Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
Nie no, jak to wybrać. Jedną domenę wybiera się dla jednego Maga, jeden czarodziej nie ma dwóch domen. Jeśli czarodziejka która ma domenę Mrocznej Magii, ma Tom Furiona to losuje dodatkowy czar z Mrocznej Magii, a nie z Metalu, nawet jeśli jej koleżanka takową posiada.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
wybierasz jedną domenę i z tej losujesz wszystkie czary. 4 poziomowa z tome of furion losuje zatem 5 czarów, zamioast standardowych 4. Ale wszystkie z jednej domeny.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
kupiłem AB pl i jest napisane że: wszyscy czarodzieje ME znają czary z domen mrocznej magii i jednej z nastepujacych domen wh: ognia, cienia, matalu bądź smierci.Nie no, jak to wybrać. Jedną domenę wybiera się dla jednego Maga, jeden czarodziej nie ma dwóch domen.
Poczytaj RB, tam wyraźnie jest napisane, jednen czarodziej, jedna domena. A z tych podanych domen to możesz wybrać sobie jedną dla jednego czarodzieja. DE nie mogą korzystać z innych czyli np. niebo, życie.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
takrzucacie sobie na każdą jednostkę co ture
nieczy 1 jednostka moze miec wiecej niz jedno błogosławienstwo
zabić obsługęDa sie to jakkos zniszczyc?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Potraktowałem to "każdą" jak "dowolną". Nie wydaje mi się, by ktoś mógł dojśc do wniosku, iż wszystkie oddziały DE w 24" dostają warda czy dodatkowy atak.
Ale by bylo!
A ja mam takie pytanie...Czy jednostka z zasada hatred niszczaca wroga w walce overrun'ujac w druga jednotske musi:
a) overrun'owac jezeli druga jednostka zostanie zniszczona w nastepnej turze walki
b) Nie moze overrunowac po overrun'ie ?
W RB jest napisane,ze nie mozna robic overrun (czy nawet pursuit) po overrun jesli wpada sie w oddzial zwiazany walka ktory jeszcze nie walczyl...A jak to jest gdy wpada sie w oddzial nie walczacy? Czy ten overrun liczy sie po prostu jak szarza i niszczac wroga w nastepnej turze walki jednostki z zasada hatred musza leciec dalej?
A ja mam takie pytanie...Czy jednostka z zasada hatred niszczaca wroga w walce overrun'ujac w druga jednotske musi:
a) overrun'owac jezeli druga jednostka zostanie zniszczona w nastepnej turze walki
W RB jest napisane,ze nie mozna robic overrun (czy nawet pursuit) po overrun jesli wpada sie w oddzial zwiazany walka ktory jeszcze nie walczyl...A jak to jest gdy wpada sie w oddzial nie walczacy? Czy ten overrun liczy sie po prostu jak szarza i niszczac wroga w nastepnej turze walki jednostki z zasada hatred musza leciec dalej?
pogryzłam biurko ze śmiechuWood Elf pisze:nie pytałem sie bo mój kolega rzucił sobie 4 błogosławienstwa na konnice i zniszczyłem obsługe a on mówi że to dalej działa... taki "mały czit"
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
A ja ponawiam swoje pytanie. Prosilbym o pomoc bo ta sytuacja nie jest mi do konca jasna.
Czy jednostka z zasada hatred niszczaca wroga w walce overrun'ujac w druga jednotske musi:
Czy jednostka z zasada hatred niszczaca wroga w walce overrun'ujac w druga jednotske musi: