Starcraft 2

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Re: Starcraft 2

Post autor: Kosmo »

@Ziemko
Zainwestuj w lapa a nie w stacjonarny :D
Półtorej roku temu kupiłem sobie lapa który ma 4gb ramu, 2.2 core duo i karte GeForce 9650GT 1GB za jakies 3000zł. Wiem ze stacjonarnego bys kupił 2 razy lepszego, dzisiaj to pewnie i 4x lepszego (ah te spadajace z dnia na dzień ceny sprzetu elektronicznego) ale na tym i tak każda gra mi płynnie chodzi, w momencie jak go kupiłem to najnowsze gierki na max detalach szły. Lap bardziej praktyczny a poza tym granie w łóżku leżąc pod pierzynką w zimny dzień jest przyjemniejsze :D

@Morsereg
Dla mnie granie w RTSy przez neta to tez hobby :P Pozatym wydanie 200zl na gre w ktora moge grac 5 lat i do ktorej zawsze mozna wrocić (tak było z warcraftem) to nie tragedia.
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Chodzi o to, ze budzet mam ograniczony na ok. 1800 zl , no i mam 5 glosnikow plus woofer na stacjonarnym, ktore podczas grania daja fajne efekty...

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Ja jebie, ale ten update namieszał... miałem wuchte gier zcrashowanych... a jak u Was?

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Rano próbowałem grac, to mnie albo przeciwnika dropowalo z 3/4 bitew.
Teraz przy probie znalezienia gry wywala "SC2 master server error"

Friday the 13th patch. Co gorsza pewnie w weekend nie pracują, więc fix w poniedziałek/wtorek może?

Teh sux.

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Dwa razy w placementach jak gralem z jakimis donkami to mnie wywalilo i dostalem lose'a. Ale sie wkur***. Pewnie trafie do zlotej i zas dwa tygodnie bedzie przebijania sie w góre
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

mało dziś grałem ale dropnęło mnie 2x : [

zapraszajcie mnie bo chce 4v4 też przetestować przed końcem bety : ]
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

po 5 wywaleniach do menu + CTD odechciało mi się gry z najnowszym paczem :roll: fuck a licznik do końca bety bije... :(

Ż.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

to samo :x
Obrazek
T

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

Ja w betę nie gram. Wolę poczekać do premiery gry i kupić ją w empolu :P Muszę iść do kumpla po mojego broodwar'a to mógł bym z kimś zagrać w sieci i przypomnieć sobie co i jak :)

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Nie grasz pewnie dlatego bo klucza nie dostałeś. :)

Awatar użytkownika
Jasiuuu

grając w brood wara nie nauczysz się grać w sc2 : ]
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Post autor: Virgo »

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Kosmo pisze:Nie grasz pewnie dlatego bo klucza nie dostałeś. :)
Teraz nikt nie gra, bo system ciągle wywala :P

Natomiast z tych paru 5-minutowych fragmentów gier, które było mi dane zagrać, wnoszę, iż ladder jest obecnie totalnym sajgonem. Grałem zarówno z totalnymi noobami (gość zbudował sobie w bazie 4 czy 5 evolution chamberów, za to nie miał wcale armii, jak wpadły 4 reapery), jak i z ludźmi dla których ja jestem pewnie totalnym noobem. :mrgreen:

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

Nie grasz pewnie dlatego bo klucza nie dostałeś. :)
Kumpel z wioski ma 5 kluczy tak że z tym nie ma problemu. Po prostu nie lubię niedokończonych gier :)
grając w brood wara nie nauczysz się grać w sc2 : ]
ale ja nie chce się uczyć grać w sc2 tylko chce przypomnieć sobie dzieciństwo :D

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Powalone z tym nowym patchem, pomijając fakt że przycięli protosów 11 raz z rzędu i zboostowali maruderów, to jeszcze te dissconecty (u mnie jakieś 8 na 10 gier). Od 4 dni tego nie naprawili i zaczynam wątpić , że do 31.05 coś zrobią, zajęli się teraz wewnętrznymi testami i betę olali...

Co do ceny to jeśli będzie powyżej 200zł to trochę przegięcie, zwłaszcza przy 3 kampaniach wychodzących po sobie. Powinni je wydać naraz jeśli już, żeby ludzie mieli wybór, którą chcą, a nowe jednostki niech będą tylko do singla, w multi niech nie dodają aż do dodatku.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

gram na void raysach dość często i ta zmiana w zasięgu aż tak strasznie protów nie dotyka a napewno jest porządana w balansie

co do ceny .. popatrz na to w ten sposób 90% orginalnych gierek kosztuje około 120zł i przechodzisz je w 2-3 tygodnie

w starcrafta 2 będziesz grał ... latami : ] a do tego te dodatki mają wychodzić w naprawdę dłuższych okresach przerwy

ale ponarzekać każdy lubi ; ]
Obrazek
T

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

Sory, ale cena sc2 jest kosmiczna i niczym uzasadniona(chamskie zdzieranie kasy). Gry tyle kosztowały w latach 90tych, kiedy właśnie ok.200 zł kosztował mnie Elderscrolls 2:Daggerfall, bo trzeba było go sprowadzać specjalnie z czech.Szkoda że nie dali wersji SC2 only multiplayer za 100 zł.Wtedy bym kupił, a tak się czuje, że ktoś chce mnie zrobić w ch***

Awatar użytkownika
Jasiuuu

gracze WoWa wydają 200zł co 4 miesiące na swoją grę : ] i jakoś nie narzekają że blizzard tnie ich w człona
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

zgadza sie, ale:
- 50 plnow miesiecznie to nie to samo co 200 (a jak sie zakombinuje to 40 :P )
- cataclizm bedzie juz kosztowal 150 plnow
- zawsze wszyscy sie burzyli, ze przy nowym dodatku nie bylo miesiaca gratis (wczesniejsze dodatki kosztowaly wlasnie 200)
w starcrafta 2 będziesz grał ... latami : ] a do tego te dodatki mają wychodzić w naprawdę dłuższych okresach przerwy
znajac blizza to kolejne czesci beda wychodzily w odstepstwach mniej wiecej rocznych. a pozatym co to za stwierdzenie, ze gra jest robiona na pare lat to zrozumiale, ze cena wyzsza. inne dobre sieciowe gry tez nie sa robione na 2 - 3 tygodnie a kosztuja 150. cena 200+ jest czysto konsolowa, tam tyle nowe gierki kosztuja.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Jasiuuu

i jeszcze weźmy poprawke na dziadowskie zarobki w polsce względem świata cywilizowanego
Obrazek
T

ODPOWIEDZ