a on jeszcze nie ma AB, a chcielibsmy rozegrac bitwe, a tak to nie wiemy jak z punktami...
Co na początek?
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Ty a wiesz co to czytanie ze zrozumieniem...?
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Dobra to inne pytanie. Tylko mnie nie bijcie bo jestem początkujący Znalzłem na stonie GW takie figsy:
Ungrim Ironfist - The Slayer King
Garagrim Ironfist (1 figure)
Dwarf Doomseeker Set (4 models)
Malakai Makaison's Goblin Hewer (1 figure)
Czy zna ktoś staty tych figuerk ?? I czy są to bohatrowie czy lordowie ??
P.S. Jakby co to podaje link http://uk.games-workshop.com/storefront ... orignav=13 lista jest na samym dole
Ungrim Ironfist - The Slayer King
Garagrim Ironfist (1 figure)
Dwarf Doomseeker Set (4 models)
Malakai Makaison's Goblin Hewer (1 figure)
Czy zna ktoś staty tych figuerk ?? I czy są to bohatrowie czy lordowie ??
P.S. Jakby co to podaje link http://uk.games-workshop.com/storefront ... orignav=13 lista jest na samym dole
PATOLOGIA MUSI BYĆ !!
ja powiem coś od doomseekarach, obecnie na turniejach nie mozna nimi grac bo tworzyli oni armię slayersów, armię alternatywną gdzie byly specjalne zasady do slayersów i oni także tam wystepowali, o reszcie nie mam pojęcią ale chyba Ionfist to pewnie jakies specjal charakter o poziomie lorda
Tutaj masz link dotyczący armii slayerów:
http://us.games-workshop.com/games/warh ... efault.htm
Po lewej stronie pod tytułem -=GAMING=- masz - Army List PDFs - i tam już masz spis armii, wybierasz Slayer Army of Karak Kadrin Army List i masz statystyki i zasady armii
http://us.games-workshop.com/games/warh ... efault.htm
Po lewej stronie pod tytułem -=GAMING=- masz - Army List PDFs - i tam już masz spis armii, wybierasz Slayer Army of Karak Kadrin Army List i masz statystyki i zasady armii
Kurde czemu nie można takie fajne figsy no i zasady, ale czy sądzicie, że do bitwy z kumplem mógłbym ich użyć czy to jest w tej chwili nielegalne ?? Na przykład mój kumpel gra haosem i używa hellcanona więc czemu ja nie moge sobie użyć jakiś Doomseekers ??
PATOLOGIA MUSI BYĆ !!
bo hellka ma zapis że może być brana w zwykłej armii mortali chaosu jako 2 rare ... na tą chwilę nie pamiętam ale hewer też chyba ma ten zapis z tym że ten cały malakai jest chyba (bo nie pamiętam do końca) imiennym herosem czyli też nie bardzo...
Witam wszystkich. Jestem początkującym graczem w Warhammera a armię ,któą chciałbym zbierać sa dwarfy. I proszę was o radę co do zakupów. Po pierwsze czemu figurki ze Skull Passa sa gorsze od zwykłych kupowanych w boxach? Czy sa inne/mniejsza/gorsze?
Bo zastanawiałem się nad kupnem tego zestawu i sprzedaniem goblinów.
Czy to dobre rozwiązanie? Ico ewentualnie musiałbym do tego dokupić?
Bo zastanawiałem się nad kupnem tego zestawu i sprzedaniem goblinów.
Czy to dobre rozwiązanie? Ico ewentualnie musiałbym do tego dokupić?
Witaj.
Ja jestem zatwardziałym zwolennikiem metalowych wzorów. Są lepsze, lepiej się je obrabia, mają więcej detali, są bardziej wytrzymałe na przypadki losowe, a przede wszystkim można je łatwo zmywać, gdy nam nie wyjdzie malowanie. Jednak jeśli jesteś całkowicie początkujący i nie masz kompletnie nic do warmłotka, to skullpas to dobry zakup, gdyż dostajesz w nim małą, ale kompletną, wersję dużego rulebooka, kostki wzorniki itp. Samych krasi jest tam jedna wypraska, do chyba 3 czy 4 goblińskich. Z jednego skullpasa klocków po 20 gości nie złożysz, ale na sam początek, jest jak najbardziej ok właśnie ze względu na kompletny podręcznik z zasadami. :] I nie zapomnij kupić organek.
Ja jestem zatwardziałym zwolennikiem metalowych wzorów. Są lepsze, lepiej się je obrabia, mają więcej detali, są bardziej wytrzymałe na przypadki losowe, a przede wszystkim można je łatwo zmywać, gdy nam nie wyjdzie malowanie. Jednak jeśli jesteś całkowicie początkujący i nie masz kompletnie nic do warmłotka, to skullpas to dobry zakup, gdyż dostajesz w nim małą, ale kompletną, wersję dużego rulebooka, kostki wzorniki itp. Samych krasi jest tam jedna wypraska, do chyba 3 czy 4 goblińskich. Z jednego skullpasa klocków po 20 gości nie złożysz, ale na sam początek, jest jak najbardziej ok właśnie ze względu na kompletny podręcznik z zasadami. :] I nie zapomnij kupić organek.
Jabym nie kupował skull passa paskudne figsy krasie wyglądają jakby ich matki nie kochał, a kowale którzy kuli im zbroje, tarcze itp. byli pijani. Myśle, że lepszy już by był batalion jak chcesz kupić jakiś duży zestaw. Możesz też kupować pojedyńcze regimenty, ale zdecydowanie odradzam skull passa.
PATOLOGIA MUSI BYĆ !!
Taa i daj ponad 150 zł za sam RB mądralo. Figurki ze skullpassa da się przeżyć. A dodatkowo masz kostki, mało bo mało ale jest w tym ważna dla tej armii scatterka i artylerka, których nie widziałem osobno do kupienia w sklepie. Pojedynczo zestaw kości lekko licząc to ok. 35 zł. A templaty, których u dwarfów się używa są za około 20 zł.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
gobliny sprzedajesz... lub robisz z calego skulpasa armie chaos dwarfów konwertujac brodaczy na chaosników a gobasy na hobgobliny
a szczerze mowiaz jedyna zaleta sp jest mini podrecznik i kostki/znaczniki... ja bym jenak wolał posiedziec na allegro i kupowac to co mi sie podoba...
a szczerze mowiaz jedyna zaleta sp jest mini podrecznik i kostki/znaczniki... ja bym jenak wolał posiedziec na allegro i kupowac to co mi sie podoba...