Parowe mistrzostwa Krakowa 01-02.05.2014 Kraków 2xEURO
Re: Parowe mistrzostwa Krakowa 01-02.05.2014 Kraków 2xEURO
No cóż turniej sie odbył.
Graliśmy we 4, każdy z każdym - a osoby które grały i tak zagrałby format parowy.
Szkoda że ludzie nie chcą sie bawić Battlem i wolą tłuc non stop, gołe, ograne, singlowe Euro.
Graliśmy we 4, każdy z każdym - a osoby które grały i tak zagrałby format parowy.
Szkoda że ludzie nie chcą sie bawić Battlem i wolą tłuc non stop, gołe, ograne, singlowe Euro.
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Róbcie normalne turnieje to będzie można przyjechać a nie "mistrzostwa Krakowa" czyli dwudniową parówkę z 4 teamami a w tym Dibo + Dibo
Gdyby był normalny turniej ogłoszony wcześniej to chętnie bym się do Was wybrał i może namówił jeszcze kogoś do przyjazdu ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Moja oferta malarska:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 75#p136275
Hellfire Studio:
http://www.hellfirestudio.com.pl
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 75#p136275
Hellfire Studio:
http://www.hellfirestudio.com.pl
Pomysł był tak absurdalny że ja ze zdziwieniem obserwowałem że jest "aż" 4 chętnych .. jeśli już ktoś miał by przyjechać czy choćby zachęcić miejscowych to format musiał by być zrozumiały i grywalny... Przykre jest to że konwent poligon miał szansę zaistnieć na dłuższy czas w różnych środowiskach w tym batlowym . Niestety tym idiotycznym formatem zarżnięto ten pomysł.
Wnioski są proste - niektórzy nie powinni się zabierać za organizację turniejów - i ja PERSONALNIE się postaram żeby tak się stało
... zdrówko!
Wnioski są proste - niektórzy nie powinni się zabierać za organizację turniejów - i ja PERSONALNIE się postaram żeby tak się stało
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Personalnie to ty przestan być forumowym trolem, może byś coś sam zorganizował?PiotrB pisze:Pomysł był tak absurdalny że ja ze zdziwieniem obserwowałem że jest "aż" 4 chętnych .. jeśli już ktoś miał by przyjechać czy choćby zachęcić miejscowych to format musiał by być zrozumiały i grywalny... Przykre jest to że konwent poligon miał szansę zaistnieć na dłuższy czas w różnych środowiskach w tym batlowym . Niestety tym idiotycznym formatem zarżnięto ten pomysł.
Wnioski są proste - niektórzy nie powinni się zabierać za organizację turniejów - i ja PERSONALNIE się postaram żeby tak się stało... zdrówko!
Jeśli krytykę uznajesz za trolowanie to masz kłopt... Ja Ci od początku mówiłem że nic z tego nie będzie - i zgadzam się z Leohem - w 1 dzień długiego weekendu nikt ,niczym by ludzi nie przyciągną - ale w piątek mogło się udać bo wielu ludzi miało czas....
Dobrze zrobię serie turniejów na Strychu bo mi jest wstyd za was jak potraktowaliście tam kierowniczkę...i też to byłeś ty Dydu . Prawie spaliłeś miejscówkę o którą dbały pokolenia swoim niedbalstwem... kończę ten temat bo nie chce mi się z Tobą gadać i mnie po prostu wqurzasz![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Dobrze zrobię serie turniejów na Strychu bo mi jest wstyd za was jak potraktowaliście tam kierowniczkę...i też to byłeś ty Dydu . Prawie spaliłeś miejscówkę o którą dbały pokolenia swoim niedbalstwem... kończę ten temat bo nie chce mi się z Tobą gadać i mnie po prostu wqurzasz
Dibo pisze:No cóż turniej sie odbył.
Szkoda, że turniej o tak ciekawym formacie nie został wcześniej skonsultowany nawet z włąsnym krakowskim środowiskiem.
