Mantic Games - konkurent dla GW?

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Re: Mantic Games - konkurent dla GW?

Post autor: Jacobs »

Widać widać, jednak nie zmienia to faktu że wyglądają całkiem całkie, choć poprzednie modele dużo bardziej przypadły mi do gustu ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Heh a mantic tak obiecywał, że zrobi nowe wypraski do nowych figurek i nie będzie używał starych... cieniutko wyglądają, choć te maski są spoko.

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

Fajni są - troche śmieszni ale fajni :wink:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Dla mnie są dziwni. Ogółem średnio mi leżą. Coś nie czuję ich klimatu #-o

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

Krasnoludy, które śmigają w pancerzach Eldarów :mrgreen: Mantic to dziwna firma. Raz wydadzą coś fajnego, a raz takiego ujowego, że aż żal dupę ściska.
Come crawling faster, obey your Master...

MKG
Mudżahedin

Post autor: MKG »

Jak dla mnie kosmiczny krasnolud jest w takim samym stopniu niedorzeczny jak kosmiczny ork lub elf, ale jak zwykle to rzecz gustu...
Ale wracając do figurek, to uważam że zwykła "spesjonoludzka" (bardzo klawo wyglądają te bronie z magazynkami bębnowymi) jest o wiele lepsza niż pingwiny i nawet lepsza niż manticowa krasnoludzka piechota w klimacie fantasy (którą uważam za lepszą niż to z GW).

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Hmm fajne składy squatów pasujące do IG z tego wyszły ;)
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

MKG
Mudżahedin

Post autor: MKG »

Za to chyba najbardziej podziwiam GW: tak świetnie wypromowali "Games Workshop hobby", że nie sposób wydać jakiejkolwiek figurki w 28mm aby nie była przyrównywana do ich produktów...

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Pewnie dlatego że ich figurki są jednymi z najlepszych (zwłaszcza plastiki) - naturalne więc, że porównuje się do najlepszego :)

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

debelial - najbardziej popularnie =/= najlepsze
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Dokładnie. Co do plastików to należy uczciwie przyznać, że są coraz lepszej jakości, choć mi osobiście design nowych modeli nie bardzo pasuje. Natomiast finecast w relacji jakość/cena i w porównaniu do figurek (czy to metalowych, czy żywicznych) innych firm jak dla mnie wypada strasznie biednie.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Jak dla mnie jeśli chodzi o plastiki GW jest najlepsze - chodzi mi głównie o jakość wykonania, czy się komuś podoba design to już kwestia indywidualna. W metalach inne firmy robią często ładniejsze figurki, ale też są one droższe niż GW

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Co do plastików to się zgadzam, GW wyprzedza innych o kilka lat świetlnych ;) Ale to, że metale/żywice innych firm są droższe, to nie do końca prawda - zarówno rzeczy od AoW czy od Scibora są w podobnych cenach co bohaterowie od GW. A privater press? Masz dużo tańsze mtalowe figurki, często naprawdę ładne. Nie wspomnę już o mniej znanych firmach które robią sobie coś tam na boku. Na przykład rodzimy Spellcrow, który sprzedaje swoich bohaterów bo 20zł (obczajcie ich nowego górskiego trolla)

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Loizok +1

Mam takie samo zdanie, plastiki to i GW robi dobre choc mi się nie podoba do końca ich wygląd, choć cena tych fogsów to przegiecie, bo kto normalny płaci 120 zł za 10 modeli, no błagam :roll:
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

Ten Spellcrow ma naprawdę fajne figsy. Niestety ich katalog nie jest zbyt obszerny, ale może z czasem się coś pojawi. Za 20 zł mają bardzo fajne figsy.
Come crawling faster, obey your Master...

Sarkall
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Sarkall »

Osobiście kupiłem kilka modeli i uważam, że jakość jest boska w porównaniu z gw. Nawet gratisa nowym klient dają :D . Polecam także sprawdzić system do którego figurki sprzedają. Całkiem przyjemny skrimish.

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

Ale wybór niestety strasznie ubogi...

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

IMO lepsze od tych GW - mają bardziej dynamiczne pozy i zajefajne hełmy

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

O kurcze. Jestem miło zaskoczony, wyglądają bardzo fajnie. :) To chyba metalowe nakładki na zwykłe elfy, tak?

ODPOWIEDZ