Galeria Rastiego (16.10.11) HE spearman - ulepki

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Gunnila
Mudżahedin

Re: Galeria Rastiego (20.01.10) UP mantysia <modern pyska> !!

Post autor: Gunnila »

Zwiększ jeszcze długość kłów, tak aby wystawały i "unosiły" górne dziąsła.
Oczy są umieszczone zbyt wysoko, zbyt blisko siebie i powinny być równolegle, a nie prostopadle do pyska.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Do niedawna, gdy wstawałem rano na wykłady i humor miałem zaiste zjebany, otwierałem firefoxa, wystukiwałem bordera i oglądałem tę mantikorę. Jej pysk napawa optymizmem, pocieszna jest.

Odkładając żarty na bok, uważam, iż samo wykonanie(mimo, iż zajęło zapewne masę czasu) niestety ma wiele do życzenia. Uważam, iż głowa psuje całkowicie efekt twej pracy, Rasti. Domyślam się, iż jest to najtrudniejszy element figurki, lecz niestety najbardziej rzucający się w oczy. Na twoim miejscu odłożyłbym figurkę na bok, przemyślał sprawę raz jeszcze i zabrał się do pracy.

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

Od frontu wygląda jakby płakała...

A tak na serio to teraz jest bardzo ok. Zrób grzywę w końcu bo chcę ją zobaczyć :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Dzięki za komentarze.
@Occ
Twój komentarz, mimo iż mnie nie poraził trochę mi pomógł.
Occ pisze: Na twoim miejscu odłożyłbym figurkę na bok, przemyślał sprawę raz jeszcze i zabrał się do pracy.
Co przez to rozumiesz? Na początku pisałem: robię ten model bardziej dla nauki i do gry. Nie na jakieś wystawy czy coś. Ma służyć do gry i przypominać ową bestyjkę.
Gunnila pisze:Zwiększ jeszcze długość kłów, tak aby wystawały i "unosiły" górne dziąsła.
Oczy są umieszczone zbyt wysoko, zbyt blisko siebie i powinny być równolegle, a nie prostopadle do pyska.
Co do kłów - tak zrobię. Dzięki za pomysł ;)
Lecz co do oczu - już przy nich majstrować raczej nie będę. wydaje mi się, że aż takie złe nie są, a mogę tylko zepsuć. Zresztą - kto powiedział, że nie ma wrodzonej wady genetycznej ;)?

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Już tłumaczę. Osobiście odszedłbym od idei "mantikory" prezentowanej nam przez GW( na myśli mam ten ohydny model, który można zakupić ze strony GW) i przemyślał raz jeszcze sam wygląd figurki.

Ja osobiście przygotowałbym szkic figurki, lub nawet parę takowych.
Następnie porównałbym prace, wybrał najlepszy i rozpoczął prace.

Być może wynika to z innego obrazu "mantikory", jaki mam przed oczami( widziałbym ją jako bestię zupełnie inną).
Jeśli zaś chodzi o sam model, całkowicie inaczej uczyniłbym głowę, dodając dłuższą szyję.

Tak jak pisałem, jest to moje zdanie, nie sugeruj się mną, sam zapewne nie uczyniłbym Mantikory lepiej od Ciebie;)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Wiadomo - mi się widzi taka mantykora, Tobie inna, a komuś tam jeszcze "inniejsza" ;)

Co do szkicu to był. Rysowałem kilka razy szkielet - bo na tym mi najbardziej zależało, abym wiedział, jak dobrać proporcje przy drucikach.
No i jeszcze wchodzi w kwestię przeglądanie pracek z deviantarta. Pomysł z ludzką twarzą jest dla mnie dość dziwny. Wzbudza we mnie takie dziwne uczucie. Byłoby ok, gdyby ta mantykora nie była w armii DE. Po prostu musiałem także pamiętać o ogólnym image'u armii. Lwi pysk - to jest to co pasuje do smoka, hydry i zimnokrwistych. Po prostu park bestii.
Skorpionii ogon - to jest to. ;)

Awatar użytkownika
Codranger
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Codranger »

Zobacz Tu
Jest fragment o głowie, więc jeżeli angielski Tobie nie przeszkadza, to ta stronka może pomóc rozwiązać problem łba ;]
Kervyn pisze:gobbosy na godzinie drugiej, o Pani!
Sprzedam Styrodur!!!

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Dzięki! Kły już są dorobione. Patrząc na tutek wygląda przystępnie. Jutro się wezmę za czytanie.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

No i skrzydła idą do przodu. Bez szlifowania. Te pręgi takie... hmm, co o nich sądzicie? Do przypiłowania i tak.
Obrazek

Te zakończenia na dole trzeba jeszcze dokończyć.

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Pręgi niech zostaną. Mi się podobają. Popraw troszkę prawy mięsień, bo jest taki troszkę niedorobiony.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

"Łokcia brakuje troszkę". Poprawię ;)

A co inni sądzą ? Czekam na komentarze bo nie wiem co począć.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Fajne - dokończ pomaluj i będzie git :mrgreen:
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

Dorób jeszcze grzywę, futro i gitara :)

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Rasti pisze:"Łokcia brakuje troszkę". Poprawię ;)
Nie tylko łokieć ale mięsień powyżej łokcia też, a przynajmniej takie mam wrażenie

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Tam jest tylko jeden mięsień. Reszta to ścięgna ;D
No i prędko go nie dokończę. Surowiec się skończył. A mi na ten mróz się dupy nie chce wychylać 8)
Ale jutro to już kupię ;)

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

No masz na prawde daleko :roll: Jak by ja musiał isc to mógłbym narzekać
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Już większość futerka nałożone. Gdzieniegdzie jeszcze nie zaschło ;)

A siodłem nie lada kłopot jakąś efektywną grzywę zrobić. Czekam na wasze komentarze i sugestie, gdyż sam nie jestem przekonany, czy się nada. Jeśli jest ok to zostają mi jeszcze rogi małe, kieł, pazury wszelakie i szczegóły przede wszystkim. No i jeździec.

Najpierw podstawka pod nią, wygląda ona teraz tak:
Obrazek
Troszkę nie widać, ale skupię się na pokazaniu Wam już ukończonej ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Rafał_Pękala
Mudżahedin

Post autor: Rafał_Pękala »

A ja mam takie pytanie do ciebie jak ci się lepi z poxiliny? Jakie są jej plusy i minusy?

Pozdrawiam
Rafał

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

No jak widać, jakoś daję radę. Kumpel, który gra w lotra kupił sobie GS, wcześniej próbował z poxiliny i mówił mi, że GS jest o niebo lepszy i gdybym w nim lepił, to bym już cuda tworzył. Ja z nim styczności nie miałem, więc nie oceniam. Kiedyś się skuszę na pewno. Poxilina i jej wady... hm... Najpewniej to, że niby szybko zasycha, ale mi to jakoś bardzo nie przeszkadza. Przede wszystkim to po np zamoczeniu narzędzia, aby się nie lepiła, to jak dasz za dużo wody i zaczniesz modelować owym narzędziem, poxilina coś się jakby kruszy. Ciężko opisać. Trzeba uważać. Plusów jako takich wielkich nie ma(nie mam do czego się odnieść), ale po prostu spełnia u mnie swoje zadanie.

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Poxilina ma jeszcze takie wkurzające grudki...

Co do modelu. Zajebiście, podoba mi się.
Możesz jeszcze nogi jeźdźca przykryć futerkiem. Oprócz tego jest oki.
Czekam na zakończenie ogona :mrgreen:

ODPOWIEDZ