HH Death Guards Army
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
HH Death Guards Army
Cześć!
Dotąd raczej biernie się przyglądałam jak to inni malują ( w tym mój mąż ) ale nadszedł taki moment kiedy i ja chciałam się pochwalić nawet udanym malowaniem oraz fatalnymi zdjęciami jakie udało mi się wykonać
Moje są rakietnice oraz trzy byczki na przodzie, męża pozostała czwórka byczków z tyłu.
pozdrawiam
Dotąd raczej biernie się przyglądałam jak to inni malują ( w tym mój mąż ) ale nadszedł taki moment kiedy i ja chciałam się pochwalić nawet udanym malowaniem oraz fatalnymi zdjęciami jakie udało mi się wykonać
Moje są rakietnice oraz trzy byczki na przodzie, męża pozostała czwórka byczków z tyłu.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 1 gru 2015, o 12:20 przez Mirabelka, łącznie zmieniany 34 razy.
Przede wszystkim gratulacje dla was, że malujecie razem (moją żonę też muszę namówić na coś takiego).
Byczki zacne, fajnie wyglądają choć przydałoby się ich małe zbliżenie Z rakietnic podobają mi się obsługanci, bardzo fajna skóra. Zastanawiam się natomiast nad elementem który jest pomalowany na żółto - to ma być efekt wystrzelenia z działa ? Jeśli tak, to warto by się pokusić o jakiś ładny gradient kolorów, żeby wyglądało to realistycznie
Byczki zacne, fajnie wyglądają choć przydałoby się ich małe zbliżenie Z rakietnic podobają mi się obsługanci, bardzo fajna skóra. Zastanawiam się natomiast nad elementem który jest pomalowany na żółto - to ma być efekt wystrzelenia z działa ? Jeśli tak, to warto by się pokusić o jakiś ładny gradient kolorów, żeby wyglądało to realistycznie
Jeśli by to miał być efekt wystrzału i żeby miał wyglądać realistycznie to by jeszcze pasowało żeby był z drugiej strony bo to rakieta a one zazwyczaj płomienie mają z tyłu poza tym Git fajne byczki
Zacne maszynki. Mnie też czeka ich ciapanie coś czuje.
Ze swojej strony zrobiłbym rozjaśnienia na rurach (chociaż nie wiem, czy niebieski to dobry kolor) - bardziej miedziany by się nadał albo puszkowy. Blacha na wozach jest dobra, tylko odrobina rozwodnionego turkusowego by się nadała w załamania i okolice śrub. Dobrze jest poeksperymentować, by śniedź dobrze wyszła. I jeszcze trochę bym krawędzie rozjaśnił, że niby się wytarły np. brązem, albo lekko złotem. Samo wiertło jest fajne, ale potrzebne są przejścia - polecam wygooglowanie jak wygląda rozgrzany metal do czerwoności.
Jak dla mnie wyglądają fajnie.
Ze swojej strony zrobiłbym rozjaśnienia na rurach (chociaż nie wiem, czy niebieski to dobry kolor) - bardziej miedziany by się nadał albo puszkowy. Blacha na wozach jest dobra, tylko odrobina rozwodnionego turkusowego by się nadała w załamania i okolice śrub. Dobrze jest poeksperymentować, by śniedź dobrze wyszła. I jeszcze trochę bym krawędzie rozjaśnił, że niby się wytarły np. brązem, albo lekko złotem. Samo wiertło jest fajne, ale potrzebne są przejścia - polecam wygooglowanie jak wygląda rozgrzany metal do czerwoności.
Jak dla mnie wyglądają fajnie.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
Ładnie ładnie. Fajnie ze zaczęliście razem malować. Nie będę ściemniać poszłaś od strzała na głęboką wode. Figsy z FW maja bardzo duzo detali i ladnie z tego wybrnełaś. Metal ładny i fajnie zabrudzony jak powinno byc u chadecji . Byczki fajne . Jedno co wymaga jeszcze troche pracy to faktycznie ten efekt wysrzału na lufach i te niebieskie kable które sa troche za płaskie. Tak czy sioak cisnij dalej
Dziękuję za komentarze to zawsze motywuje do jeszcze cięższej pracy.
