Treekiny
Moderator: Gremlin
A zajmuje podobnie cenny slot.Scimitar pisze:4ka kosztuje niemal tyl co Treeman
Ma dwa razy więcej woundów to jej niekwestionowana zaleta.a napewno nie jest lepsza od niego.
Ale jak już mówiłem na flame schodzą i tak szybciej (nawet ilość obrażeń/ilość woundów jest wyższa u treekinów), a do tego przy 4ce wheele przy 5M się robią naprawdę problematyczne.
Tu się zgadzam.Napewno przydają się w starciu z innymi WE - driady tępią koncertowo.
Jakas strasznie wyidealizowana sytuacje przedstawiles, gdyby driady juz zachodzily od boku tylu i przodu (powtarzam zachodzily, nie zaszarzowaly to pewnie w nastepnej turze treekiny by szarzowaly na ktorys z tych odzialow)...co nie zmienia faktu, ze gdzies tyle by tych draid bylo punktowo
Chodziło mi o bardzo obiektywne, ale hipotetyczne porównanie, czyli - gra dwóch gości na 240 pkt., jeden wystawia tylko Treekinów, drugi tylko Driady. Wtedy ta sytuacja jest możliwa - zauważ że Driady są zwrotne i szybkie - w przeciwieństwie do Kinów Albo wystarczy że Treekiny przegrają dwa razy w CR-ach (bardzo prawdopodobne) i już mogą w nich wjechać następne. Oczywiści istnieje opcja że po prostu Driady się... skończą zanim tamte zdążą się ruszyć
głupoty piszesz
przecież gra się całą armią... jak się ma już te 2\3x8 driad to po co kolejne 23??? Zważ na to, że to są dwa rózne oddziały, treekiny są niezwykle twarde i mają siłe 5 cały czas więc już mogą podrapać kawalerie...
przecież gra się całą armią... jak się ma już te 2\3x8 driad to po co kolejne 23??? Zważ na to, że to są dwa rózne oddziały, treekiny są niezwykle twarde i mają siłe 5 cały czas więc już mogą podrapać kawalerie...
modele treekinów mi sie nie podobają, jednakze idealnie się nadają na tą role własnie stare treemany... Gdybym ich używał to sprawiłbym sobie 4 takie (1 już mam i myśle, że jak zbiore te WE to kto wie, moze bede je uzywał w liczbie 4, gdyż 3 to zdecydowanie za mało)
Bez obrazy ale przeczytałeś mojego posta w ogóle?? Właśnie o to w nim chodziło - wiadomo że nikt nie wystawia 23 Driad albo 4 Treekinów jako armię, ba - kto gra na 240 pkt.??? Chodziło o porównanie ich wartości bojowej w stosunku do kosztu w BEZPOŚRENIM porównaniu. Wiadomo że bitwie to wszystko wygląda inaczej - wychodzą wtedy na wierzch zalety i wady poszczególnych jednostek na tle innych. Ale w bezpośrednim porównaniu 4 Treekinki przegrywają ostro z 23 Driadami. I o to mi chodziło. PozdrawiamKosa pisze:głupoty piszesz
poza tym jak masz Tkiny to juz np dwarfy, imerium i szczurki maja ciekawsze cele dla dzial i innych maszynek niz driadki... od dziala zejdzie 1 driada czasem dwie przy pechu... TKinow zejdzie tez 1 pewnie... jakies porownanie? nie schowasz tego srednio z dojsciem... na inne WE dobre? jaki dobry gracz rzuci przeciw nim frontalnie driady? ja napewno nie chyba ze z boku beda wildzi szarzowali... konkluzja, za wolne i za drogie...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned