, eso ya es otra cosa.
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
Broda świetna, całość prezentuje się całkiem fajnie. Jedyne co mnie naprawdę kole w oczy to jasne, okrągłe maźnięcia na tarczy... IMO wygląda to słabo a tarcza wyglądała by dobrze bez nich.
Ave
Niedźwiedź
Ave
Niedźwiedź
Oto i kolejna odsłona mojej wesołej twórczości. Tym razem zaszalałem i zrobiłem aż cztery modele, być może jest to znak, że powinienem się wreszcie zabrać za któryś z oddziałów.
Wypad do Baru Bugmana był udany:

Pan po prawej ma na kuflu runę równowagi (Ballance), przyda mu się

Co do górnika to nie zbyt podobają mi się refleksy świetlne na hełmie i kilofie, ale nie ma co poprawiać, może następne próby będą bardziej udane.

Pozdrawiam
Wypad do Baru Bugmana był udany:
Pan po prawej ma na kuflu runę równowagi (Ballance), przyda mu się

Co do górnika to nie zbyt podobają mi się refleksy świetlne na hełmie i kilofie, ale nie ma co poprawiać, może następne próby będą bardziej udane.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 5 lut 2020, o 15:06 przez Robo, łącznie zmieniany 8 razy.
- Brushlicker
- Falubaz
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Niedawno Rakso sprzedawał komplet bodajże po 14 zł/szt, tak że była okazja
To świetne figsy, w dodatku nadają się po jednym do różnych regimentów: minerzy, hamki, warriorzy/clansmeni/, kuszole. Fajne urozmaicenie do regimentów. malowanie i podstawki bardzo udane. Cała armia tak pomalowana będzie zdobić stoły...

Ostatnio zmieniony 16 paź 2012, o 18:09 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.
Świetne malowanie
Po przeglądnięciu całej galerii widać postępy w malowaniu - oby tak dalej!

Po przeglądnięciu całej galerii widać postępy w malowaniu - oby tak dalej!
Wisła Kraków.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
bardzo fajni
mam tylko zastrzezenia co do minera.
skora na twarzy ma taki sam kolor jak jego broda. do tego troszke ci wyszlo odbicie swiatla na kilofie.
ale i tak bardzo fajni

mam tylko zastrzezenia co do minera.
skora na twarzy ma taki sam kolor jak jego broda. do tego troszke ci wyszlo odbicie swiatla na kilofie.
ale i tak bardzo fajni

DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Dzięki za pozytywne komentarze, fajnie być czasem pochwalonym
Rękawiczki, broda i skóra minera trochę się zlewają, któryś z tych elementów powinien być jeśniejszy, ale nie lubie poprawiać skończonych modeli... Skóra jest czerwona bo jak to pijak-dostał rumieńcy od alkoholu
Jeśli miał bym coś jednak poprawić, to rzeczywiście był by to OSL na kilofie, na przyszłość trzeba będzie poczytać wiecej artykułów.
Pozdrawiam i do usłyszenia, pewnie za jakieś 3 miechy (tyle powinno mi zająć 10 Longów).

Rękawiczki, broda i skóra minera trochę się zlewają, któryś z tych elementów powinien być jeśniejszy, ale nie lubie poprawiać skończonych modeli... Skóra jest czerwona bo jak to pijak-dostał rumieńcy od alkoholu

Jeśli miał bym coś jednak poprawić, to rzeczywiście był by to OSL na kilofie, na przyszłość trzeba będzie poczytać wiecej artykułów.
Pozdrawiam i do usłyszenia, pewnie za jakieś 3 miechy (tyle powinno mi zająć 10 Longów).
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Kurde, nie przesadzaj, ja obecnie 6 maruderów chaosu kończę, łącznie zajmą mi ze 12 godzin malowania. Sęk w tym, że maluję tylko w weekendy po kilka godzin
...

Spójrz jak często updatuję galerię
. Między Tarczownikiem a Championem zrobiłem sobie praktycznie pół roku przerwy w malowaniu
. No, może w międzyczasie naprawiłem kilka uszkodzonych modeli i domalowałem obsługę katapki, ale takie rzeczy da się zrobić w jedno popoludnie.
Niestety, z moją organizacją potrzebuję mieć wolny praktycznie cały dzień żeby się zabrać za malowanie. W końcu przed rozpoczęciem trzeba rozłożyć stanowisko, co zajmuje mi nie raz godzinę, bo przy tym oczywiście oglądam jakiś głupi serial, którego ściągnąłem wszystkie sezony. No a jak już się wezmę do roboty, to niestety wcale nie ide jak burza, wręcz przeciwnie, Etna cześciej wybucha niż ja kończę model... Także 8h minimum, ze trzy takie sesje i mam ukończonych np. pijaków
.
No ale teraz mam zrobionych najważniejszych ważniaków w armii, więc może zacznę robić tych Longbeardsów, mam nadzieje że 30 modeli zamiast 3 nauczy mnie malowania ,,z doskoku" po 1-2h dziennie.

Niestety, z moją organizacją potrzebuję mieć wolny praktycznie cały dzień żeby się zabrać za malowanie. W końcu przed rozpoczęciem trzeba rozłożyć stanowisko, co zajmuje mi nie raz godzinę, bo przy tym oczywiście oglądam jakiś głupi serial, którego ściągnąłem wszystkie sezony. No a jak już się wezmę do roboty, to niestety wcale nie ide jak burza, wręcz przeciwnie, Etna cześciej wybucha niż ja kończę model... Także 8h minimum, ze trzy takie sesje i mam ukończonych np. pijaków

No ale teraz mam zrobionych najważniejszych ważniaków w armii, więc może zacznę robić tych Longbeardsów, mam nadzieje że 30 modeli zamiast 3 nauczy mnie malowania ,,z doskoku" po 1-2h dziennie.
fajne 
b podobają mi się brody chłopaków )

b podobają mi się brody chłopaków )
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Bardzo zacnie! To na sztandarach to freehandy?
Wyszedł wypaśnie! Widać, że trafił w ręce odpowiedniego KrasnoludaRobo pisze:Smh: Mam nadzieję, że nie spaprałem Twojego modelu

Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.