Pytania i odpowiedzi
Moderator: #helion#
Re: Pytania i odpowiedzi
właśnie nie;/
E: dobra, znalazłem coś na angielskim Ebayu, ale jakby ktoś miał link do polskiego sklepu to niech podrzuci:)
E: dobra, znalazłem coś na angielskim Ebayu, ale jakby ktoś miał link do polskiego sklepu to niech podrzuci:)
no ale jest to gdzieś napisane? Jest jaki faq,patch etc? Bo w opisie czaru jest wyraźnie napisane piechota i kawaleria...a nie kawaleria potworów czy modele z większą ilością ran.. jak w innych przypadkach..
-
- Wałkarz
MAM PYTANIE.
Czy istnieje gdzieś na forum zbiór wytłumaczeń typu co to jest
bsb?? co to jest cr+1 itd.
Jestem laikiem i nie mam w większości pojęcia o czym panowie/panie dyskutujecie.
wiem,że wszystkiego można się nauczyć na turniejach i ligach,ale fajnie byłoby znaleść takie wytłumaczenie przed graniem i robieniem armi...
z góry dziękuję za odpowiedź lub stworzenie odpowiedzniego tematu,dla takich początkójących jak Ja.
Pozdrawiam serdecznie.
Czy istnieje gdzieś na forum zbiór wytłumaczeń typu co to jest
bsb?? co to jest cr+1 itd.
Jestem laikiem i nie mam w większości pojęcia o czym panowie/panie dyskutujecie.
wiem,że wszystkiego można się nauczyć na turniejach i ligach,ale fajnie byłoby znaleść takie wytłumaczenie przed graniem i robieniem armi...
z góry dziękuję za odpowiedź lub stworzenie odpowiedzniego tematu,dla takich początkójących jak Ja.
Pozdrawiam serdecznie.
Na szybko w google znalazłem coś takiego:
http://battlereporter.freeforums.org/wa ... t1257.html
http://battlereporter.freeforums.org/wa ... t1257.html
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
-
- Wałkarz
dzięki za podpowiedzi teraz muszę przysiąść i znaleść te zdolności i będzie git
Dwa pytanka odnośnie gołębi inżyniera
1. czy można kłaść placek na modelach w combacie (oczywiście tak, że nie zahacza własnych modeli)
2. czy można ich użyć po marszu (jeśli nie jest się w oddziale skirmisherów)
I prosiłbym najlepiej odpowiedzi z jakimś uzasadnieniem.
1. czy można kłaść placek na modelach w combacie (oczywiście tak, że nie zahacza własnych modeli)
2. czy można ich użyć po marszu (jeśli nie jest się w oddziale skirmisherów)
I prosiłbym najlepiej odpowiedzi z jakimś uzasadnieniem.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
2. Nie - nie można strzelać z żadnej broni po marszu - chyba, że jest inaczej zapisane w zasadach. Oczywiście skirmish rozwiązuje ten problem. Jeśli się nie mylę, to nawet smoki nie mogą ziać ogniem po wykonaniu lotu powyżej 10".
Hydra jest wyjątkiem, bo jest Skirmishem :/
Hydra jest wyjątkiem, bo jest Skirmishem :/
Tu jest właśnie problem, bo gołębie nie mają napisane że się z nich strzela. Nie są one ani shooting attack, ani special attack made in shooting phase.Blaesus pisze:2. Nie - nie można strzelać z żadnej broni po marszu
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Jeżeli nie jest skirmishem, to zostałem ostatnio zwałowany, no to jak z Tą hydrą?Karli pisze:Hydra skirmishem?
Instead of making shooting attack... hmm to nie oznacza, że robimy shooting attack ciekawe...
Na 67 w opisie breath weapon jest napisane, że można ziać po marszu.
Dobre pytanie, biorąc pod uwagę fakt że zwykła kawaleria zabiera 2 Woundy, żeby została wskrzeszona, ciekawe czy trzeba też to brać w przypadku MC i każdy W z Demisia trzeba poświęcać 2 Woundy z czaru. Ogólnie ciekawe pytanie...Jak wskrzeszenie z Lifa działa na demisie?