Nagrody za ligę.

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

Zablokowany
Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Hipokryzja sie szerzy.... Przez miech cisza na LL , czemu wtedy nie dyskutowaliscie jakie opcji powinny byc w ankiecie ? Skad te kwoty - zostaly one poruszone i wypowiedziane na tym forum z kosmosu ich nie biore... Co bym chcial zrobic z 1k zlotych - np dyplomy i puchary nietylko dla top 5 , ale dla takze dla graczy najlepszych konkretna armia , a jakby kasy starczylo to nawet dla top 10 czy 15 , bo dostac sie do tego grona to tez suckes. Szafo takie mam uprawniania - jesli nie odpowiada Ci moj sposob moderacji , to w nastepynm sezonie na mnie nie glosuj.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Puchary dla najlepszych graczy dla każdej armii to przesada. Zostanie najlepszym graczem OK do najtrudniejszych nie należy jesli się weźmie pod uwagę, że graczy OK jest w lidze w porywach ze dwudziestu, a wyniki mają takie, że dwa mastery w górnej połówce tabeli i ze trzy dobrze zagrane lokale dają tytuł najlepszego gracza OK. Jeśli za coś takiego miałby się należeć puchar to mamy do czynienia z wybitnym przerostem formy nad treścią.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Nie zrzucajmy sie w ogole , albo najlepiej po 5 zl (choc to pewnie i tak za duzo tez) , mam to juz w....

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Ziemko, zacytuje swoja wypowiedz z 13 marca :P
Oskar pisze:Dydu napisał mi , że bardzo chętnie sie tego podejmie , według jego wyliczeń 400 zł w zupełności wystarczy gdyby było 500 to najlepsi generałowie danych armii otrzymaliby statuetki-figurki takie jak w Gorzowie na Euro ( pomalowana na złoto figurka z danej armii ) .
Marek Golan pisze: Ja jestem zdania, ze jesli 40zl starczy, to 40zl.
3 wypasne pucharki + masa dyplomow starczy.
Nie ma co marnowac kasy na jakies raczej kiepskie pucharki dla 17 graczy najlepszymi armiami.
A wczesniej pisalem (i wiele osob wczensiej tez pisalo) zeby ta kasa byla przeznaczona na dyplomy i pucharki bez nagrod. I caly czas jestem tego zdania, po co mam pisac to w nieskonczonosc, raz napisalem i chyba wystarczy...

Choc generalnie roznicy pomiedzy 40zl a 50zl duzej nie ma, ale tak tylko zwracam uwage, ze mowilem jaka wg mnie poiwnna byc kwota i nie ma jej w glosowaniu :)

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

ziemko, nie sciemniaj, gdzie padla kwota 100 złotych, pokaz mi to prosze!!

sam sprawdziłem w sklepie ceny pucharów (ok 50-70 zł za fajne pucharki) plus 25 dyplomów (25 razy 5 zł) i wyszła mi kwota 325 złotych i zaproponowałem 350-400 złotych i uważam że właśnie tyle powinniśmy na lige przenzaczyć...

Więc to ty skończ z hipokryzją tylko poczytaj co na forum wisi (i pokaż mi tą propozycje na tysiac złotych)...

Za miesiac znowu na Ciebie zagłosuję bo dobry z ciebie mod, ale to akurat glosowanie ma do dupy wzięte propozycje do głosowania wiec sie nie bulwersuj tylko dodaj opcję 40 zł, kto bedzie chciał ten zmieni głos i finito.

Awatar użytkownika
szafa
Niszczyciel Ligi
Kontakt:

Post autor: szafa »

Czemu sie zachowujecie totalnie z dupy?

Glosujecie jakies sumy, a nie latwiej uznac ze skladamy sie po rowno do sumy jakiej wartosci beda te nagrody jak juz ich wartosc zostanie ustalona?

Jest rok zeby skolowac zajebiste puchary i zaprojektowac wypasne dyplomy, z drugiej strony ustalona suma, nawet jesli zostanie zebrana z gorka pozwoli moze zrobic takie detale jak koszulki sedziowskie, czy po prostu przejdzie na nastepny sezon.
"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Przy organizacji turniejow niskobudzetowych lepiej wiedziec przed turniejem ile trzeba przeznaczyc na lige, niz dowiedziec sie po pol roku, ze brakuje i pokrywac z wlasnej kieszeni. IMOH

Poza tym jak nie ustalimy teraz to za rok znowu pojawia sie pytania, czy kupowac za to nagrody, czy tylko puchary, czy moze jeszcze na koszulki dla sedziow to przeznaczyc ;).

