Ogólnie
Moderator: Shino
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Ushabti są lepsze, bo jest to sensowny oddział, którego nie poskładasz byle strzałem z działa albo katapulty, a gigant już cierpi od artylerii bardzo. Zresztą w walce wręcz nie można się zbytnio zachwycać Bone Giantem. Słaby T sprawia, że sporo silniejszej piechoty rani go na 4+, albo nawet 3+ (choćby White Lions), a jego AS prezentuje się dobrze jedynie, gdy nosi tarczę. Z kolei gdy ma tarczę, to ma 4 ataki, które w połączeniu z WS: 3 sprawiają, że jest w stanie wbić jakieś 4 rany w szarży i połowę mniej, gdy nie szarżuje.
Innymi słowy Bone Giant to kosztowna, ale klimatyczna inwestycja. Z drugiej strony UShabti też, a na stole sprawdzają się o wiele lepiej.
Innymi słowy Bone Giant to kosztowna, ale klimatyczna inwestycja. Z drugiej strony UShabti też, a na stole sprawdzają się o wiele lepiej.

- Naviedzony
Bez przesady, Gigant też robi dobre wrażenie.
- Naviedzony
Gigant mnóstwo stracił w tej edycji z powodu zmiany zasad Fear i Terror. Wcześniej mógł być w powodzeniem używany do karcenia kawalerii (której teraz na stole prawie nie ma), a nawet rozbijania oddziałów piechoty. Szczególnie dobrze sprawdzał się z tarczą przeciw strzelaczom i z Great Weaponem przeci opancerzonym celom. Na początku 7 edycji był jeszcze dobry. Wraz z nastaniem Darkelfickiego pegazisty, czołgu z T:10, gigantycznych klocków piechoty i steadfasta Bone Giant nie ma już po prostu co robić na stole...
Leży przedemną teraz nowiutki box Tomb Kings Skeleton Warrior Regiment, a w środku 16 'kościstych' i teraz mam pytanie czy może mi ktoś doradzić jak ich skleić, mnieman, że z góry odpadają włócznie i tarcze? zatem jako bowmenów, ale gołych czy może skleić również sztandar i muzyka? proszę o pomoc, bo dopiero zaczynam tą zabwe 

Citadel pisze:Leży przedemną teraz nowiutki box Tomb Kings Skeleton Warrior Regiment, a w środku 16 'kościstych' i teraz mam pytanie czy może mi ktoś doradzić jak ich skleić, mnieman, że z góry odpadają włócznie i tarcze? zatem jako bowmenów, ale gołych czy może skleić również sztandar i muzyka? proszę o pomoc, bo dopiero zaczynam tą zabwe
ja bym skleił tarcza miecz albo luki wszystko

szirer ma rację, aż takiej rewolucji nie będzie, myślę że jedyne co może przytrafić się szkielom to niższy koszt albo od razu będą mieli light armour w wyposażeniu
Do wojowników myślę, że możesz zrobić FCG, choć to ryzyko, a do łuczników tylko muzyka, sztandar to pewne punkty dla przeciwnika 

Let the River of Blood flow...
Zgodnie z waszą radą poczekałem, chwile ze sklejaniem w internecie krąży dużo plotek, jednak są chyba też już rzeczy niemal pewne i potwierdzone zatem, jak radzicie złożyć boxy (bo w międzyczasie nabyłem jeszcze 2, czyli mam póki co 48 szkieletów)?
Wszystko tarczy + miecz/włócznia? a może wszystko łuki? czy może jakiś mix?
Wszystko tarczy + miecz/włócznia? a może wszystko łuki? czy może jakiś mix?

Proszę bardzo moja robota, podstawka 8x8cm załoga to blister Tomb Guards - jednemu odciąłem miecz i doczepiłem coś na wzór stafa.kotson pisze:Ma ktoś pomysł jak wykonać cascet guardów?

Warhammer Fantasy Battle Blog
-----------------------------------------
http://www.araghasarts.blogspot.com
http://www.araghasarts.blogspot.com