A gdybym był...Kapitanem. Wygraj ETC na papierze!

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

A gdybym był...Kapitanem. Wygraj ETC na papierze!

Post autor: Dymitr »

Barbarossa pisze:
Dmtrij pisze:ja prywatatnie uważam że sensownych WE playerów jest co najwyżej dwu-trzech....
Może załóżmy sobie temat gdzie każdy będzie swoją wersje repy układał, taki plebiscyt:)
A załóżcie. Zawsze będzie ciekawie poczytać.
mówisz i masz

Za chwilę poznamy prawdziwy skład na Euro, ale w międzyczasie zapraszam do zabawy w typowanie graczy/armii
Moj team wyglądałbym mniej więcej tak:
1. VC - Zbyszek
2. DoC- Nie mam pojęcia kto. Myślałem o Darku ale jakoś nie jestem przekonany
3. SK - na bazylu Kosmo był drugi?? proste
4. DE - tu opieram się jedynie na rankingu ligowym i wyszedł mi Młynek
5. HE - Andrzej Andrzej ( w końcu to jego rozpa dała mi zwycięztwo w łodzi)/Szwentas [btw to chyba najłatwiejszy slot do repy]
6. WE- Tomek Tutaj
7. DF - Kudłaty
8. BRE - Dębek
[kolejność przypadkowa]

VC; WE; DF; BRE - tylko tu wybór był oczywisty
reszta to tylko sucha matematyka z rankingu ligowego...
zapraszam do miłego flamowania i typowania
pzdr
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Bret - Dębek imho must have jako kapitan i jako fakt, ze Breta nie jest pocieta
DF- Kudlaty - na ta edycje krasie sa bardzo mocne, a Kudlaty jest w formie
Skaven - tu dosc ciezka rywalizacja - Cosmo sie teraz pojawil, ale mowie Morrok albo Mlody
VC - Assur, na drugim miejscu widze tu Barba
DE - tu juz w ogole Meksyk - Zaba, Barb lub Druchii
Woch - rowniez armia imho must have - Duke, wydaje mi sie byc sensowna kandydatura
Liz - Crus - nikt nie poprowadzi tej armii lepiej, armia troche ucierpiala na Euro, ale kminy na samotnym slannie przez Crusa wydaje mi sie, ze beda mocne

No i teraz powiem szczerze nie wiem.
Zostaje HE, WE, Emp, Doch

Dochu nie mamy dobrego generala obecnie na poziomie Euro, bo Darek wynikami jakos nie szaleje.
WE - no to wiadomo Pasiak, nie ma innej dla mnie kandydatury. Tak jak w Brecie czy Lizakach.
He - no niby armia wydaje sie mocna, ale jakos wyniki tego nie odzwierciedlaja, imho nie ma generala, ktory by wywyzszal sposrod pozostalych - niby jest Andrzej, ale jego forma jest dla mnie niepewna, teraz na Bazylu Szwentas sie ladnie zaprezentowal, no nie wiem.
Emp - najwyzej w rankingu Piotr, ktory zna ta armie od lat, innym bardzo dobrym graczem tej armii jest KArli - ale mimo wszystko, uwazam, ze Imp bez 2 czolgow nie ma takiej sily (bo na euro byloby dobra armia na 2 tankach, bo dobieraloby sie tak, ze przeciwnik nie mial by odpowiedzi na nie)

Z tych 4ech pozostalych chyba bym wzial Pasiaka - We jako blokera.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

VC - Assur
DE - Zbyszek
Bre - Debek
Ska - Morrok albo Młody
BoC - Stachu

Pozostale 3 do obsadzenia najlepszymi graczami sposrod generalow armii: DoC, HE, WE, Emp, Df, WoC i moze O&G.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Czytales, ze Barba i Debek nie biora pod uwage Boc??
No chyba, ze cos sie zmienilo.
Jak Stasiek na Bialym wykreci podobny wynik bestiami to rzeczywiscie mozna sie powaznie zastanowic nad ta opcja.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

a widzisz zapomniałem o WOCH!
Lizzaki jednak mają za ciężko w euro myślę

szkoda że nie mamy ogrzego jenerała, bo z 2600 i brakiem obcięć tej porypanej magii ta armia potrafi namieszać! i to uważam tak bez względu na to na jaką szydere się muszę przygotować:)

Jak chodzi o BOC tam też da sie kilka rzeczy zmieścić
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Ja tam pisze jak ja bym to zrobil obecnie. Nie wiem, czy sie tam u nich pozmienialo, czy nie. W Polsce mamy kilku mocnych graczy, ktorzy graja armiami niestandardowymi, czyli nie tymi ktore sa uwazane przez caly top europejski za najlepsze. I wedlug mnie nalezy na tym budowac strategie. I na zalozeniu, ze kazdy gracz ma dobre szanse na zrobienie w kazdej bitwie 15, a nie po prostu na nie oddawaniu punktow.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Tylko gadalismy z Crusem na euro i pol wczorajszego dnia przez PWki - imho az tak bardzo ta armia nie jest przegrana.

