Nadciągają Demony Chaosu ??

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

szafa@poznan pisze:ciezko o dobre wzory do heraldow tzeentcha :/

Za to doskonale wiem jakiego bede mial bloodthirstera - oryginał jest obrzydliwy wiec zamówiłem sobie:

http://www.monolith-icon.eu/sklep/index ... od_id=1583
To jest dopiero oblech :P jego twarz kojarzy mi się z diablo nie wiem czemu :) Poza tym moim zdaniem figurka nie pasuje do WFB.
Obrazek

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Czy ktoś kto ma już ostateczną wersję książki do DL mógłby powiedzieć jakie są różnice (jeśli w ogóle są) pomiędzy nią a wersją beta?
Z góry dzięki.

qwer
Mudżahedin

Post autor: qwer »

przeskoczyłem 6 stron wstecz, ale nie znalazłem odp. wiec zapytam tutaj :

1) czy wersja w pdf-ie z 29.01 - to wersja ostatezne podrecznika ??

2) w tej wersji mark dla demon princa nic nie daje (tz. zadnych bonusow do stat, zdolnosci, zasad) oprucz mozliwosci zakupu giftów danego boga, czy taka jest wersja ostateczna ?

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

qwer pisze:przeskoczyłem 6 stron wstecz, ale nie znalazłem odp. wiec zapytam tutaj :

1) czy wersja w pdf-ie z 29.01 - to wersja ostatezne podrecznika ??

2) w tej wersji mark dla demon princa nic nie daje (tz. zadnych bonusow do stat, zdolnosci, zasad) oprucz mozliwosci zakupu giftów danego boga, czy taka jest wersja ostateczna ?
1)tak
2)tak

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

mam takie ptyanko ... mam nadzieje ze ktos wie

czy GW wyda (do czasu ukazania sie De) jakies inne figurki do Demonow???

chodzi mi o figsy pieszych heraldow , deamon prince , changeling i spora czesc specjalnych bohaterow ... mam nadzieje ze nie bedzie tak ze juz wszystko wydali a reszta bedzie "zrob to sam" tak jak w przypadku rydwanow dla heraldow

dziwne tez dla mnie jest to ze w AB nie ma fotek kawaleri demonetek (w 6 ed byly naprawde swietne figurki) ... ciekawe tez czy zamierzaja wydac nowe ???

Drakar Dociekliwy
Mudżahedin

Post autor: Drakar Dociekliwy »

Jezeli mialbym strzelac to nie wydadza. Osobiscie sprawa potraktowania demonow - malo wydanych figurek ze strony GW jak rowniez brak polskiego podrecznika to kpina z tej armii. Gdybym wiedzial ze tak sprawa bedzie wygladac, zdecydowalbym sie na kupno innej armii (juz w trakcie 6 edycji kupilem sobie kilka figurek oczekujac na 7). Zwlaszcza jak wspominam w kazdym temacie, juz na starcie nie podobala mi sie idea laczenia bogow.
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

wiesz nikt nie zmusza ciebie do grania wszystkim ... mozesz grac tak jak ci sie podoba ... chcesz grac flufowo i z klimatem to graj ...

Drakar Dociekliwy
Mudżahedin

Post autor: Drakar Dociekliwy »

No wlasnie gram ;) tylko po prostu podalem jeszcze jeden argument za tym, ze jak dla mnie ta armia zostala wydana gorzej niz pozostale z 7 edycji.

Wracaj do figurek mam nadzieje ze wydadza, ale osobiscie wydaje mi sie to malo prawdopodobne.
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Drakar Dociekliwy pisze:osobiscie wydaje mi sie to malo prawdopodobne.
Tez tak mi sie wydaje ... wiec pozostaje tylko dremelka , skalpel i gs

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

skoro wycofali stare modele ze sprzedazy, to raczej wyjdą nowe kiedys. Nie wiem jeno kiedy ma sie to stac.

Mort
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Mort »

Drakar Dociekliwy pisze:J rowniez brak polskiego podrecznika to kpina z tej armii.
Koledzy którzy mają dostęp do tych co tłumaczą podr. przekazali mi, że nie bedzie tłumaczenia...gdyz może zostać źle odebrane politycznie, pozatym wydaje mi się że to dobrze że tylko j.ang bo w końcu lepiej samemu tłumaczyć anie czytać jak to zrozumiał ktośtam

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Mort pisze: źle odebrane politycznie
ale bzdury piszesz

Mort
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Mort »

Ależ naprawde takie coś mi zostało powiedziane ;p

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

kto wie kiedy nadciągnie batalion do demonów , i mniej wiecej czego mozna sie tam spodziewać.
Jak dla mnie to na pewno dadzą Bloodletters of Khorne ,Daemonettes of Slaanesh, Flesh Hounds of Khorne
I albo
-Fiend of Slaanesh
-Beast of Nurgle
-Bloodcrusher of Khorne
tyle ze dość biedny będzie ten batalion, nie wiele sie zaoszczędzi.

I słyszałem coś o rydwanach dla herosów , jest coś takiego w podręczniku ??

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Wiewior-lbn pisze:I słyszałem coś o rydwanach dla herosów , jest coś takiego w podręczniku ??
Jest

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Mort pisze:
Drakar Dociekliwy pisze:J rowniez brak polskiego podrecznika to kpina z tej armii.
Koledzy którzy mają dostęp do tych co tłumaczą podr. przekazali mi, że nie bedzie tłumaczenia...gdyz może zostać źle odebrane politycznie, pozatym wydaje mi się że to dobrze że tylko j.ang bo w końcu lepiej samemu tłumaczyć anie czytać jak to zrozumiał ktośtam
Tłumacząc samemu inni mogą Cię postrzegać podobnie. Ktostam sobie przetłumaczył i myśli, że tak się to interpretuje, zrozumiał to tak a jest inaczej... na jedno wyjdzie :P.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Pocisk pisze:
Wiewior-lbn pisze:I słyszałem coś o rydwanach dla herosów , jest coś takiego w podręczniku ??
Jest
Dzięki :D

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

mam nowego WD i nie ma zadnych nowych figurek do demonow (ani pieszych heraldow ani demonetkowej kawaleri )... totalna kpina ... wychodzi na to zeby kupic kawalerie demontetek musze to zrobic na aukcjach bo GW nie ma w swojej ofercie tych figurek z 6 ed ...

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

jest w nim AL do hord czy to dopiero za miesiąc
i tan pdf włoski to jest to co bedzie w WD czy cos innego??

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

No właśnie ciekawe co z batalionem - w końcu podstawową i wspólną cechą batalionów jest to, że zawierają wyłącznie plastikowe modele - a nowe demony mają tylko bloodletterów i demonetki. Stąd wniosek, że albo wydadzą coś jeszcze w plastiku, albo nie będzie batalionu wogóle...
Myślę że furie i demonetki na steedach byłyby miłymi elementami batalionu :)

ODPOWIEDZ