Dmp na sezon 2008/09

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Dla mnie DMP w Zg to będzie petarda , w przeciwieństwie do większośći wiem o czym mówie , bo byłem na miejscu i widziałem jak to będzie wyglądać :wink:
http://www.adastra.zgora.pl/index.php/2
Polecam poczytać o ad astrze - 25 lat działalności , nasze klubiki i scena battlowa przy tym to nic . Do tego pomaga Gorzów ,Poznań czyli najlepsi organizatorzy tak na prawde . :wink:
dramatyzujesz. dmp bez mastera i w ZG nie zrobi jakiejs mega furrory (bedzie zwyklym duzym lokalem dwudniowym, w tym sezonie przeciez tez takie byly) i wcale nie musi w zwiazku z tym byc masterem ani byc uwzgledniane w grafikach.
To niestety może okazać sie prawdą , ale i tak wróże mu frekwencje powyżej masterową 8)
jesli dmp nie bedzie masterem to raczej straci mozliwosc uzywania koncowki MP swoja droga
:lol2: Zabronisz ? Czy to jakiś zastrzeźony znak markowy/towarowy ?

Jerzyn dobry post , tylko z tym trupankiem sie nie zgadzam to dobry chłopak tylko ma chorobe internetową jak raptorrr . :lol2:
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2008, o 14:44 przez Oskar, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Moim zdaniem najlepsze wyjście to porządna miejscówka w wawie nawet jeśli miało by się to wiązać z 50zł wejściówką i brakiem noclegu
A może porządna miejscówka gdzies indziej za mniej niż 50 zł z wejściówką i noclegiem wliczonym?

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Brzmi jak Zielona Góra !;)
Beka na maxa

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

mie tam ryba, pojadę nawet do pernambuko na ten turniej bo jest najbardziej przejebanym turniejem w roku, masakryczny poziom i ciśnienie raz na rok się przydaje :D

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Ja na DMP pojade nawet jesli mialoby byc w Pikutkowie Dolnym - tak jak juz kiedys pisalem , tylko jedna kwestia nadal pozostaje - czemu nikt z ZG sie nie odzywa na temat DMP to samo Szafa totalna cisza... Jesli sa takie watpliwosci wokol DMP w ZG to chyba przyszli organizatorzy powinni robic wszystko , zeby uspokoic graczy , a tutaj cisza...

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

A może porządna miejscówka gdzies indziej za mniej niż 50 zł z wejściówką i noclegiem wliczonym?
Oskar pisze:Brzmi jak Zielona Góra !;)
No a czemu by nie, bez ironii ;)

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Na spotkaniu ustaliliśmy z Szafą, że nie będziemy nic z DMP robić w Wawie.
Apropo dojazdu będzie najprawdopodobniej wynajęty bus, który wyruszy z Wawy i zahaczy o Łódź i chyba Poznań. Więc nie będzie tak źle.
Do tego ma być podobno dobra sala w ZG, więc IMO nic nie stoi na przeszkodzie aby master odbył się z ZG.
Obrazek

Awatar użytkownika
szafa
Niszczyciel Ligi
Kontakt:

Post autor: szafa »

Witam wszystkich wiernych czytaczy.

Okej, wiec po kolei:

DMP w tym roku nie bedzie w Warszawie glownie z powodu problemow organizacyjnych, dezintegracji bazy terenowej i braku skonkretyzowanej miejscowki na ten dzien, a wole miec cos pewnego zeby myslec o takiej imprezie.

Odbedzie sie w Zielonej Gorze, glownie dlatego ze oferuja mi wsparcie takie jakiego potrzebuje zeby ta impreze zorganizowac dobrze, sale o metrazu 1000 m2, klimatyzowana, z dostepem do sieci i w takiej cenie ze wejscie dla uczestnikow bedzie wynosic 30 PLN (+5 za nocleg zbiorowy, a dla wymagajacych akademiki).

Sale mamy zarezerwowane dwie, jedna blizej konwentu, ale dopiero na poczatku lipca bedzie pewne czy nie bedzie wtedy na niej rozgrywek ligowych - korzysc jest taka ze jest blizej noclegow, druga jest nieco dalej calosci konwentu (co dla niektorych moze byc duzym plusem - mniej gapiow) a tym samym dalej noclegowni.

Impreze te organizuje nie tylko przy wsparciu ekipy z Zielonej Gory (ktora pomimo niezbyt wysokich miejsc w rankingach gra w Lidze od samego jej poczatku), ale rowniez przy wsparciu Rogatego Szczura, na DMP bedzie grana ta sama baza terenowa, co byla uzywana przy Euro.

