ETC 2013

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Re: ETC 2013

Post autor: Paraszczak »

Ja też jestem mocno zniesmaczony. Tam momentami oni nawet się nawzajem nie rozumieją o co im chodzi...Poziom merytoryczny jest ŻE-NU-JĄ-CY.

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Przykład organu, który uprawia sztukę dla sztuki, żeby uzasadnić dalsze swoje istnienie w dotychczasowym kształcie i formule. Klasyka.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Bestialski_Brokuł pisze:Przykład organu, który uprawia sztukę dla sztuki, żeby uzasadnić dalsze swoje istnienie w dotychczasowym kształcie i formule. Klasyka.
dokładnie tak!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

JaceK pisze:Problemem nie są bardziej czy mniej nieudane pomysły.
Tok myślowy wygląda w skrócie tak:
- wyszła nowa armia - co ograniczamy? Ja proponuję to i to.
- A ja bym dodał to i to. Ok? OK.
Chylę czoła przed trafnością tej uwagi. #-o
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Zacna lektura do piwka ;)
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

paulinka17
Kretozord

Post autor: paulinka17 »

Zgadzam sie oczywiście z Jackiem.

Zaskoczyło mnie właśnie, że nie ma wypracowanego nawet sposobu rozmawiania o tych ograniczeniach.

Czuje sie oszukany - ufałem że ktoś kto to robi jest bardziej ogarniety ode mnie.

scoutmaster
Chuck Norris

Post autor: scoutmaster »

Fajnie, że zostało to upublicznione.
Od dawna uważam, że organizacja praktycznie wszystkiego w Polsce pod zasady EURO to głupota. Dlatego zamiast w wolnym czasie jeździć na turnieje wolę sobie malować figurki i grać domówki.
W 8 edycję bez problemu można grać na turniejach bez ograniczeń, wystarczy trochę pomyśleć jak taki turniej zorganizować.
Niestety większość graczy ma mentalność lemingów i dała sobie wmówić, że subiektywne zasady wprowadzone przez ukrywających się pod pseudonimami amatorów, są balance i tylko na nie da się grać. No cóż żyjemy w kraju posttotalitarnym i mentalności nie da się tak łatwo zmienić.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

el rey pisze:0-3 of doom rocket, brass orb, storm banner
Widać, że gościu zna się na rzeczy :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Oki
Oszukista

Post autor: Oki »

Żenuła i tyle...bardzo was proszę Furionie i Kudłaczu, wrzućcie swoje ograniczenia.....będzie można je testować i będziecie mieli feedback bo to to co robią "znawcy etc" to #$%^@^%

Wasz projekt pod 1200 bardzo fajnie funkcjonuje i pewnie z ograniczeniami pod 2400 będzie podobnie.

Pozdro!

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

el rey pisze:I think you are right. My team talked about an TK with like 120 bowmen. I'm not 100 % sure it will be all powerful, but it will be boring.
Jebłem.

Siła argumentów powala. I do tego reszta się z nim zgadza (poza Shino).
To dopiero początek mojej lektury tego forum. Mam nadzieję, że coś mnie jednak zaskoczy na plus.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Dobry był też gość co do wochu chciał ograniczenie herosow z 3+ wardem na max dwóch :mrgreen:
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

To jak furie w nowym dochu do 3 max (a są w specialach) #-o
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Doskonale, każdy z nich może z czystym sumieniem oświadczyć, że nic nie szło zrobić bo w AR większość mieli ludzie bardzo umiarkowanie kompetentni i każdy będzie miał rację.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

trudny wybór hmm..
a tak btw to kiedy orasy dostaną 500 pkt na unit? black orki byłyby grywalne:)
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Guldur
Mudżahedin

Post autor: Guldur »

jakikolwiek pomysł ograniczenia dwarfów w stylu:
max 4 wm (anvil counts as 2)
anvil/cannon/stone thrower max 3

powodują, że niestesty kowadło wylatuje a co za tym idzie nie ma najmniejszych szans by zobaczyć dwarfy inne niż stojące w rogu

prawda jest taka, że z podręcznika na podręcznik dwarfy coraz gorzej sobie radzą i bez kompletu maszyn to nie mają nawet co szukać

nie wiem co przeszkadzało ograniczenie które było z 5 maszynami (kowadłem jako 2) lub 4 maszynami (kowadłem jako 1)

trochę dziwnie wygląda ograniczanie strzelania armii, która nie ma magii

poza tym po wypowiedziach widać, że to działa w ten sposób "a dawno czegoś nie ograniczyłem, zróbmy jakieś bezsensowne ograniczenie nie poparte żadną merytoryką tylko własnym widzimisie"

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Twarz mi blednie, włos mi rzednie, Psują mi się zęby przednie.
O ile do tej pory faktycznie bylem zwolennikiem turniejow ETC, to wlasnie mi przeszlo. Banda glupcow, trudno odmowic Jackowi racji.
Nie chce dluzej grac tego formatu.

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Post autor: cichy »

Ciekawe czemu nie ma jeszcze ograniczeń HE... Jedno już znam

Latająct rydwan z bolcem 0-1 :lol2:

Generalnie fajnie jak by powrócił z BP-R(dać tam te ograniczenia by Furion&Kudłaty). Jak czytam to forum AR com to pałam co raz większą niechęcią do nacji niemieckiej.
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

No, jest straszna lipa. To w jaki sposób oni ustawiają woła o pomstę do nieba. Żadnej analizy, nic. Dramat.

Ale nie lękajcie się! Już za parę minut pojawi się światełko w tunelu!

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

swieta_barbara pisze:
Twarz mi blednie, włos mi rzednie, Psują mi się zęby przednie.
O ile do tej pory faktycznie bylem zwolennikiem turniejow ETC, to wlasnie mi przeszlo. Banda glupcow, trudno odmowic Jackowi racji.
Nie chce dluzej grac tego formatu.

Matt Yeo jeszcze czasem z sensem pisze. el rey i dirty player to śmiech na sali ;) (patrzę na dział WoCh)
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Furion pisze: Ale nie lękajcie się! Już za parę minut pojawi się światełko w tunelu!
To, że oni piszą z dupy nie oznacza wcale, że wasze cięcia (Twoje i Kudłatego) są dobre. Ja wiem, że to relatywnie najlepszy moment do tego, żeby forsować własne wizje, ale właśnie dlatego trzeba się tym wizjom przyjrzeć z naprawdę bliska.

ODPOWIEDZ