Awatar użytkownika
szafa
Niszczyciel Ligi
Kontakt:

Post autor: szafa »

Ustalic sume, czyli zamiast sie klocic kto ma kase zbierac to znalezc kogos kto konretnie wyceni wartosc nagrod i podda ja pod glosowanie w kilku opcjach (1 puchar, 3 puchary, pucharki dla kazdej armii...).

Lepsze to niz przeglosowanie opcji w ktorej okaze sie ze to co sie zebralo to za malo, jak bedzie za duzo to sie zacznie placz kto to ma przepic i dlaczego :)
"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

ziemko, moze bys sie wypowiedzial...?

Poza tym - glosujemy nad kwotami, a nie glosowalismy nad SPOSOBEM ustalania ilosci kasy - najpierw powinno byc glosowanie pod tytulem "konkretna kwota na calosc" czy "konkretna kwota od kazdego mastera".

ziemko uznal ze to pierwsze, co jest moim skromnym zdaniem nieuzasadnione, bo nie bylo na to glosowania. Moderator ma prawo inicjatywy, a nie podejmowania decyzji.

Prosze o anulowanie glosowania i zalozenie glosowania pod tytulem: czy ustalami najpierw kwote na calosc czy kwote od mastera.

p.s. ziemko - no offence, nic osobistego, uwazam ze walnales buraka po prostu.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

No Szafciu to teraz chyba ty walnales jak to okresliles "buraka" , bo takie glosowanie juz bylo :D:D:D

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=8358

Jesli macie takie parcie , moge anulowac glosowanie i zalozyc je jeszcze raz z opcjami do zaglosowania 5, 10 , 20 ,30 , 40 zl za mastery...

Jesli chodzi o opcje 100 zl - to bylo moj pomysl , zeby zbierac wiecej , wiec nie mow , ze wzialem go z kosmosu.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

ziemko, teraz ty walnales buraka.

bylo glosowanie: 1 zl od gracza czy stala kwota od mastera.

A nie: stala kwota od kazdego czy stala kwota bedaca dzieleniem kwoty ogolnej przez liczbe masterow.

Ponownie rposze o skasowanie glosowania jako nielegalnego - moderator nie podejmuje tak waznych decyzji!

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

a kto jak nie on?
moze mamy zalozyc glosowanie w sprawie glosowania w sprawie kwoty pieniedzy za mastery?

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

nie, ale glosowanie "1 zl od uczestnika czy stala kwota od mastera" diametralnie rozni sie od "zbieramy kase i potem ja rozdzielamy czy ustalamy ile chcemy kase i potem zbieramy od kazdego proporcjonalnie".

Az tak ciezko to zrozumiec ze to dwie zupelnie inne rzeczy?

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

jestescie beznadziejni...

pokloccie sie jeszcze o to w ktorej rece beda trzymane pieniadze na lige...
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Jerzyn no coz zgadzam sie z Toba , ale vox populi vix dei... Skasowalem glosowanie , Szafa skoro jestes taki hiperaktywny w sprawie kasy za mastery to podaj mi tekst glosowania , ktore chcesz zebym zalozyl...

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

:lol2: sry nie moglem sie powtrzymac.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

a czemu szafa ma decyzowac? zalozmy glosowanie na temat glosowania, powaznie!
farsa.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Jak dzieci ja pierdziele... Chcecie jakiegos glosowanie 3 glosy poparcia , a ja zaloze glosowanie nawet o tym w jakich nominalach ma byc prezekazywana kase na mastery :D

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

to dodaj jeszcze w jakiej walucie :wink:
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Moja propozycja jest bardzo prosta:
W jakiej formie powinna zostać ustalona kwota "podatku od masterów":

1. Kwota ustalona przez Liste Ligowa (na podstawie wyliczenia potrzeb) zostanie podzielona przez liczbe masterów - i taka kwota od kazdego mastera zostanie przekazana na nagrody

2. Ustalona z góry kwota od kazdego mastera zostanie przekazana na poczet nagród za ligę, następnie zaś zostanie w całosci przeznaczona na nagrody.
Pózniej, w zaleznosci od opcji ktora przejdzie mozna porozmawiac o konkretnej kwocie...

Zablokowany