Pytania co do Vc
Moderator: misha
Mozesz to wskazac w FAQ? Bo ja nie znajduje.... Widze tylko, ze moze miec konia i latac z vampire power, ale o dolaczaniu do oddzialow ani slowa.Shyym pisze:Nie, a nawet w FAQu GW potwierdziło, że wtedy ma 20", może dołączać do oddziałów i może używać lancy.
Chcialbym, zeby bylo tak, jak mowicie, ale poki co latajacego goscia na koniku trzeba chyba traktowac jako herosa na latajacym wierzcowcu, przez co nie moze sie on dolaczac do oddzialow.
tym razem mam troszke inne pytanie...
jak myślicie, przeszliby grave guardzi jako szkieleton warriors w armi? Piekne figsy, a szkoda nie używać, a w armi nie mam żadnych gravów, chyba nie bylby to większy problem, nawet jeśli idzie o mastery?
jak myślicie, przeszliby grave guardzi jako szkieleton warriors w armi? Piekne figsy, a szkoda nie używać, a w armi nie mam żadnych gravów, chyba nie bylby to większy problem, nawet jeśli idzie o mastery?
no mi chodzilo o to drugieSoCiu pisze:Na lokalu to nie problem, na masterze raczej nie przejdzie.
a może jakieś pomysly aby gravów jakoś skonwertować odpowiednio?
A z resztą czemu nie przejdzie?
też szkielety
nie ma żadnych gravów, najwyzej bede wozil tak zrobione szkielety-gravy, a w pogotowiu będe mial normalne szkielety :PPP
bo chodzi mi o szkielety do tej rozpy: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=14047
gravy by tu świetnie wygladali
- White Lion
- Kretozord
Czy jesli zaszarżuję oddziałem o US mniejszym niż 5 na flanke wroga
i wskrzeszę go tak, że bedzie posiadać więcej lub 5 US
i utrzymam te 5 US na koniec rundy walki
to czy przeciwnik traci bonus za ranki?
W RB, AB VC, erratach i uściśleniach sędziowskich nie znalazłem nic co by temu przeczyło ale wolę zapytać. ?
i wskrzeszę go tak, że bedzie posiadać więcej lub 5 US
i utrzymam te 5 US na koniec rundy walki
to czy przeciwnik traci bonus za ranki?
W RB, AB VC, erratach i uściśleniach sędziowskich nie znalazłem nic co by temu przeczyło ale wolę zapytać. ?
- White Lion
- Kretozord
hmm wydawało mi się że US 5 sprawdza się na koniec rundy walki ?
w RB na stronie 38 w tabeli "CR Bonuses" Jest napisane:
"... If you are fighting against an enemy units flank, you may add a +1 bonus so long as your unit has a unit strenght of 5 or more after both sides have attacked"..."
nie ma tu ani słowa o tym jak duża ma być twoje jednostka gdy atakujesz a jedynie jaka ma być przy liczeniu CR ?
w RB na stronie 38 w tabeli "CR Bonuses" Jest napisane:
"... If you are fighting against an enemy units flank, you may add a +1 bonus so long as your unit has a unit strenght of 5 or more after both sides have attacked"..."
nie ma tu ani słowa o tym jak duża ma być twoje jednostka gdy atakujesz a jedynie jaka ma być przy liczeniu CR ?
Tylko pamietaj ze jezeli bedziesz wskrzeszal szarzujacy oddzial to traci on wszystkie bonusy wynikajace z szarzy
P.S. Zeby inkantowac oddzial musze go widziec??Bo wsumie w opisie inkantacji nic o tym nie pisze ale ostatnio ktorys moj przeciwnik cos wymyslal ze zeby celowac jakimkolwiek czarem musze widziec cel czaru
P.S. Zeby inkantowac oddzial musze go widziec??Bo wsumie w opisie inkantacji nic o tym nie pisze ale ostatnio ktorys moj przeciwnik cos wymyslal ze zeby celowac jakimkolwiek czarem musze widziec cel czaru