T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ciara
Kretozord
Kontakt:

Re: T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja

Post autor: Ciara »

Rzucenie traitu he z wizard mastera z 3 kostek to jakieś ponad 90% szansy na sukces. Chyba że mówiąc ryzykowne masz na myśli miscasta który ma jakieś 2,5% szansy na wystąpienie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

no to o tym piszę, że master jakoś ujdzie ale pozostali magowie mogą sobie zapomnieć o tym czarze, np. loremaster :/ chyba, że będzie się brało jakieś bufy do castów.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Kosa pisze:no to o tym piszę, że master jakoś ujdzie ale pozostali magowie mogą sobie zapomnieć o tym czarze, np. loremaster :/ chyba, że będzie się brało jakieś bufy do castów.
8 z 3 kości to 83,8% szansy na sukces - naprawdę mogą zapomnieć :P? Krasnoludzka matematyka widocznie różni się od elfiej!
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Slayer Zabójców pisze:
Kosa pisze:no to o tym piszę, że master jakoś ujdzie ale pozostali magowie mogą sobie zapomnieć o tym czarze, np. loremaster :/ chyba, że będzie się brało jakieś bufy do castów.
8 z 3 kości to 83,8% szansy na sukces - naprawdę mogą zapomnieć :P?
naprawdę mogą zapomnieć. Czar bardzo fajowy ale nie aż tak aby mieć prawie 20% szans zmarnowania 3 kostek. Po prostu tutaj nie kalkuluje się ryzyko w tych 20%. To nie jakiś baniszment itp. który morduje więc ryzyoko można podjąć bo ustawi grę, a tutaj to zupełnie co innego.
F.N.

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Nie tylko wy macie takie CV - tylko że np OG będą musiały przebijać jeszcze MR-a :)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

PSz pisze:Nie tylko wy macie takie CV - tylko że np OG będą musiały przebijać jeszcze MR-a :)
tylko my, znaczy elfiaki niebieskie oraz zielone :P
reszta ma niskie ^^
F.N.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Kosa pisze:
PSz pisze:Nie tylko wy macie takie CV - tylko że np OG będą musiały przebijać jeszcze MR-a :)
tylko my, znaczy elfiaki niebieskie oraz zielone :P
reszta ma niskie ^^
Ale reszta zaklęć wydaje się trochę słabsza od waszego :)
Pamiętaj, że jak z 3 kości nie uda ci się rzucić czaru to każda 1 wraca do puli kostek mocy ^^ Według mnie bez problemu można ten spell castować z 3 kości nie mając bonusu do casta.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Jakoś trzeba będzie żyć, z resztą jak już dadzą wersję do gry to się okaże, czy ostatecznie jest okej czy trzeba będzie im zmniejszyć castinga. Ale skoro w zamkniętych playtestach działało to może jest w porządku.
F.N.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Kosa pisze:Jakoś trzeba będzie żyć, z resztą jak już dadzą wersję do gry to się okaże, czy ostatecznie jest okej czy trzeba będzie im zmniejszyć castinga. Ale skoro w zamkniętych playtestach działało to może jest w porządku.
You will love it! (Serio, to nie jest sarkazm, chyba dawno nie byłem tak pozytywnie nastawiony do jakiegoś update'u jak teraz mimo, że zabrali krasiom magiczne pociski a u ogrów nawet nie chce wiedzieć co się dzieje :P)
Obrazek

PSz
Falubaz

Spell mamy fajny. Ale są równie fajne. Jest tu kilka czarów które są w kategorii " musisz zbić" np HE który dodatkowo gra od pierwszej tury a nie w czasie idzie do CC.
Nie będę dodawał że ciekawi mnie jak często piechotne OG będą na własnych warunkach dyktować CC.

