WE na PGA
Moderator: Gremlin
Re: WE na PGA
50 GG? Jak Ty to miescisz na stole, ja ostatnio gralem 40 i sie niezle gimnastykowalem zeby sie pomiescic a mialem gorke
Pozdrawiam
Pelzak
Pozdrawiam
Pelzak
"Lepszy mały ale własny i z przodu, niż duży ale cudzy i z tyłu..."
Nie. Salę do gry mam w Katowicach, nie muszę jechać do Poznania.Jankiel - Ty się zgłosiłeś na PGA?
Przywiozę swoje WE na jakiegoś innego mastera, pewnie do Wrocka.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
widze Kalesoner że działko wymieniłeś
No ładna rozpa ładna. I jak BigPasiak napisał, ja np. tez nie używam bsb z hodą, imho to jest smieszne...
I jedyne co mnie dziwi to faktycznie jak Ty Kalesony się mieścisz na stole bez gorki itd? Albo jak radzisz sobie z overrunami po driadach etc
No nic, zobaczymy sie na masterze
@ Jankiel: ale to nie tylko sala do gry, to tez 2 dni turnieju, konwent gier komputerowych (tak tak, wiem, pewnie jestescie juz za starzy ) i master...
No ładna rozpa ładna. I jak BigPasiak napisał, ja np. tez nie używam bsb z hodą, imho to jest smieszne...
I jedyne co mnie dziwi to faktycznie jak Ty Kalesony się mieścisz na stole bez gorki itd? Albo jak radzisz sobie z overrunami po driadach etc
@ Jankiel: ale to nie tylko sala do gry, to tez 2 dni turnieju, konwent gier komputerowych (tak tak, wiem, pewnie jestescie juz za starzy ) i master...
Bardzo to jest proste drogi Piotrze!
Driady nie wystawiają się na szarże po prostej, to przeciwnik nie dojeżdża taktycznie. Driady mogą tez w ogóle nie wystawiać się na szarże. Z łucznikami na prawdę nie ma problemu, po prostu wystawiasz ich na końcu. Chyba w żadnej z bitew nie wystawiałem ich w 2 szeregach na górce bo i tak nimi się dużo ruszam i bardzo rzadko mam sytuację że któryś oddział nie strzela.
Driady nie wystawiają się na szarże po prostej, to przeciwnik nie dojeżdża taktycznie. Driady mogą tez w ogóle nie wystawiać się na szarże. Z łucznikami na prawdę nie ma problemu, po prostu wystawiasz ich na końcu. Chyba w żadnej z bitew nie wystawiałem ich w 2 szeregach na górce bo i tak nimi się dużo ruszam i bardzo rzadko mam sytuację że któryś oddział nie strzela.
Piotras pisze:widze Kalesoner że działko wymieniłeś
Jankielowi raczej chodziło o sale do spania... zreszta on sam Ci to wytłumaczy.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Zagrałem ostatnio dwie bitwy i w sumie nie ma problemu ze zmieszczeniem. Część stoi na górce, część z 5 szeregów strzela do dużego celu, kiedy indziej stoją pod skosem i strzelają na krzyż do różnych celów.I jedyne co mnie dziwi to faktycznie jak Ty Kalesony się mieścisz na stole bez gorki itd? Albo jak radzisz sobie z overrunami po driadach etc
Dokładnie. Dopiero ostatnio odkryłem, jak zajebiście driady odginają szarże Najprościej z lataczami, ale oddziały kawalerii też się da.Driady nie wystawiają się na szarże po prostej, to przeciwnik nie dojeżdża taktycznie
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
No ale one sa skirmishem, wiec przeciwnik jedzie do najblizszej i jak jej dotknie to ja sie dostawiam driadami do niego. Wiec na dobra sprawe ciezko nimi odgiac cos (no chyba ze Frenzy ma).
Pozdrawiam
Pelzak
Pozdrawiam
Pelzak
"Lepszy mały ale własny i z przodu, niż duży ale cudzy i z tyłu..."
Jankielowi i Kalesonerowi chodzi o to, że nie może wykonać szarży taktycznej, gdy np. kawa ma 16" zasięgu, a dojedzie na styk. Bo wtedy nie masz movementu na taki dodatkowy ruch i wtedy dostawisz sie po prostej. Tzn chyba tak, jeśli dobrze czaję...?
P.S. Driada dla Marcina (jak moj brat ) spakowana
P.S. Driada dla Marcina (jak moj brat ) spakowana
Po kolei.
@Jankiel
Szkoda - wsparłbyś naszą majty armię
@Kalesoner
Dzięki za pamięć o figsach - rozpę masz podobną do mojej, tylko lepszą niestety Co do łuczników i odginania szarż driadami - szacunek - widać, ile człowiekowi brakuje do dobrego poziomu grania.
@Piotras
Nie rozpędzaj się z tym malowaniem - najpierw potestuj
@All Moja rozpiska:
Spellweaver @ 330 Pts
General; Magic Level 4; Longbow
Wand of Wych Elm [55]
Dispel Scroll [25]
Spellsinger @ 140 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Noble @ 105 Pts
Longbow
Hail of Doom Arrow [30]
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
5 Glade Riders @ 120 Pts
5 Glade Riders @ 120 Pts
5 Scouts @ 85 Pts
7 Wardancers @ 126 Pts
7 Wardancers @ 126 Pts
5 Wild Riders @ 130 Pts
5 Wild Riders @ 130 Pts
Cannon @ 85 Pts
Cannon @ 85 Pts
@Jankiel
Szkoda - wsparłbyś naszą majty armię
@Kalesoner
Dzięki za pamięć o figsach - rozpę masz podobną do mojej, tylko lepszą niestety Co do łuczników i odginania szarż driadami - szacunek - widać, ile człowiekowi brakuje do dobrego poziomu grania.
@Piotras
Nie rozpędzaj się z tym malowaniem - najpierw potestuj
@All Moja rozpiska:
Spellweaver @ 330 Pts
General; Magic Level 4; Longbow
Wand of Wych Elm [55]
Dispel Scroll [25]
Spellsinger @ 140 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Noble @ 105 Pts
Longbow
Hail of Doom Arrow [30]
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
5 Glade Riders @ 120 Pts
5 Glade Riders @ 120 Pts
5 Scouts @ 85 Pts
7 Wardancers @ 126 Pts
7 Wardancers @ 126 Pts
5 Wild Riders @ 130 Pts
5 Wild Riders @ 130 Pts
Cannon @ 85 Pts
Cannon @ 85 Pts
Kurcze, czy wszyscy jadą na min 40 łukach?
meine rozpen:
meine rozpen:
Highborn @ 242 Pts
General; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Stone of the Crystal Mere [30]
Hail of Doom Arrow [30]
Annoyance of Netlings [25]
Noble @ 115 Pts
Battle Standard
War Banner [25]
Spellsinger @ 140 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Spellsinger @ 140 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
5 Glade Riders @ 129 Pts
Musician
5 Wild Riders @ 130 Pts
5 Wild Riders @ 130 Pts
5 Wild Riders @ 130 Pts
7+1 Wardancers @ 165 Pts
Musician, Champion
6+1 Waywatchers @ 176 Pts
Champion
Cannon @ 85 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4
Models in Army: 107
Total Army Cost: 2350
No to 3 z 5 rozp podobne - niewiadomo czym zaskoczy Pasiak, ale info nieoficjalne mówi, że wziął Bloodthristera z DOW
O kurcze! Że też ja na to wcześniej nie wpadłem :/ No, to na bank któryś z WE będzie w top5
Hot info z ostatniej chwili:
PROSZĘ O 2 wayów!! Bardzo pilne, bo ja skleroza zapomniałem.. !
Kalesoner masz cannon dla mnie? Ja driadkę mam.
Hot info z ostatniej chwili:
PROSZĘ O 2 wayów!! Bardzo pilne, bo ja skleroza zapomniałem.. !
Kalesoner masz cannon dla mnie? Ja driadkę mam.
Musisz szarżować do najbliższego skirmishera i masz do dyspozycji maksymalnie jednego wheela/pivota. I trzeba się ustawić tak, żeby ten jeden wheel/pivot posłużył do skierowania się na najbliższą driadę. Oczywiście trzeba być ostrożnym, żeby nie okazało się, że uwzględniając wheela nasza driada nie jest już najbliższa, ale w ograniczonym zakresie można odginać klocki, a z pojedynczymi modelami to już prościzna, bo pivoty są darmowe. Na ostatnim turnieju schowałem przed bloodthirsterem za driadami trzy oddziały łuczników a w innej bitwie wardancerów z magiczkami. Nie są to co prawda harpie, ale przynajmniej nigdy nie spanikująJankielowi i Kalesonerowi chodzi o to, że nie może wykonać szarży taktycznej, gdy np. kawa ma 16" zasięgu
Ja pisze:ale info nieoficjalne mówi, że wziął Bloodthristera z DOW
Piotras pisze:O kurcze! Że też ja na to wcześniej nie wpadłem
Ale Jankiel za to wpadł!Jankiel pisze:Na ostatnim turnieju schowałem za bloodthirsterem trzy oddziały łuczników a w innej bitwie wardancerów z magiczkami. Nie są to co prawda harpie, ale przynajmniej nigdy nie spanikują
Przeczytaj dokładnie cytat z Jankiela, w moim poście, podpowiem - nie jest w pełni ścisły
aa faktycznie, sorka :p Nie ogarniam coś ostatnio, cholera nie wiem co ze mną się dziejeksch pisze:Przeczytaj dokładnie cytat z Jankiela, w moim poście, podpowiem - nie jest w pełni ścisły
Ponawiam prośbę! Ma ktoś 2 wayów? proszę!