"M&M lecą w kostki 2" Wrocław 1.08.2010 ZMIANA TERMINU!!!
Re: "M&M lecą w kostki 2" Wrocław 1.08.2010 ZMIANA TERMINU!!!
krótki raporcik:
1) bitwa HE z duzym klockiem WL i PG. Arcy mag, mały mag , bsb, orły, 50tka łuczników.
Trochę strzelania, w większości nieefektywnego.
Bitwa rozstrzygnęła się w combacie. Oddział warriorów ( 30tka z dwurakami) przyjął szarżę WL, ustał (steadfast). Dobiłem hamkami z lordem na tarczy ( na flankę). Po radosnym wyrzynaniu wybiłem do nogi. Warriorzy zabili małego maga z dwuraków. Klocek PG wjechał w thundów, zabił....1. Thundzi odpowiedzieli zabijając 1 PG i dużego maga. dobiłem slayerami z flanki i pogoniłem.
2) HE na monster-klocku WL. Bitwa bez historii, ot smutne spotkanie z nobrainowym wymysłem.
Żyrek schodzi z magii, katapa przy pierwszym strzale odpala misfire na 2 tury.
W combacie tracę klocek warriorów i hamków, lord ginie od słoneczka.
Dostaję 20:0
3) Klimat na całego- Krasie vs Zielenina na maszynach: 3 klopy, 4 chukki, 2 doom divery.
Nie ma wyjścia, lecę na pałę do przodu. w pierwszej turze ( zaczynałem) rozwalam katapultę, drugą uszkadzam. W combacie udaje się pogonić hordowy klocek 50 Night Goblinów wygrywam 16:4
1) bitwa HE z duzym klockiem WL i PG. Arcy mag, mały mag , bsb, orły, 50tka łuczników.
Trochę strzelania, w większości nieefektywnego.
Bitwa rozstrzygnęła się w combacie. Oddział warriorów ( 30tka z dwurakami) przyjął szarżę WL, ustał (steadfast). Dobiłem hamkami z lordem na tarczy ( na flankę). Po radosnym wyrzynaniu wybiłem do nogi. Warriorzy zabili małego maga z dwuraków. Klocek PG wjechał w thundów, zabił....1. Thundzi odpowiedzieli zabijając 1 PG i dużego maga. dobiłem slayerami z flanki i pogoniłem.
2) HE na monster-klocku WL. Bitwa bez historii, ot smutne spotkanie z nobrainowym wymysłem.
Żyrek schodzi z magii, katapa przy pierwszym strzale odpala misfire na 2 tury.
W combacie tracę klocek warriorów i hamków, lord ginie od słoneczka.
Dostaję 20:0
3) Klimat na całego- Krasie vs Zielenina na maszynach: 3 klopy, 4 chukki, 2 doom divery.
Nie ma wyjścia, lecę na pałę do przodu. w pierwszej turze ( zaczynałem) rozwalam katapultę, drugą uszkadzam. W combacie udaje się pogonić hordowy klocek 50 Night Goblinów wygrywam 16:4
Podsumowanie:
albo klocek z dwurakami w liczbie 45-50szt
albo 2x20 kuszników z dwurakami.
do tego 2 klopy i 1-2 armaty
2 żyrki to obowiązek.
uber klocek WL da się usunąć w combacie, postaram się to udowodnić w najbliższym czasie.
albo klocek z dwurakami w liczbie 45-50szt
albo 2x20 kuszników z dwurakami.
do tego 2 klopy i 1-2 armaty
2 żyrki to obowiązek.
uber klocek WL da się usunąć w combacie, postaram się to udowodnić w najbliższym czasie.
Turniej bardzo fajny, w szczególności, że mieliśmy dużo czasu i można było spokojnie sobie rozegrac 6 tur w każdej bitwie. Cieszą też zdobyte 44pkt, z rozpą 47. Widac krasie od Wielkiego Upadku jakim była dla nich 6ed. małymi kroczkami z edycji na edycje sie poprawiają.
Co do samych bitew
Dwie pierwsze spoko, grało sie bezproblemowo i w dosc milej atmosferze.
Andrzej - co do twojego raportu, to ja nie miałem Hammków- to byli zwykli warriorzy, ale to taki szczegół
3 bitwa...
Jarek jesteś mistrzem
Nigdy w życiu nikt jeszcze nie próbował mi wcisnąc tylu wałów w czasie jednej bitwy
Jedyna dobra rzecz jaka wynikła z tej bitwy oprócz tego, że wygrałem 17:3, to to, że już wiem żeby nie umawiac się z tobą na gre.
I bez obrazy, oprócz tego że wałujesz, to nic do Ciebie nie mam
Ps. Nie znalaz nikt u siebie mojej kostki? Była dośc specyficzna, miała cyferki zamiast oczek, runy na obrzeżach i logo Q-workshop zamiast szóstki.
Co do samych bitew
Dwie pierwsze spoko, grało sie bezproblemowo i w dosc milej atmosferze.
Andrzej - co do twojego raportu, to ja nie miałem Hammków- to byli zwykli warriorzy, ale to taki szczegół