Rurki hmmm one są fioletowe a nie niebieskie to zdjęcie jakoś je popsuło, obsługa na zdjęciach wygląda jak chińczyki
A to dziś popsułam, taki już prawie skończony WiP, pozostało wycieniować końcówki skrzydełek to coś jakby pajęczynę na jednym ze skrzydełek i pokrawędziować metal
Teraz przez kilka ładnych miesięcy jestem na L4 także chciałabym sporo malować i jak najwięcej się poduczyć, straszną mi to frajdę sprawia ale też odcinek szyjny strasznie się męczy i boli
Może uda się też jakieś zlecenie na malowanie złapać bo kończą się już powolutku figurki męża
PS. Poprosiłam też męża o takie pudełko z materiału z dwoma lampkami, w którym lepsze zdjęcia ponoć wychodzą - oby mikołaj posłuchał
Rurki hmmm one są fioletowe a nie niebieskie to zdjęcie jakoś je popsuło, obsługa na zdjęciach wygląda jak chińczyki
A to dziś popsułam, taki już prawie skończony WiP, pozostało wycieniować końcówki skrzydełek to coś jakby pajęczynę na jednym ze skrzydełek i pokrawędziować metal
Teraz przez kilka ładnych miesięcy jestem na L4 także chciałabym sporo malować i jak najwięcej się poduczyć, straszną mi to frajdę sprawia ale też odcinek szyjny strasznie się męczy i boli
Może uda się też jakieś zlecenie na malowanie złapać bo kończą się już powolutku figurki męża
PS. Poprosiłam też męża o takie pudełko z materiału z dwoma lampkami, w którym lepsze zdjęcia ponoć wychodzą - oby mikołaj posłuchał
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Ciężko ocenić rozjaśnienia na takich zdjęciach niestety
No cóż ja osobiście rozjaśnienia na tym złotym widzę oraz na skrzydełkach - kwestia jest właśnie tego, że miedź wygląda jak złoto a na złocie raczej patyna chyba nie występuje. Tak czy siak udane malowanie a i model sam w sobie jest olbrzymi, ciekaw jestem ile malowałaś ( bardzo schludnie trzeba przyznać )
Na złocie nie występuje, ale wątpię by dawi zharr używali go do zbroi szczególnie zważając na właściwości złota. Na całe szczęście poza miedzią patyna pokrywa też brąz i spiż więc tutaj bym szukał raczej. A przy dłuższym wycieraniu się na krawędziach należałoby zastosować właśnie takie odcienie jak złoty lub mu bliskie.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
Drazhoath zapowiada się bardzo fajnie, czekam na efekt końcowy.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Obrzydliwa. Bardzo ładnie, mi się podoba, choć rozjaśnienia na skórze mogłyby być bardziej widoczne.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Żeby nie przesłodzić - wszędzie w twoich pracach widać grubą warstwę farby. Najbardziej na krasnoludach i maszynkach. spróbuj nieco bardziej rozcieńczać farbę, a będzie git. Lepiej połozyć 3 w-wy cienkie niż 1 grubą...
- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
Masz kota?
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Psa chaosu ...
A właśnie krasnoludy malowałam ( za wyjątkiem tych łusek na zbroi ) washami więc hmmm nie wiem jak już bardziej mam rozwadniać tą farbęsmiejagreg pisze:Żeby nie przesłodzić - wszędzie w twoich pracach widać grubą warstwę farby. Najbardziej na krasnoludach i maszynkach. spróbuj nieco bardziej rozcieńczać farbę, a będzie git. Lepiej połozyć 3 w-wy cienkie niż 1 grubą...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie chodziło mi o figsy krasnoludów, bardziej o maszynki. Żółty np. jest masakryczny...