Niby HE sa mocne - ale jakos wyniki tego nie pokazuja.

Jesli Crus pocisnalby w Bialym znow tak mocno bestiami, to imho D&B powinni mu dac szanse - ludzie beda olewac bestie i bagetelizowac ich sile, a Crus moze zrobic im niespodzianke, taka jak robil Debek.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

w sumie nic tylko się z Wami zgodzić:)
Szkoda że TK wypadają całkowicie, bo tylko szaleniec wziąłby je teraz pod uwagę. właściwie loteria, bo masz kilka dni na okreslenie czy nowy book jest mocny czy nie...a tendencja po orasach zaczna chyba znów spadać;/

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

wedlug mnie nalezy na tym budowac strategie. I na zalozeniu, ze kazdy gracz ma dobre szanse na zrobienie w kazdej bitwie 15, a nie po prostu na nie oddawaniu punktow
Dokładnie, blokerzy to chybiony pomysł.
Jesli Crus pocisnalby w Bialym znow tak mocno bestiami, to imho D&B powinni mu dac szanse - ludzie beda olewac bestie i bagetelizowac ich sile
Zgadzam się. A dodatkowo mało kto będzie umiał z tym grać, bo bestie nie są zbyt popularne. To też spora przewaga, bo dochodzi element zaskoczenia. )
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

czyli Bestie...ale kosztem kogo? HE??

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Nie chodzi o bestie, chodzi o Stacha. Stachu chwilowo napiera bestiami, a czymkolwiek by nie pojechal, mozna z duza doza prawdopodobienstwa zalozyc, ze bedzie gral rowno i na wysokim poziomie. Wot, technika.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Zgoda. tylko czy lepiej by pojechał np: Lizzakami które sa mocno useless na obcięciach Euro czy BoC którymi ostatnio robi świetne wyniki i nikt się Bestii raczej nie spodziewa.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

WE imho sie nie mieszcza.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Ziemko pisze:Czytales, ze Barba i Debek nie biora pod uwage Boc??
No chyba, ze cos sie zmienilo.
Zmieniło się: +200 punktów i zaangażowanie Crusa. Patrzymy, co tam Stasiu wyczynia - uwzględniając też fakt, że za malowanie jest zawsze o ładnych parę miejsc niżej na masterach.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, o 10:49 przez Barbarossa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

JEsli by patrzac moja rozpe armii to jak Stachu by pojechal Bochem to lizaki wypadaja wtedy.
Zostaje miejsce 1 dla WE, HE , Doc albo Emp.

Dmitrij nie pitol, ze sa useless - sa obciete, ale da sie z nich wykrecic jeszcze przyzwoita sile.
Nie bedziesz mial 2 oddzialow salek, ale mozna wziac 3 salki do jednego oddzialu prawda?
Slann nie dorzuci tak duzo, ale 2 kosci dorzuci, a dajac mu dodatkowy czar, mamy 80-90% pewnosc, ze bedziemy mieli to co chcieli (przy 5 kosciach szansa na jakikolwiek dublet jest duza)

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Ziemko pisze:JEsli by patrzac moja rozpe armii to jak Stachu by pojechal Bochem to lizaki wypadaja wtedy.
Zostaje miejsce 1 dla WE, HE , Doc albo Emp.

Dmitrij nie pitol, ze sa useless - sa obciete, ale da sie z nich wykrecic jeszcze przyzwoita sile.
Nie bedziesz mial 2 oddzialow salek, ale mozna wziac 3 salki do jednego oddzialu prawda?
Slann nie dorzuci tak duzo, ale 2 kosci dorzuci, a dajac mu dodatkowy czar, mamy 80-90% pewnosc, ze bedziemy mieli to co chcieli (przy 5 kosciach szansa na jakikolwiek dublet jest duza)
To chyba nieco zbyt malo, zeby "na sile" pchac do skladu armie oparta na jednym magu i 3 ech salkach, ktora karci najpopularniejszy lore w edycji. Sa lepsze.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Ja mowilem o rzeczach, ktore zostaly przyciete, a nie o calej armii #-o #-o #-o

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

no ok, racja...nie są useless...są tylko poharatane tak jak tylko można było je pociąć. Brakuje właściwie tylko zapisu, że nie możesz wystawić niczego co się na literę "S" zaczyna
WE fajnie nie oddają punktów ugrywając przyzwoite 13, już prędzej z braku kierowce HE bym wywalił.
(szkoda, bo to mocna armia)
Co z demonami?? Nie mamy operatora demonów (kiedyś było ich jak "mrówków") Darek faktycznie nie szaleje

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

oczywiście że mamy
Kalafior do boju !

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

Dmtrij pisze:czyli Bestie...ale kosztem kogo? HE??
a powiedz mi kto mial by te HE poprowadzic?

ODPOWIEDZ