HH Death Guards Army

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Malowanie Mirabelki [26.02.2014]

Post autor: Naviedzony »

Obrzydliwie dobry. :)

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

troche mało rozkładającej się z gnijącej zieleni :P poza tym bosko :)
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Ehh ja póki co zbieram na ten model i uzbierać nie mogę :) Malowanie bardzo fajne, ale jak poprzednik - dałbym więcej obrzydliwości Nurgla :)

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Post autor: Mirabelka »

Dzięki, kolor miał być w miarę ludzki z drobnymi elementami obrzydliwości. Zdjęcie słabe bo robione telefonem ale postaram się jutro to naprawić i skończyć bestyjkę do niego :P

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

A mi tam się ten różowy prosiak podoba =D> . Choć imho można było trochę lepiej wykorzystać niektóre elementy, np. paznokcie na lewej dłoni...

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Czy mógłbym prosić o przepis na miecz ? Bo jest genialny... =D>

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Mieczyk to: czarny pdokład - wash firmy AK light rust ( olejny ) - wash agrax - pomarańczowa farba - pigment vallejo siena calcinado burnt siena

A teraz kolejny potworek i żabki, żabki są ładniejsze ale zdjęcie jakoś je całkowicie zzieleniło - oba itemki psozły na ebaya ciekwe jak ot będzie :P

Więcej sweet foć na blogu i FB rzecz jasna
https://www.facebook.com/miniPAINTLABstudio
http://minipaintlab.blogspot.com/

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 15 mar 2014, o 21:23 przez Mirabelka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Świetne żabki :) Malowane trochę w innym stylu niż moje ale bardzo mi się podobają =D>

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Dziś będzie coś innego. Ostatnio wykonywałam zamówienie na dość pokaźną armię orków wraz z podstawkami....po odebraniu przesyłki przemiły Pan z Brazylii zakochał sięw podstawkach, które wykonałam i zamówił ich sporą ilość tj. 180 sztuk.

Nie będę ukrywała, że wolę robić podstawki a potem je malować niż męczyć się nad 120stoma goblinkami :P

Pomysł jaki mi utkwił w głowie to wykonywanie i odlewanie podstawek scenicznych. Poniżej przedstawiam dwa "prototypowe wzory" pierwszy typowo ( chyba :P ) pod orki a następny to takie jakieś dziwne skojarzenie z pokładem okrętu oraz Dark Elfami. Zapraszam do komentowania i przekazywania informacji co poprawić :)

Palisada:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pokład statku/bar:

Obrazek

Obrazek

dziękuję za pomoc :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Skupie się na pierwszych podstawkach, bo pokład statku nie obfituje w fajerwerki :wink: , więc nie bardzo jest co pisać...
pomysł bardzo prosty, aczkolwiek udany i podoba mi się. Nie wiem, jak tam się na nich będzie ustawiało goblinki i inne paskudztwa, bo z moich armii (krasie i woch)mało który figs dałoby się na tych podstawkach ustawić :wink:. Ale to O&G, wiec pewnie jest inaczej. Jeśli kolorek wystających kamieni ma być zbliżony do gleby, to jest ok. Co do samej gleby - dużo mocniej bym zaakcentował poszczególne drobne kamyki, drybrushując najpierw ochrą, a potem kościanym. Wtedy imho podstawki zyskałyby jeszcze, choć i tak są bardzo udane...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Poza tym co napisał Greg - wydaje mi się, że środek pierwszych jest zatłoczony. Nie wiem, czy da się normalnie figsy ustawić. Pomysł jest b.dobry i ja z przyjemnością zassałbym z 30-40 takich podstawek, ale te przeładowanie w środku może być kłopotliwe.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Gobasy się mieszczą, przyznam że z innymi figurkami nie próbowałam. Jutro postaram się upchać tam jakiegoś starego krasnoluda. A skoro jużo nich mowa to właśnie pracuję nad podstawkami do tych brodatych piwożłopów.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

No to zwróć uwagę, żeby można było zmieścić krasie, bo z tym nie zawsze jest lekko.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Dokładnie - krótki nogi i nisko opuszczone zbroje. Ale nawet przy nowych jest to problem.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Jakimś rozwiązaniem może być podwyższona podstawka - duży kamień, kloc jakiś, na którym można sadowić gostka, ale to już trzeba robić pod konkretnego figsa, żeby pasowało. Poza tym nie wszyscy lubia podwyższone podstawki (ja lubię :wink: )...

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Z wysokimi podstawkami jest taki problem, że są one dużo droższe od tych płaskich.

Sprawdziłam dziś long drongi, skinki oraz starych longbeardów i pasują na te podstawki. Więcej innych figurek niestety nie mam na chwilę obecną.

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Post autor: Nokimam »

Nurgl demon najwyższa klasa, tak jak i żaby... Coś wspaniałego! Takie super matowe kolory i same odcienie obleśnie miodne! Podstawki również trzymają poziom! Czekam na więcej!
Pozdro!
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Mirabelka pisze:Z wysokimi podstawkami jest taki problem, że są one dużo droższe od tych płaskich.
Why :?: #-o

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Rozmawiałam z moim znajomym, który ogłasza się na tym forum i oferuje swoje skromne usługi w przypadku odlewania jakiś elementów i sprawa jest dość prosta, im wyższa podstawka tym więcej na nią idzie silikonu oraz więcej materiału - żywicy.

I tak jak np. zwykła płaska kosztowała by ok 1,5 tak już mocno wybrzuszona 2,5 zł - złotówka niby nic ale procentowo duży skok w cenie :P

Jest to kolega z pracy także mam "upust" ale to przy większej ilości.

PS. zresztą oceniać będzie można jak już powstanie ostateczny wzór i powędruje do produkcji :)

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Nadal pracuję nad podstawkami, tym razem wyszły 20x20 dla krasnoludów/CHD
Pytanie do Was jest takie. PodobająsięWam bardziej te bardziej GWowskie czyli z ukośnymi bokami czy te bez?

Jak dojdę do 10 zestawów to chyba zacznę odlewać już nieco bardziej komercyjnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozdrawiam :)

ODPOWIEDZ