Też załuje, bo parówke bym zagrał, no ale nie na 4 osoby ; /
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Piotrek za przeproszeniem nie piernicz. Wiedziałeś ze będzie singiel w końcu dlaczego nie przyszedłeś ?
Prawda jest taka ze cała impreza miała przestrzelony termin i to był główny problem tej imprezy. Większość ludzi wolała pewnie gdzieś wyjechać niz posuwać pacyny. Pewnie jakby mi sie nie zmieniły plany na weekend to tez bym olal turniej. Przynajmniej zagrałem 3 zajebiscie mało stresujace bitwy ( w sumie piwka tylko brakło, ale grochowa z kuchni polowej była wypas ). Sprawa 2 to cały czas wychodzi co zabija ta gre a jest to cały czas euro i sztuczne proby ograniczenia gry. Tur był próbą przełamania konwencji grania euro.
Następna sprawa to to ze 40-tka jakos sie potrafiła zmobilizować i mieli 9 drużyn i wszyscy byli miejscowi. Wyglądało to super u nich z masą figsów na stołach a u nas bida![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Prawda jest taka ze cała impreza miała przestrzelony termin i to był główny problem tej imprezy. Większość ludzi wolała pewnie gdzieś wyjechać niz posuwać pacyny. Pewnie jakby mi sie nie zmieniły plany na weekend to tez bym olal turniej. Przynajmniej zagrałem 3 zajebiscie mało stresujace bitwy ( w sumie piwka tylko brakło, ale grochowa z kuchni polowej była wypas ). Sprawa 2 to cały czas wychodzi co zabija ta gre a jest to cały czas euro i sztuczne proby ograniczenia gry. Tur był próbą przełamania konwencji grania euro.
Następna sprawa to to ze 40-tka jakos sie potrafiła zmobilizować i mieli 9 drużyn i wszyscy byli miejscowi. Wyglądało to super u nich z masą figsów na stołach a u nas bida
Jak się nie ogrania tematu i nie pilnuje to się nie ma co dziwić. Format został zmieniony 2 dni przed terminem - sorry ale w ten sposób to nikt Ci nie przyjdzie. A dlaczego tak się stało? Z niedbalstwa ... proste.
Krakusy zaczynają dyskusję, maczety na stół!
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
O! No tu się muszę zgodzić.PiotrB pisze:Jak się nie ogrania tematu i nie pilnuje to się nie ma co dziwić. Format został zmieniony 2 dni przed terminem - sorry ale w ten sposób to nikt Ci nie przyjdzie. A dlaczego tak się stało? Z niedbalstwa ... proste.
W moim odczuciu to nie format był głównym powodem że wyszło jak wyszło, tylko termin. Sporo osób zrezygnowało, bo w weekned majowy są lepsze rzeczy do roboty niż granie w figurki - czyli to o czym wspomniał Leoh. To nie jest wina Dyda prawda ?
Qc - Widzisz, przyjechałbyś z kimś do pary, może zabrałbyś jeszcze jedną parę do auta, Kosa nie odstawił by maniany, Weronika przyszła na turniej i grałaby ze mną w parze zamiast tylko kibicować i już byłoby sensownie.
Mam wrażenie że pisanie po fakcie "chciałem zagrać ale frekwencja słaba" jest takie se bo z waszą mentalnością "wpadniemy spuścimy machy krakoskim plewom i weźmiemy nagrody" byłoby to do zrobienia.
A do wszystkich "Dla chcącego nic trudnego", dla tych co chcą grać format nigdy nie jest problemem.
Czcij Koze !!
Taka duża parówka to raczej niewielu zwolenników znajdzie
Niezależnie od terminu, który faktycznie obniżył by frakfencje tak czy siak.Ale to chyba było wiadomo wcześniej niż 2 dni przed turniejem? Trochę to sztuka dla sztuki, chyba że nagrody były od organizatora i nie zależały od frekwencji ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Piotr pomyśl gadasz o zmianie formatu a głównym problemem był termin tego tura. Zmiana formatu to tylko następstwo.PiotrB pisze:Jak się nie ogrania tematu i nie pilnuje to się nie ma co dziwić. Format został zmieniony 2 dni przed terminem - sorry ale w ten sposób to nikt Ci nie przyjdzie. A dlaczego tak się stało? Z niedbalstwa ... proste.