3 bitwa...
Jarek jesteś mistrzem
Nigdy w życiu nikt jeszcze nie próbował mi wcisnąc tylu wałów w czasie jednej bitwy

Jedyna dobra rzecz jaka wynikła z tej bitwy oprócz tego, że wygrałem 17:3, to to, że już wiem żeby nie umawiac się z tobą na gre.
I bez obrazy, oprócz tego że wałujesz, to nic do Ciebie nie mam

Ps. Nie znalaz nikt u siebie mojej kostki? Była dośc specyficzna, miała cyferki zamiast oczek, runy na obrzeżach i logo Q-workshop zamiast szóstki.
Ty się lepiej spytaj: Jakich wałów nie wkręcał 

Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
Taa, wiedziałem że coś pokręcemichal pisze:Andrzej - co do twojego raportu, to ja nie miałem Hammków- to byli zwykli warriorzy, ale to taki szczegół

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
jedyne wały jakie wkręcałem (niespecialnie) to były wały ze statystykami herosów
sory ale nie pamiętałem wszystkich i mówiłem jak mi się wydawało. Maryś to tyle jeśli chodzi o wały
widać za dużo ich nie było (ale pomażyć można że vampir ma 6 T
)

O kuźwa, przy Tobie Solo to ostoja fair playJarekK pisze:vampir ma 6 T

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Wałów było znacznie więcej, pomijam już rulebooka, bo to wiadomo, nowa edycja i nikt tak na prawdę nie znał na pamięc wszystkich zasad (chyba wszyscy grali, że po spalonej szarży przesuwa się o mniejszą kostęJarekK pisze:jedyne wały jakie wkręcałem (niespecialnie) to były wały ze statystykami herosów

Ok, tylko następnym razem mów, że WYDAJE ci się, że vampir ma t 6 albo WYDAJE ci się, że black coach ma z bazy s 6... itd., a nie ja sie pytam po kilka razy, a ty "tak, tak na bank ma tyle...". Doszło do tego, że gdzieś od 5 tury musiałem położyc sobie twoją rozpe na widoku, bo pytanie Ciebie o statsy twojej armii straciło dla mnie sens i zapewniam Cię, że gdyby to był tylko jeden wałek z wampirem, to bym czegoś takiego nie zrobił.JarekK pisze:sory ale nie pamiętałem wszystkich i mówiłem jak mi się wydawało
jesli gra sie robi nudna to przynajmniej z wałów mozna sie posmiac:)
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
nieDmtrij pisze:niech zyje kreatywne zabijanie czasu? mam pytanie czy 2 i pół dnia to za dużo na kompletne wyniki?

kup kodex w końcu, a potem figurki ( i tak proxujeszJarekK pisze:oj tam oj tam omsknęło mi się o 2![]()
no dobra sory więcej nie będe się opierał na mojej (średnio-niskiej wiedzy)