Dzikki'ego bolesne próby
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Re: Dzikki'ego bolesne próby
Bardzo solidne figsy ...Ciężki finansowo regiment .
Oj tak. Zważając na to, że jeszcze będzie w nim ok 15 krasnoludów. Kolejni zaplanowani to starzy bugmani, potem imperialni,starzy hammersi, regiment Ulthora i maszyny oraz kowadło. A i nie mogę zapomnieć o starych ironach i thunderersach. No i może w międzyczasie skończę krasnoludzki czołg parowy.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Wszystko ciężkie finansowo , ale wszystko świetne, oprócz regimentu Ulthera, który uważam za najbrzydszy regiment staroedycyjnych krasi jako całość, bo CG jest ok... Osobiście chyba ich nie kupię, a CG od nich wykorzystam w regimencie wojowników...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Już nie przesadzaj, jest parę modeli CG, które można do nich zaprząc - wtedy jeszcze nie produkowano CG do każdego regimentu, niestety... Najwyżej kilka modeli Ci się będzie powtarzać...
Oj tam, oj tam pomarudzić nie można ;]
Rozglądam się za 11/5 i 11/9 http://www.solegends.com/marauder/mm11dwfcommand.htm Wyglądali by chyba ok.
Rozglądam się za 11/5 i 11/9 http://www.solegends.com/marauder/mm11dwfcommand.htm Wyglądali by chyba ok.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
U mnie za dowódcę robi właśnie 9, a za sztandarowego 12... Dla mnie do hamków to najlepszy wybór... Zresztą 9 będzie u mnie championem również i w longbeardach starych... To imho jeden z najlepszych figsów krasi...
W sumie dobre rozwiązanie. Tylko będę musiał pomyśleć nad jakimś fajny sztandarem. Bo do regimentu już mam - trzeba tylko wykonać.
Ja obecnie jestem zachwycony wyglądem speardwarfs. Popoluje na sierżanta i kapitana jeszcze, bo muzyka już mam. A jak przy okazji trafię więcej trooperów - szczególnie trooper B http://www.solegends.com/marauder/mb01dwarfs.htm
Ja obecnie jestem zachwycony wyglądem speardwarfs. Popoluje na sierżanta i kapitana jeszcze, bo muzyka już mam. A jak przy okazji trafię więcej trooperów - szczególnie trooper B http://www.solegends.com/marauder/mb01dwarfs.htm
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
To jeden z ładniejszych regimentów krasi. Imho świetnie pasują do niego spearmeni zrobieni z uniwersalnych krasi, do których były dołączane muszkiety/kusze/speary.dzikki pisze:W sumie dobre rozwiązanie. Tylko będę musiał pomyśleć nad jakimś fajny sztandarem. Bo do regimentu już mam - trzeba tylko wykonać.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ciutkę chyba poprzepalałeś fotki. Dość oryginalna próba malowania. Spróbuj troszkę lepsze fotki sieknąć, mniej naświetlone, wtedy bardziej naturalna kolorystyka będzie...
Ok, dodałem nowe fotki. Standard - nie wyszły jak wyglądają. Ogniste elementy stanowią kontrast z czarną zbroją lekko na krawędziach zaznaczoną metalikiem. Kolory są bledsze - w rzeczywistości są dość żywe.
Miecz nie wyszedł tak jak chciałem, ale przy kolejnej broni trochę się bardziej postarałem.
Miecz nie wyszedł tak jak chciałem, ale przy kolejnej broni trochę się bardziej postarałem.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Uważam, że jak przejścia okażą się ( na razie nie widać) płynne i ładne to b. dobry model
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Tutaj właśnie bardzo istotna jest kolorystyka - poszczególne odcienie, kontrasty, itp. Od tego wszystko zależy.
Wyszło to całkiem ciekawie. Obawiam się jednak, czy pięciu takich nie wyjdzie zbyt oczojebnie (pstrokato). To już musisz sam ocenić na żywca...
Ostatnia fota duuużo lepsza. Figs wygląda sporo korzystniej .
Wyszło to całkiem ciekawie. Obawiam się jednak, czy pięciu takich nie wyjdzie zbyt oczojebnie (pstrokato). To już musisz sam ocenić na żywca...
Ostatnia fota duuużo lepsza. Figs wygląda sporo korzystniej .
Ostatnio zmieniony 14 mar 2013, o 20:41 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.
Drugiemu dorobiłem na rogach z gs-u płomienie, na jednej z włóczni jest paszcza i z niej wychodzą płomienie, koń dostanie płomienie na pęknięciach zbroi i w oczodołach a sam wojownik kilka pęknięć na zbroi (wariant z butami skórzanymi w płomienie raczej nie będzie grany ;] ).
Ogólnie bawię się ogniem bo obiecałem zrobić Balroga i ćwiczę ogien.
Ogólnie bawię się ogniem bo obiecałem zrobić Balroga i ćwiczę ogien.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Co do ognia - możesz zejść jeszcze poziom ciemniej w najciemniejszych miejscach i aż do białego nawet w najjaśniejszych...Jakiś mało żywy pomarańczowy cosik...
Do ciemnego używam Dark Red Vallejo. Próbowałem Red Gore jako ciemniejszy, ale on jest taki mało widoczny na czarnym tle. Myślisz żeby jednak zostawić? Potem przejść w jaśniejszy.
Chwilowo schemat jest dark red, potem gw blood red, vallejo bright orange, gw yriel yellow, gw sunburst yellow i na koniec skull white.
Chwilowo schemat jest dark red, potem gw blood red, vallejo bright orange, gw yriel yellow, gw sunburst yellow i na koniec skull white.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie ograniczaj się tylko do palety, która jest sprzedawana - jak potrzebujesz ciut ciemniejszy, mozna dodać troszkę czarnego (naprawdę ciutkę), można farby ze sobą mieszać i uzyskiwać odcienie pośrednie... To naprawdę fajna zabawa i czasem osiąga się ciekawe efekty...