KoE ma jeszcze gorzej z tym CV

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

W nowej magii wybierasz czary praktycznie na poziomie rozpy. Więc jak nie masz czego kulac od 1 tury, a chciałbyś mieć, tzn że coś kiepsko rozpe skleiles ;) No i nie zapominajmy, że można tokeny przenosić. Więc w najgorszym przypadku dojdzie Ci 1 kostka w kolejnej fazie.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Kołata pisze:W nowej magii wybierasz czary praktycznie na poziomie rozpy. Więc jak nie masz czego kulac od 1 tury, a chciałbyś mieć, tzn że coś kiepsko rozpe skleiles ;) No i nie zapominajmy, że można tokeny przenosić. Więc w najgorszym przypadku dojdzie Ci 1 kostka w kolejnej fazie.
Myślę, że tu chodzi o to, że ten HBEkowy hereditary działa w każdej fazie gry i w dodatku na wszystkie jednostki w 18 calach od maga a nie tak jak większość buffów - na jeden :)
Obrazek

PSz
Falubaz

Dokładnie czar HE jest do rzucenia już od pierwszej tury i szybko może się okazać że trzeba go zbijać.
Inne np hex OG tylko jak jest lub zbliża się CC i to pewnie nie każdy. Może się zdarzyć że w całej bitwie nie będzie takiego combatu.

Ale powtarzam podoba mi się ten spell OG

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Niech mi ktoś szybko powie
Moreac's Reaping
The wielder will always have at least 4 attacks. Attacks made by this Weapon benefit from Magicial Attacks, Death Trance and be always resolved at least Strength 4 and AP 3.
Postać z posiadająca S4/AP1 i zasadę AP+1 bije z tym mieczykiem z AP3 czy AP4?
Obrazek

Awatar użytkownika
Ciara
Kretozord
Kontakt:

ap3. At least znaczy się przynajmniej masz ap3 ale nie dodajesz do tego bonusów z ap. Jak wyciągniesz więcej ap z bazy plus zaklęcia czy dwuraka to wtedy olewasz zapis tej broni i używasz lepszego ap.
Obrazek

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Ciara pisze:ap3. At least znaczy się przynajmniej masz ap3 ale nie dodajesz do tego bonusów z ap. Jak wyciągniesz więcej ap z bazy plus zaklęcia czy dwuraka to wtedy olewasz zapis tej broni i używasz lepszego ap.
Też tak sądzę, ale podobno potwierdzone jest przez ACS, że z AP4...
Obrazek

Awatar użytkownika
Ciara
Kretozord
Kontakt:

Podobno?

Z zapisu wynika że jak masz mniej niż ap3 to korzystasz z zapisu klamki że masz przynajmniej ap3. S4/ap1 +1ap z banneru czy coś daje 2, czyli mniej niż ap3 i korzystasz z zapisu klamki. Tak to rozumiem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Odoamar
Wodzirej

Post autor: Odoamar »

Ludzie z ACS czasem głupoty piszą :)
Modyfikujesz swoje bazowe AP i Str z innych źródeł jeśli masz mniej niż mieczyk to działa to z broni :)

Jeśli chodzi o czar HBE to każdy z magów ma -1 do CV każdego czaru. Więc zwyklas ma to na 7+.

Dodajmy do tego bonus z Mastera + artefakty to ja bym się czasem pokusił rzucać ten czar z dwóch kostek :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Odoamar pisze:Ludzie z ACS czasem głupoty piszą :)

Jeśli chodzi o czar HBE to każdy z magów ma -1 do CV każdego czaru. Więc zwyklas ma to na 7+.

Dodajmy do tego bonus z Mastera + artefakty to ja bym się czasem pokusił rzucać ten czar z dwóch kostek :)
uuu, jeee :D
F.N.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Tak myślałem, że z mieczykiem ma się minimum AP3, ale nie ustawia on wartości AP na 3 :) No najgorzej jest, jak myślisz dobrze, przychodzi gościu z ACS i pisze, że jest inaczej :P
Obrazek

ODPOWIEDZ