Rozkład Masterów na sezon 08/09

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

Zablokowany
Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

karlee pisze:Myśmy chcieli wlasnie styczen brac. IMO bardzo dobry termin. Na poczatku nie ma jeszcez sesji, luka masterowa, i nie ma zadnych wakacji, ferii ani matur, ani GT, ani DMP, ani ETC ani bog wie czego jeszcze...
Dlatego na was głosowałem - termin był bardzo dobry.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

To zróbmy 11 masterów;)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

było głosowane 10 to będzie 10
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

a moim zdaniem powinno byc masterow 4 max 5 i powinny byc "ruchome"wtedy na kazdym z nich bedzie 100+ osob, reszta to czelendzery i nie powinno to byc kara tylko nagroda, pzdr.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Gajowy pisze:a moim zdaniem powinno byc masterow 4 max 5 i powinny byc "ruchome"wtedy na kazdym z nich bedzie 100+ osob, reszta to czelendzery i nie powinno to byc kara tylko nagroda, pzdr.
Ale zrozum - to tak jak z piłką nożną - każdy klub chce grać w ekstraklasie i jakby to tylko od nich zależało to by tam najlepiej grało 30-40 drużyn. Liczy się łatka - MASTER, a nie poziom organizacyjny imprezy. Dlatego mastera to by chciał niemal każdy a coś pośredniego to po prostu jest FE, degradacja i wogóle niedobrze.

Ja uważam, że Challangery nie sprawdziły się z jednego powodu - każdy mógł je zrobić, a jak wyszło widzieliśmy - dopiski gdzie trzeba. Jakby się tę rangę przyznawało jak Mastera to by ten kłopot odpadł.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Scimitar pisze:
Ja uważam, że Challangery nie sprawdziły się z jednego powodu - każdy mógł je zrobić, a jak wyszło widzieliśmy - dopiski gdzie trzeba. Jakby się tę rangę przyznawało jak Mastera to by ten kłopot odpadł.
Zgadzam się z Simim
Wygrało głosowanie na 10 to jest 10 (choć głosowałem na 13)

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Paffeu pisze:no coż, z lutym jest ten problem, że w grę wchodzi tylko druga połowa, bo w pierwszej jest sesja.
a to z kolei koliduje z lublinem, którego nie można przesuwac, bo po nim jest WI, po którym znowu jest GT.
czyli zostajemy przy pażdzierniku chyba.
Jak Kraków bedzie po koniec września, a wy pod koniec października to bedzie ok moim zdaniem, byleby po 4 tyg. różnicy były.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

tu już nie chodzi o odstęp - jak mam kasę to naprawdę wielkiej różnicy mi nie robi czy mastery są co 2,3, czy 4ry tygodnie - kwestia tylko załatwić wolne z roboty jak ktoś pracuje - uczący się mają raczej weekendy wolne. Kwestia jest taka, że:

1 master w maju
przerwa
a potem 7 masterów miesiąc w miesiąc, po czym..
2 a czasowo nawet 3 miesiące posuchy i..
2 ostatnie mastery

aż się prosi coś w styczniu wcisnąć :)
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Ja tam widze nawet jeszcze jedno miejsce masterowe - gdyby przesunac MB o 2 tygodnie, i zrobic go na poczatku czerwca to robi sie kolejnee miejsce na poczatku maja :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

wiem jaka opcja wygrala, ale uwazam ze powinnismy bardziej brac przyklad z 40kPL, tam chlopaki maja inne systemy, o niebo lepsze od naszego, nikomu do glowy nie przychodzi dopisywanie ani podobne wałki.

czy na prawde jestescie tak zaslepieni i nie widzicie tego ze u nas masterow jest po prostu za duzo? czelendzery sie nie powiodly nie dlatego ze sa zlym pomyslem tylko dlatego ze masterow bylo za duzo a ludzie mieli parcie na punkty i nieodpowiednie podejscie w ogole do tej zabawy.

teraz jak juz sie sezon zaczal to jest na te rozmowy za pozno ale moze zaczelibysmy rozmowy na ten o nowym sezonie temat juz teraz?

ilosc masterow liczonych do ligi 3 (z 4 lub max 5 ktore sie odbeda)
czelendzery (nie sa fe, to spaczone podejscie) 3 do ligi (z iwelu ktore sie odbeda, obwarowac je podobnymi sankcjami co mastery i nie kazdy tak ot go zorganizuje) oczywiscie przy mniejszej liczbie masterow one wchodzilyby w ich miejsce.
lokale - dobrze jest jak jest - wywalic premie sedziowskie.

