A gdybym był...Kapitanem. Wygraj ETC na papierze!

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Re: A gdybym był...Kapitanem. Wygraj ETC na papierze!

Post autor: Karli »

Po Bazylu widziałbym to tak:

DE - Barbarossa (do ostatniego mastera myślałem, że Druchii, ale Barb pokazał klasę na Bazylu, choć trzeba przyznać, że miał dobre pairingi a Druchii i Ż-34 wyniszczali się nawzajem)
BR - Dębek
DF - Kudłaty
WoC - ten kto zdobędzie najlepszy wynik z obu masterów
Skav - Cosmo lub Morrok. Z tym, że z Cosmem grałem i chłopak pokazuje klasę w elegancji gry, a dobrze gdy Polskę reprezentuje uczciwa kadra. Poza tym Cosmo na zeszłym Euro to była gwiazda reprezentacji, sprawdził się, teraz na Bazylu dobrze pocisnął i należy mu się :) Z Morrokiem nie grałem a Młody albo nie zna swojej armii zbyt dobrze albo strasznie wałuje na zasadach skavenów i ani jedno ani drugie dobrze nie wróży (w bitwie ze mną nie wiedział, że orbem przy włączonej sztormówie rzuca na 4+ lub że strzelajac w kombat musi rozdzielać hity na 4+ w siebie)
VC - ten kto zdobędzie najlepszy wynik z obu masterów

reszta to HE/DoC/WE/EMP/Bestie o ile Stasiu u nas też wynik taki wyciśnie. Empire w obecnym stanie nie chciałbym aby jechało, bo wstyd z taką armią. Choć mam nowe kminy na rozpę... może jeszcze da się coś ciekawego z tego wycisnąć bez czołgu :D Bo na dwóch czołgach to tak jak ktoś słusznie tu zauważył to przy dostawianiu Euro armia byłaby IMBA gdyby dostawić ją do wroga bez shadowa/deatha...

Baśka: raczej chodzi o to aby grać swoimi armiami, ogranymi pod zasady turnieju a nie branie dobrych graczy demonami po to aby pojechali empire lub he...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

No to sry Karli, ale w 40k wlasnie tak jest, ze nikt nie gra swoja armia na ETC. Caly top5 tam gra kazda armia (no moze oprocz Skarka + Marcinek z tyrkami, ale on nie jest w top5) i wszystko dopasowuja sobie do ogolnej wizji Vladdiego. Tak to jest jak sie gada nie majac pojecia o temacie.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

damm, wiem że mam obniżone reading skills ale Buszowi zdecydowanie o zgrupowanie chodziło a nie system wyboru repy! Kacper, ogarnij się!
Dlaczego obawia się, że się nie odbędzie? a odbyło się kiedyś tak uczciwie..?
i nie wrzucaj obrazków bo mi sie forum rozjechało ^^
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Kacper i dlatego wlasnie wh40k ma tak dobre wyniki, tylko trzeba zmusić każdego do tych 40 bitew treningowych. Jezeli selekcja ma się opierać pod kątem 1-2 masterów na zasady etc, to daleko się na tym nie zajedzie. :P Całe szczęście selekcjoneiros myślą podobnie.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Dla mnie jakiś trening musi być. I to raczej bardziej niż mniej hardkorowy. Ale przy takich zasadach selekcji, selekcjonerzy mają duży potencjał dyscyplinowania bumelantów, którzy po BoB i nominacji stwierdzą "ok, super, to idę pograć w diablo III, do zobaczenia w sierpniu".

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Zapraszam do siebie na działkę pierwszy tydzień sierpnia na tydzień. Wtedy planowałem tam znajomych zaprosić, ale po zastanowieniu stwierdzam, że bez problemu można to połączyć, bo miejsca jest dużo (dwa spore domki). Myślę, że termin idealny na trening. Jedyny minus to nie wiem jak ze stołami, ale da się załatwić na pewno coś.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Cosma w białym na 99% nie będzie.
WoCh owszem mocny... ale zastanawiam się czy build którym grają Duke z Baśką jest tym który powinien jechać, ale znowu w czołówce nie ma nikogo z innym...
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Też zapodam swoją opcje:)

