8 edycja- pytania

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Re: 8 edycja- pytania

Post autor: Daw »

Shino pisze:
Blokuje wszystkie czary z lora który sam zna - sposób jest na to prosty - wylosować najpierw czary czarodziejami bez zasady Loremaster zanim się wystawi gościa znającego wszystkie czary.
to nie jest sposob. Skoro typo ma wykupione wszystkie czary i ma lore do siebie przypisany to je zna przed wystawieniem. Byloby jak mowisz gdyby wybieral lore po wystawieniu
Shino... a to nie jest tak, że tylko wylosowane czary blokują kolejne ich wylosowanie dla pozostałych? Lory Master nie podlegają losowaniu więc mają tą sprawę z bańki?
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Post autor: Jab »

Z bańki to może oni mają, ale Ci którzy losują już nie :wink:
Paskudny uśmiech power gamera

Awatar użytkownika
Koone
Wałkarz

Post autor: Koone »

Szybkie pytanie, czy fire storm z lore of fire uderza wszystkie jednostki na drodze czy tylko te które kończą po rozrzucie pod templatem?
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

1. Słoneczko, czy mag rzucający też testuje I? (z zasad vortexa "ustawiane w base to base" i czaru "all touched" testuja wynikałoby, ze tak, ale wonty sa ; p Poza tym np. w vermintadzie jest napisane że caster i jego unit nie mogą stac się efektem czaru - przy Xerusie tego nie dostrzegłem)

2. Czy czarodziej moze rzucac czary z comabtu? (zasady nie zabraniaja anp. tak Seer na dzwonie z combatu ma doskonały widok na wszystko wkoło a i np. taki Scorch line of sight nie wymaga)

3. Czy czar jak Crack (6 ze skaveńskiej ruiny) można rzucac z combatu w combat? (errata nie zdefiniowala czy to direct damage, a w opisie czaru nie jest napisane, że nie można)

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Koone pisze:Szybkie pytanie, czy fire storm z lore of fire uderza wszystkie jednostki na drodze czy tylko te które kończą po rozrzucie pod templatem?
Te które kończą po rozrzucie pod templatem.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

1) http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=29&t=24612
2) Zależy jakie. Magic misli nie może, ale resztę generalnie może (oprócz może jakiś specyficznych czarów)
3) Dobre pytanie. Ale na razie, jeśli nie jest to zabronione, to można :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Post autor: jurak »

Qc-Rat pisze:3. Czy czar jak Crack (6 ze skaveńskiej ruiny) można rzucac z combatu w combat? (errata nie zdefiniowala czy to direct damage, a w opisie czaru nie jest napisane, że nie można)
pg 31
ogolne zasady przy rzucaniu/target'owaniu/ na potrzeby magii.
4 podpunkt, nie mozna rzucac/target'owac/ czarow do cc

stosowane sa zasady z AB, jezeli nie ma ze mozna do CC to nie mozna :)

imo nie mozna.

majzownik
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: majzownik »

Qc-Rat pisze:1. Słoneczko, czy mag rzucający też testuje I? (z zasad vortexa "ustawiane w base to base" i czaru "all touched" testuja wynikałoby, ze tak, ale wonty sa ; p Poza tym np. w vermintadzie jest napisane że caster i jego unit nie mogą stac się efektem czaru - przy Xerusie tego nie dostrzegłem)

2. Czy czarodziej moze rzucac czary z comabtu? (zasady nie zabraniaja anp. tak Seer na dzwonie z combatu ma doskonały widok na wszystko wkoło a i np. taki Scorch line of sight nie wymaga)

3. Czy czar jak Crack (6 ze skaveńskiej ruiny) można rzucac z combatu w combat? (errata nie zdefiniowala czy to direct damage, a w opisie czaru nie jest napisane, że nie można)
Reference Section – The Lore of Death, The Purple Sun
of Xereus
Change “[...]Any model touched by the template must[...]” to
“[...]Any model under, or passed over by, the template
must[...]” in the fifth sentence.

katerek
Masakrator

Post autor: katerek »

Dokładnie zmieniono to że musisz być pod słoneczkiem a nie go dotykać czyli mag nie testuje.
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:oops: :oops: :oops: :oops:

8) 8) 8) 8)

gdzie:
:mrgreen: - kawaleria przeciwnika
:oops: - moja piechota
8) - moi strzelcy.

strzelcy beda mieli tlosa do kawalerii, czy ci dostaja covera od moich jednostek?
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Dostają cover'a od wszystkiego co może ich częściowo przysłaniać.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Jak to jest w przypadku rzucania czaru 6 z Lore Of Shadow: Okkam's Mindrazor - czy unit może wziać Ld od charaktera który jest w oddziale dla całego oddziału żeby wszyscy mieli tyle S?
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Koone
Wałkarz

Czy waywatcherzy strzelający np. do balisty HE zachowują swojego killing blowa na krótkim dystansie?
Obrazek

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Koone pisze:Czy waywatcherzy strzelający np. do balisty HE zachowują swojego killing blowa na krótkim dystansie?

Kiling blow nie działa na maszyny.

Awatar użytkownika
Koone
Wałkarz

To wiem ale sobie mimo wszystko pomyślałem że strzelają w obsługę i tylko wykorzystują wytrzymałość maszyny. Ale ok, mój błąd:P
Obrazek

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

eee i masz racje koone... wykorzystują tylko tafa maszyny... a KB liczy sie normalnie... z jakiej racji obsługa maszyn ma być uprzywilejowana?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

pewnie z takiej, ze maszyna nie jest piechota a war machinem :shock:

z kolei heroic killing blow sciaga cala maszyne i wszystkich zalogantow :mrgreen:

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Jeśli dam potion of Healing właściecielowi smoka to czy po jego użyciu bedzie leczył smoka?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Czy ward savy działają przeciwko hitom zadawanym przez efekty misscastów? Czy MR jest brany pod uwagę przy rozliczaniu tych hitów? Będę wdzięczny za odpowiedź.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

nie jest brany pod uwagę MR
Ward sv jak najbardziej

i odbiję piłeczkę
Czy jak mam hydrę z KB o kotła to czy Thundersomp! też jest z KB?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Zablokowany