Gra o Tron - serial
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Gra o Tron - serial
tyrion zły!? Ja tam lubię tego kurdupla, a to że tak ładnie wykończył tatuśka to kolejeny powodów by wrzucić go do panteonu tych w miarę(bez przesady), prawie dobry
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Hej, ale to nie chodzi tylko o to, że Jaimie trochę inaczej zaczyna się zachowywać. Chodzi też o pokazanie w innym świetle tego, jak zachowywał się wcześniej. Choćby to, że jego cynizm wynikał WŁAŚNIE z powodu przylgnięcia do niego sławy Królobójcy.Vallarr pisze:Uwielbiam festiwal "jak wade zmienic w zalete" i zamiast niedorzecznego zachowania postaci mamy "nikt nie jest do konca dobry lub zly" ;D Ba, nigdzie nie ma pokazanej przemiany ani drogi prowadzacej do takich decyzji, sa same decyzje. Oczu mi Jasiem nie mydlcie, czytajac to lapalem sie za glowe, krolobojca pieprzacy siostre, zyjacy swoje lata, w pelni dojrzaly i uksztaltowany jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki nagle odwraca sie o jakies 150 stopni. Ratunku![]()
A może by tak nie spoilerować fabuły tym, którzy książki nie czytali?likaon pisze:tyrion zły!? Ja tam lubię tego kurdupla, a to że tak ładnie wykończył tatuśka to kolejeny powodów by wrzucić go do panteonu tych w miarę(bez przesady), prawie dobry
nie powiedziałem czyjego tatuśka 

"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
No jasne, wszyscy pomyśleli: tatusia Mance`a Ryderalikaon pisze:nie powiedziałem czyjego tatuśka

- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Tyrion? ja bym mu dał neutrala/troche dobry . Złośliwy ale szczery i potrafi sie zachować przyzwoicie tylko otoczenie ma do niego tyle szacunku co ork do cherlawego goblinaZ postaci w miare zlych - Tyrion
Reszta tych twoich złych też mimo przeważającej ilości wad potrafi zrobić coś dobrego a ci dobrzy też czasem sie łamią.
- Don_Silvarro
- Chuck Norris
Po pierwsze, Twoje przykłady mnie nie przekonują.diuk pisze: Dlaczego? Ostatnia scena 3 odcinka. Zabicie wilkora. Rozmowa z Lannisterem. Eddard potrafi samodzielnie myśleć..
[...]
Po drugie, mówiliśmy o Eddardzie Starku z książki, nie z serialu.
Wszyscy Starkowie. I Tyrion Lannister. Jest też sporo postaci, których postępowanie jest czyste, prawe i sprawiedliwe (lub w najgorszym razie 'w porządku'), ale pojawiają się na tak krótko, że trudno to ostatecznie rozsądzić (ie. możliwe, że są skurwielami, ale poza kamerą) - np. Oberyn MartellA kto tam jest całkiem biały
Wszyscy Lannisterowie* (oprócz wyżej wymienionego). Gregor Clegane. Freyowie. Littlefinger (choć przynajmniej sukinkot sprytny jest i nie daje po sobie poznać). Bolton. Bękart Boltona. Tamten młody Greyjoy, co w każdej scenie dupczył jakąś laskę (imię mi uciekło).lub czarny?
Oczywiście są też postaci, które są moralnie ambiwalentne. Ale jakie to ma znaczenie, skoro fabuła kręci się właśnie wokół Starków i Lannisterów, których moralność jest jednowymiarowa.
*Nie, nie kupuję bajeczki o przemianie złotowłosego brata królowej, m.in. z powodów przedstawionych powyżej przez kolegę Vallarra. Sposób, w jaki to zrealizowano w książce jest absurdalny. Żeby to jeszcze była rzeczona czarodziejska różdżka. To bym od biedy przeżył - fantasy od dekad jedzie na starym dobrym 'Wizards Did It'. Ale nie, to musiał być mistyczny, proroczy, alegoryczny sen (nota bene im dalej w książki, tym więcej mistycznych proroczo-alegorycznych snów - mi się szczerze mówiąc rzygać chce jak widzę takie rzeczy). Litości.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
fakt magia i proroctwa z czasem troche rozpierdalają wydarzenia i niespodziewanie zmieniają obrót spraw
- Barbarossa
- Mniejsze zło
A tak zmieniając nieco temat - nie wiecie czy/kiedy ma się ukazać 5ty tom sagi?
Bo ostatnie zapowiedzi były chyba na 2009, ale ewidentnie nie wyszło.
Edit
Ha, sprawdziłem na stronie, tom 5 już wyszedł
Jadę do księgarni.
Bo ostatnie zapowiedzi były chyba na 2009, ale ewidentnie nie wyszło.
Edit
Ha, sprawdziłem na stronie, tom 5 już wyszedł

Jadę do księgarni.
przeciez wychodzi dopiero w lipcu chyba, no nie? 

- Don_Silvarro
- Chuck Norris
Premiera Dance with Dragons w US/UK to 12 lipca. Więc chyba zmarnujesz trochę benzyny
Najwyraźniej pomyliłeś z datą ukończenia rękopisu podaną na Wiki (27 kwietnia)

Najwyraźniej pomyliłeś z datą ukończenia rękopisu podaną na Wiki (27 kwietnia)

- Barbarossa
- Mniejsze zło
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Nie zmuszaj do spoilerowania