Mastery 2013 - dyskusje

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Re: Mastery 2013 - dyskusje

Post autor: Dymitr »

a może lokal?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ale niby o jakim slocie mowimy?

edit.
jeszcze jedno, ale chyba bardzo wazne — trzeba pamietac, zeby zmienic te wzory po zmianach na stronie ligowej, bo to ze my sobie cos ustalimy, to supcio, ale jesli KrzysiekW/adeon tego nie zmienia w forlumalarzu do zglaszania wynikow, to rownie dobrze moglibysmy sobie na sosne naturkac.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Slocie masterowym w kontekscie maksymalnej ilości parówek czy tam drużynówek. Może zróbmy z DMP lokala??
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Ale odnosimy sie tutaj do podpunktu 4a czy 5a? W zadnym momencie nie widze problemu - przeciez jesli przejdzie 4aC, to chodzi tylko o zaliczenie, czyli jak np XIII kohorta wygra DMP a potem Pasiak z Piotrem wygraja stratka (ahahahahaha, dobre, nie?) to zaliczy im sie tylko jeden, a jesli np na DMP zrobia 37 miejsce, a na stratku 15, to policzy im sie tylko Wroclaw. Win/Win IMO.

A jesli przejdzie np 5aB to fakt - DMP zzera slot, ale trudno zeby najwiekszy master w Polsce nie zzeral.
Cauliflower pisze:Czy mógłbyś zaproponować dodanie do regulaminu ligi czegoś takiego jak konieczny czas przed masterem do zamieszczenia jego ostatecznego regulaminu??
Ja sie pod tym nie podpisuje, ale prosil mnie Kalafior, wiec zapraszam do ewentualnej rozmowy.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

no właśnie - master...może zróbmy z tego lokala :)

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Cauliflower pisze:Czy mógłbyś zaproponować dodanie do regulaminu ligi czegoś takiego jak konieczny czas przed masterem do zamieszczenia jego ostatecznego regulaminu??
Już Ci mówię dlaczego nie można tego zrobić. Tzn. można, ale każdy obejdzie ten zapis.
Załóżmy, że organizuję mastera i chcę mieć możliwość zmiany tego i owego na kilka dni przed imprezą. Jak to zrobić? nic prostszego. Wrzucasz do regulaminu prawie wszystko, poza widełkami. Ciężko grać bez widełek na turnieju. Widełki wraz z tym co chcesz wrzucić dajesz na kilka dni przed imprezą. Według regulaminu jest to nielegalne, czyli wracamy do wersji sprzed kilku dni - nie mamy widełek. Ciężko rozegrać mastera bez tak kluczowego punktu regulaminu. Przymykamy więc oko na to i regulamin przechodzi. Pewnie już niektórzy wpadli na to jak to obejść. Dość proste, wystarczy wypisać wymogi co regulamin musi zawierać obowiązkowo przed terminem magicznych 7 dni. M.in. system punktowania, ilość bitew itd. itd. Coż, nikt jednak nie zabronił mi (na razie) edycji regulaminu. Ustawiam robocze widełki co 500 pkt w grze na 1200 i obiecuję, że zmienię je, jak już ustalę na jakie. Oczywiście zaspałem i nie zmieniłem widełek. Edytuję regulamin i społeczeństwo znów przymyka oko. Radykalnym podejściem jest zakaz edycji i dorzucenie wymogów obowiązkowych. Proponuję jednak nie opisywać tego sposobu rozwiązania sprawy, bo jest całkowicie nie pro-gracz.
Dymitr pisze:no właśnie - master...może zróbmy z tego lokala :)
Dlaczego?

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

nie ma takiej potrzeby. Gracze robią ciśnienie na orgu jak czegoś nie ma. No i głosują nogami.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

dlaczego lokal?

1. Mniej zwycięzców w sezonie (masterowych)
2. Mniej zwycięzcow...

Na frekwencji się nie odbije, a ułatwi ogarniecie tematu generowania zbyt wielu masterowych zwycięzców

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Ja byłbym ZA zrobieniem z DMP lokala. Tylko i wyłącznie ze względu na jego kolosalne odbicie na lidze. Jedno DMP a liczy się jak połowa ligi. Jako lokal też będzie fajny, a nie będzie psuł ligi.