Wracajac do tematu Euro - impreza ta jest planowana jako kontynuacja imprez w Gorzowie, z powodu jej dogodnej lokalizacji wzgledem Berlina, tak tez jest rozpowiadana wsrod druzyn ktorym niekoniecznie na reke jest Modena, powinno sie kilku Czechow, Niemcow czy Dunczykow zjawic.

Dojazd jest o wiele lepszy niz do rzeczonego Gorzowa - Zielona Gora jest skomunikowana z Warszawa 3 (2xTLK, 1xEX) pociagami bezposrednimi (Gorzow - 1 pospiechem). Ponadto rozmawialem z zaprzyjaznionym biurem podrozy i koszt podrozy 60 PLN od osoby w obie strony na trasie ZG-WWA jest jak najbardziej realny, wiec tez autokar bede organizowal.

Co do samego konwentu, Ad Astra dziala juz 25 lat Polcon organizuje po raz wtory, a same warunki ktore wypracowalismy dla organizacji DMP sa korzystne, nie jest to bezladne podlaczanie sie pod konwent tylko dla darmowej sali, mamy zarowno oddzielna akredytacje, oddzielne miejsca do spania jak i gwarancje nagrod (chociazby statuetki od Micro Art Studia za 500 PLN na pierwsze miejsce).

Nie chcialem wychodzic wczesniej z pustymi rekami, wlasnie udalo mi sie dopiac ostatnie kwestie takie jak wycena autokaru, dlatego tak zwlekalem z informacjami, na GT powinnismy sie wyrobic juz z angielskojezycznymi ulotkami i plakatami.

Pytanie teraz do Was - czy zglaszac to do wyscigu Masterowego? To ze impreza bedzie i tak wazna to ja nie watpie, pytanie czy jest sens powtarzac problem 5 zwyciezcow Mastera?

Aha, wbrew mojej randzie forumowej mysle, ze juz udowodnilem ze Ligi niszczyc nie zamieram, tym bardziej DMP, chwilowo uznajmy ze do tego co sie dzieje zmusily nas okolicznosci i Zielona Gora podala pomocna dlon i wydaje sie przyzwoitym rozwiazaniem, moze to pozwoli rozruszac zachodnie osrodki i nieco bardziej tam rozbujac Lige.

Teraz postaram sie byc bardziej obecny na Forum, dzieki tez wszystkim z ktorymi na privie moglem pogadac o DMP i mnie wspierali i poganiali.

P.S. TruePunk - nie popisuj sie bo tu naprawde nie masz przed kim i Twoje doswiadczenie nie uprawnia Cie do nadawania rangi MP czemukolwiek, jak na razie mozesz sobie samemu nadac tytul MP w bardzo niechlubnych konkurencjach. Sama mozliwosc ze nie przyjedziesz jak nie zglosze tego do wyscigu Masterowego jest kuszaca propozycja.
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2008, o 22:54 przez szafa, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

popieram Szafe i jego opis mi wystarca.. co do masterowosci DMP to jest to wazna kwestia, problem jest - 5 zwyciezcow... moim zdaniem i tak kazda szanuajaca sie druzyna przyjedzie (jak chocby challenger nie master sprzed 2 lat...) wiec ja bym zostawil to miejsce dla kogos nowego, np dla Bialego

pzdr

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

DMP powinno byc masterem dlatego, ze tam jest zawsze najwieksza frekwencja, sa wszyscy dobzi gracze, w zasadzie to sa wszyscy gracze.

Wygranie takiego turnieju to prestiz, to pokonanie najlepszych graczy. Glupio by bylo, aby super gracz, ktory wygral DMP mial ta wygrana zaliczona jako lokal - z punktu widzenia ligi. Ranking ligi ma pokazywac jacy byli najlepsi gracze poprzez (glownie) najwieksze punktowanie najmocniej obsadzonych turniejow (mastery). Jezeli gracz wygrywa najbardziej prestizowy turniej i jest on punktowany jako lokal na 20 osob, to ranking ligi staje sie mniej sprawiedliwy/obiektywny.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

fajnie wiedziec ze bedzie jak bedzie :)

nie wyobrazam sobie zeby turniej na 200 osob z cala czolowka ligi na ktorym generalnie gra cala liga byl lokalem...

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Fajnie, ze jakiekolwiek info sie pokazalo. W koncu.