Jak masz do wyboru np siedziec w gorach i miec wszystko w głębokim poważaniu czy spinać się na turze euro co wybierasz ?? Dla mnie wybor jest prosty i wybieram wyjazd w pisdu gdzies i nie wkurzac sie
Tutaj Krakow tu trzeba sobie dac poprostu po ryjukotson pisze:Ja ze swojej strony proszę was tylko o to żebyście doszli do wspólnego porozumienia,dla dobra waszego klubu i środowiska.
Dibo - nie odwracja kota ogonem. Kiedy jade na lokal 1dniowy oczekuje 16 osob do ligi, bo gram pod ranking - tyle w temacie. 2 dniowy lokal to juz musi byc wydarzenie na 30-40 osob zeby wyciagnac mnie z domu od obowiązków. Nie mieszkam w KrK więc nie byłoby to dla mnie wyskoczyć z domku rano a wrocić na 18ta. Niby blisko a jednak daleko
A 2dniowy lokal ze zgłoszonymi 10 osobami na 3 dni przed to juz zdecydowana przeginka.
A 2dniowy lokal ze zgłoszonymi 10 osobami na 3 dni przed to juz zdecydowana przeginka.
- RedScorpion
- Falubaz
Chciałbym dodać swoje 3 grosze. Jak widać było w temacie, uczestniczyłem w dyskusji od początku. Chcieliśmy przyjechać z Pszczyny w 4 osoby niestety o naszej nieobecności zauważyło kilka rzeczy.
1. Chłopaki miały bardzo duże opory przed 2-dniowym turniejem
2. Jak już takie duże punkty i mocniejsza magia to po jaką cholerę euro??? Skoro mieliśmy się bawić to wtedy open
3. Zupełnie poronionym pomysłem była sprawa sojuszy. Jak się bawimy to chociaż szczątki fluffu mogły zostać a nie dopuszczanie jakiś poronionych sojuszy typu he/de czy też df/og
Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
1. Chłopaki miały bardzo duże opory przed 2-dniowym turniejem
2. Jak już takie duże punkty i mocniejsza magia to po jaką cholerę euro??? Skoro mieliśmy się bawić to wtedy open
3. Zupełnie poronionym pomysłem była sprawa sojuszy. Jak się bawimy to chociaż szczątki fluffu mogły zostać a nie dopuszczanie jakiś poronionych sojuszy typu he/de czy też df/og
Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
Wezcie pod uwage, ze tydzien temu byl DMS. Slask sie troche wypsztykal z kasy/czasu/ochoty. Dwa dwudniowe turnieje tydzien po tygodniu to juz troche hardcore.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
most agreed.Jankiel pisze:Wezcie pod uwage, ze tydzien temu byl DMS. Slask sie troche wypsztykal z kasy/czasu/ochoty. Dwa dwudniowe turnieje tydzien po tygodniu to juz troche hardcore.
Najmocniejszy argument jak do tej pory.
Sorry, ale to już chyba gdzieś było. Dydu już drugi raz położył turniej absurdalnym formatem i olaniem tematu. Za pierwszym razem udało się jeszcze turniej odratować interwencją u Bartka, oraz pospolitym ruszeniem wyrobić odpowiednią frekwencję. Tym razem ludziom nie chciało się już naprawiać zaniedbań orga i wyszło jak wyszło.
A nazywanie zasłużonej krytyki trollowaniem to dość tani sposób na ukrycie swojego niedbalstwa jako organizatora.
A nazywanie zasłużonej krytyki trollowaniem to dość tani sposób na ukrycie swojego niedbalstwa jako organizatora.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.