propo premii - w kolkach jest tak ze ludzie chca sedziowac bo..... jak tego nie beda robic to nie beda decydowac o zasadach. Aby nalezec do czegos na ksztalt pomiedzy LL a LS nalezy zasedziowac minimum 1 duzy turniej oraz 2 male, w zaleznosci od aktywnosci danego osrodka na ich forum mozna otrzymac adekwatna liczbe miejsc jednak nie wiecej niz 3.

chlopaki zdejmijcie rozowe okulary i popatrzcie na to trzezwym wzrokiem, nie jest u nas dobrze, liga dziala srednio, sa wałki, slabo jest to kontrolowane, mamy nieodpowiedzialnych ludzi ktorzy kreca na punktow, wiekszosc "sedziow" robi to dla pkt a nie dla tego aby sedziowac i miec wplyw na polskie zasady.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

wogóle już nawet bym proponował skrócenie tego sezonu gdzieś do marca i w początku kwietnia zacząć kolejny - łatwiej by było wtedy coś organizować
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Trzymam za Ciebie kciuki Gajowy.

Moze ty masz większe poparcie, bo gdy ja zaproponowałem podobne rozwiazanie, to zostałem zmyty tekstami że challengery są z dupy i kompletnym nie wypałem.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Ja uwazam, ze challangery sa z dupy i kompletnym niewypalem.

Po co wprowadzac 6 masterow i 6 challangerow jak zamiast tego moze byc 12 masterow i na jedno wychodzi tylko jest wieksza losowosc jesli chodzi o wyniki ligi i gorsza jakosc imprez (Mastery byly lepszej jakosci od Challangerow - sa na to dowody). Czasem wygranie challangera jest trudniejsze od mastera, a mastery liczone sa lepiej.

I tak przynajmniej jeden turniej nie zbierze odpowiedniej frekwencji, bo czerwiec jest martwym miesiacem a jeszcze jest GT do rozdysponowania i moze euro.
W tym sezonie widac, ze moglby sie wcisnac jeszcze jeden master spokojnie (styczen) ale nie wiecej raczej...

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Scimitar pisze:wogóle już nawet bym proponował skrócenie tego sezonu gdzieś do marca i w początku kwietnia zacząć kolejny - łatwiej by było wtedy coś organizować
Popieram w 100%. Przez przeerwe styczen/luty od marca zaczynalby sie kompletnie nowy sezon, a tak jak jest teraz, na przelomie b. fajnego okresu dla masterow, przez rozpoczecie nowego sezonu troche sie psuje ten okres. I glosowanie na nowe mastery mozna by zaczac juz w polowie stycznia i na miesiac przed rozpoczeciem nowego sezonu wszystko buyloby juz wiadomo :)

Co wy na to zeby zaczac nowy sezon od marca ?

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

a kiedy miałyby się odbyć wobec tego Lublin i WI?
w nowym sezonie? :roll:

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Tak, dwa pierwsze mastery na nowy. Jako ze dostaly w glosowaniu teraz mastery, to po prostu zatrzymalyby je na nowy sezon nie biorac udzialu w glosowaniu.

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

albo niech jeden bedzie w styczniu, a drugi na poczatku marca :wink:
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

nie wierzę żeby się na to zgodzili, ani Inkwizytor, ani chłopaki z Lublina.
wygrali w głosowaniu na ten sezon, więc będą chcieli robić w tym.
już nie mówiąc o tym, że 8 masterów to mało.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Tzn., żeby nie było - mi nie chodzi o to by jakieś mastery na przyszły sezon przesuwać. Co to to nie. Miałem na myśli by od 1go kwietnia wystartować z nowym sezonem (zresztą ten temat już od 2óch sezonów wraca, ale oczywiście brak dobrej woli tak jak w przypadku skrócenia kadencji sejmu i wyborów zawsze na jesieni). Wtedy mamy kwiecień i maj na mastery, trochę przerwy i mastery letnie, następnie mastery jesienne i jakiś zimowy + marzec -> wszystko by się ładnie rozłożyło. Można pokminić i zrobić Lublin na początku marca a WI w ostatni weekend marca i będzie moim zdaniem lepiej. No i czasu dla reprezentacji na ewentualne EURO też więcej.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

ech chlopaki, skracanie a w zasadzie zmiana terminu zakonczenia sezonu jest dobra opcja, co do masterow, czy chlopakom az tak bardzo zalezy aby to byl ten sezon?

@Marek Golan- jeszcze wiecej masterow?? przeciez caly czas chodzi o to ze jest ich znacznie za duzo, czelendzery nie sa z dupy tylko ludzie niepoprawnie do nich podeszli.

Zablokowany