Z tego co kojarze, koncowka MP powinna miec aprobate ligi (wyrazana przez mastera) - oczywiscie kazdy moze indywidualne mistrzostwa polski zorganizowac jako lokal na 15 osob, ale chyba nie tak to powinno wygladac, wiec moze odpusc mi szafo prywatne adnotacje?
Z tego co kojarze, kiedy dawno temu rozmawialismy na gadu, narzekales na to ze organizacja turniejow to dla Ciebie cos, cytuje 'jak praca z niepelnosprawnymi dziecmi za ktora nikt nie placi' (niestety archiwum nie siega mi tych 2 lat wstecz wiec dokladnie nie przytocze) - cos sie zmienilo w Twoim podejsciu od tamtego czasu jakos drastycznie? bo jesli nie, to trzeba podejrzewac ze wybor ZG (poza wszystkimi oficjalnymi jakie zostaly wymienione) w gruncie rzeczy ma podloze finansowe. I gdyby chciec daloby sie to zorganizowac w stolicy, tylko ktos by na tym mniej zarobil, bo wlasnie wiecej by musial placic za sale itd - a nie wiem czy to sensowny argument, zeby setki graczy mialy sie z dojazdem trudzic.

wszystkie ciete riposty prosze na priv. a DMP jesli ma byc masterem, to mozna by wlasciwie zglosic w stosownym temacie, bo jutro chyba termin mija. :]

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Truepunk-o co ci tak naprawde chodzi?

DMP odbywają się od kilku lat i nikt nie miał nic przeci temu by tak się to nazywało.

Mogą to być druzynowe mistrzostwa pipidówka i tak ludzie na to pojada bo jest to jeden z najciekawszych turniejów w naszym kraju(ja byłem już 3 razy i w ym roku tez zamierzam jechać).
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
szafa
Niszczyciel Ligi
Kontakt:

Post autor: szafa »

Truepunk, moze zrozumiales ze ma podloze finansowe, ale rachunek koncowy jest nieco inny, moze nie masz pojecia jakimi liczbami operujemy, ale postaram sie wyjasnic.

Na imprezach takiego pokroju nie da sie zarobic tyle zeby zrekompensowalo wniesiony w to wysilek, a roznica w nakladach finansowych sie rozbija o to nie ile ktos zarobi, tylko ile ktos dolozy, a mnie nie stac zeby dokladac pieniadze, kiedy juz poswiecam temu swoj czas, nikt mi nie zwroci w tym roku pieniedzy ktore wydam na przejazdy czy telefony ktore wykonam w sprawie DMP.

To ze traktuje prace przy turniejach jako wolontariat, nie znaczy ze nie moge bilansowac takich imprez jak przedsiewziecia komercyjne, roznica taka ze jeszcze sam osobiscie nie zarobilem na takowych, wiec z majakami ile to moge sobie schowac do kieszeni to tez na priv, ale do Dzika, bo chyba tylko on podziela twoje zdanie.

W kwestii wolontariatu to rozmawialismy wtedy o sedziowaniu, a nie finansowaniu imprez, poza tym nie bylo to narzekanie:
ale raczej sedziujesz, tak?
zazwyczaj tak
na pewno wiecej niz gram
na 5 posedziowanych czasem udaje mi sie 1 zagrac
w zeszlym sezonie posedziowanych 12 masterow i 3 grane turnieje

;-) nie brzmi za wesolo, az czlowiek sobie nie uswiadamia "kurna, ale jemu za to placa"

nie robaczku
placa mi tylko za przejazd
praca na imprezie to wolontariat

o ty.
jak praca z niepelnosprawnymi dziecmi
o ty dobre serduuuuszko masz!
:P
;D

zajebiscie to lubie
no swoja droga. cos w tym jest :P
to swietna ekipa jest
"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Mysle ze to czy DMP bedzie masterem czy tez nie okaze sie w glosowaniu na mastery w przyszlym sezonie. Widac ze na dzien dzisiejszy DMP 2008 albo odbedzie sie w ZG, albo nie odbedzie sie wcale, wiec w sumie nie ma co marudzic, bo nikt poza szafa tego nei zrobi. Ja zastanawiamy sie tylko nad masterowatością DMP, ale do glosowania jeszcze troche czasu, obgadam to z kolegami klubowymi najpierw :)

PS. Szafa: zajebisty cytat z GG. Pieknie pocisnales po TP. :lol2:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

No i w koncu sie Szafka wypowiedziales i wyjasniles sytuacje , ja jestem jak najbardziej za tym , aby DMP bylo masterem - niby 5 zwyciezcow , ale z drugiej stronie wiekszej konkurencji na ZADNYM masterze nie uswiadczysz.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

mysle ze jesli DMP ma byc masterem (co moim zdanemjest ok) to powinien byc tym 1 z 10 i wtedy mniej osrodkow bdzie mialo mastery.

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Uważam że DMP jest najważniejszym turniejem w polsce. Dlatego powinniśmy pominac je w głosowaniu i z miejsca przyznać range Mastera. Pozostaje tylko wybrać 9 nastepnych masterów.
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Jesli wiekszosc tez tak bedzie uwazac to z pewnoscia tego mastera dostanie :)

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

no patrz wyprzedzil Szmajson mnie :)

ODPOWIEDZ