VC- Assur (Wystarczy spojrzeć na ligę i wyniki kręcone na 8ed)
DE- Barb (Chyba tłumaczyć nie trzeba:))
BoC- Stachu (Armia przeciętna, ale +200pkt i Crus robią różnicę:))
Woc- Duke (Woch to teraz jedna z bardziej giętych armii, a Duczek zrobił naprawdę dobry wynik na Bazylu, grając z dobrymi przeciwnikami)
Bre- Dębek (El Kapitano, poza tym Bretka na 8ed daję radę)
Skavy- Cosmo/Młody (Tutaj imo Cosmo, ale jeżeli nie chce jechać to tylko Młody)
Demony- Darek (Doświadczenie, twardy styl- tego trzeba na ojro)
Dwarfy- Kudłaty (Dwarfy z przeciętnych stały się naprawdę niezłe, a poza Kudłatym, żadnej kandydatury nie widzę)
Obrazek

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Co wy się macie z tą Baśką i wochem?
W lidze nie ma jeszcze żadnego turnieju tą armią a na Bazylu był 22gi...
Co to za kandydatura?
Jakby ktoś miał tym jechać to Djuk, bo ma więcej zagrane...
Wygrał jednego mastera De i już?
A co będzie jeśli w Białym nie będzie w top 10?

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Druchii też ma swoje racje. Sądzę, ze nie tylko Zbyszek zasługuje na prowadzenie DE. Tu też jest konkurencja. Chociaż samo to, ze ma być w składzie to akurat oczywiste. Dlatego narazie jest dylemat vc,skav,de. Tylko jak to rozstrzygnąć? Turniej?...

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Janiszek pisze: Tylko jak to rozstrzygnąć? Turniej?...
Nie ma co dywagować jak to rozstrzygnąć, bo to i tak zadanie selekcjonerów. Nie wchodźmy im w paradę, chłopaki dobrze wiedzą co mają robić i na pewno znajdą lepsze rozwiązanie nisz nasze "rady".
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Druchii pisze:Co wy się macie z tą Baśką i wochem?
Co to za kandydatura?
+1
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Druchii pisze:Co wy się macie z tą Baśką i wochem?
Co to za kandydatura?
Wygrał jednego mastera De i już?
A co będzie jeśli w Białym nie będzie w top 10?

Odnosnie Barbary to sie zgadzam, Duke jest najlepszym kandydatem ewidentnie.

Co do Barba to tez myslalem, ze to jego pierwszy turniej, ale zerknij na ranking - kilka turniejow z dobrymi wynikami ma DE mimo wszystko.

Imho jestes takze bardzo mocnym kandydatem do prowadzenie DE na Euro.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Smutna prawda! Do konca ligi jeszcze troche czasu!

A ewentualnie chetnie bym pojechal jako coach.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Ziemko pisze:
Odnosnie Barbary to sie zgadzam, Duke jest najlepszym kandydatem ewidentnie..

z ewidentnie to bym poczekał do białego : P
Obrazek
T

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

Janiszek pisze:Druchii też ma swoje racje. Sądzę, ze nie tylko Zbyszek zasługuje na prowadzenie DE. Tu też jest konkurencja. Chociaż samo to, ze ma być w składzie to akurat oczywiste. Dlatego narazie jest dylemat vc,skav,de. Tylko jak to rozstrzygnąć? Turniej?...
zapraszamy na BoB'a '11 8)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Jasiuuu pisze:
Ziemko pisze:
Odnosnie Barbary to sie zgadzam, Duke jest najlepszym kandydatem ewidentnie..

z ewidentnie to bym poczekał do białego : P

Jasiuuuu pokaz klase ,pokaz klase ;) (bo klate razem z kocem z afryki juz sie napokazywales ;)

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

:P to white lion pelt !
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Wiadomo ;)

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Realia są takie, że na zasady ETC odbędą się pewnie jeszcze ze 4 lokale i jeden master przed dokonaniem wyboru. Więc jesteśmy trochę dalej niż na półmetku, ale każdy ma jeszcze szanse pokazać klasę... do czego zachęcam :D

ODPOWIEDZ