Z tym, że głosowanie nad tym należałoby zrobić już raz dwa, zanim będziemy głosować nad masterami.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Ja też jestem za zmianą statusu DMP na lokala.
Wisła Kraków.

Lenart
Falubaz

Post autor: Lenart »

Ja uważam że DMP to największy turniej w sezonie i należy mu się wyższa ranga niż lokal.

Jakimś rozwiązaniem byłoby wprowadzenia dodatkowej klasy turów w postaci drużynówek które były by ograniczone np do 3 w sezonie ale liczyło by się za win np. 200 pts.

To moja luźna propozycja do przemyślenia, ale skoro i tak dużo ostatnio się zmienia to czemu mielibyśmy nie spróbować jeden sezon.

Piona!

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Nie chodzi o to czy się należy czy nie, tylko o to, że w tej chwili na 7 masterów mamy 14 zwycięzców. To tak jakby druga liga była. Jest to spowodowane w największym stopniu przez rangę master dla DMP. A turniej jako dwudniowy lokal nadal będzie fajny. Może dzięki temu znów o miano najlepszego powalczyłyby bardziej faktyczne kluby a nie drużyny allstars :) Choć jeśli przejdzie liczenie punktów jak za ostatnie miejsce w drużynie, to przy pięcioosobowych drużynach na DMP już nie byłoby tak źle :)

Lenart
Falubaz

Post autor: Lenart »

Ja w dalszym ciągu uważam że zrobienie dodatkowego rodzaju turniejów było spoko.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Karli pisze:Nie chodzi o to czy się należy czy nie, tylko o to, że w tej chwili na 7 masterów mamy 14 zwycięzców.
Pkt 1 opcja B w głosowaniu: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=27&p=999512
Rozwiązuje ten problem.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

DMP jako lokal może być dopiero w 2014 - na 2013 został wybrany jako master.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Lenart pisze:Ja uważam że DMP to największy turniej w sezonie i należy mu się wyższa ranga niż lokal.

Jakimś rozwiązaniem byłoby wprowadzenia dodatkowej klasy turów w postaci drużynówek które były by ograniczone np do 3 w sezonie ale liczyło by się za win np. 200 pts.

To moja luźna propozycja do przemyślenia, ale skoro i tak dużo ostatnio się zmienia to czemu mielibyśmy nie spróbować jeden sezon.

Piona!
Problem z dodawaniem rang jest taki, że gdyby 200pkt liczyło się w pulę masterów, to nie ma sensu tego grać dla topu. Natomiast gdyby wchodziło w pulę lokali, to nie grając tego jesteś w mega dupie. Dodanie osobnej rangi powoduje sytuację w stylu "lokale już zmaksowałem, mastery mam ok, teraz muszę szukać jakichś niszowych drużynówek i jechać z chłopakami np. do Poznania wygrać drużynówkę".

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

A pamietacie challengery? Max 10 turow w sezonie, z czego max 6 lokali, max 4 mastery i max 2 challengery. Chyba 2 sezony zesmy tak grali, a potem zostaly wywalone.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Lohost: nie chce mi się pisać jeszcze raz. Przeczytaj mego posta inicjującego dyskusję o drużynówkach kilka stron tematu wcześniej :)

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

swieta_barbara pisze:A pamietacie challengery? Max 10 turow w sezonie, z czego max 6 lokali, max 4 mastery i max 2 challengery. Chyba 2 sezony zesmy tak grali, a potem zostaly wywalone.

challengery jakoś w WH nie wypaliły.. z tego co pamiętam frekwencja była na styk.. a późniejsze nie miały frekwencji.. Jedynie ratowało to jakoś prawie-mastery.
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

@Jankiel - ja mówie właśnie o DMP 2014

DMP=LOKAL to:
1. Brak "allstars teamów" - faktyczne klubowe zmagania\
2. Brak 5 osob z wygranym masterem na raz
3. Nie trzeba dawać mniejszych punktów za drużynowki i parówki bo umówmy się, ale to DMP rodzi najwięcej kontrowersji

...zgadzam się z Lohostem... (?!)

ODPOWIEDZ