"M&M lecą w kostki 2" Wrocław 1.08.2010 ZMIANA TERMINU!!!
"M&M lecą w kostki 2" Wrocław 1.08.2010 ZMIANA TERMINU!!!
Maryś i Morrok oraz sklep "BARD" mają zaszczyt zaprosić graczy na turniej zaliczany do ligi polskiej 10/11r.
Termin: 01.08.2010 (niedziela)
Start: godz. 9.00
Miejsce: Wrocław BARD ul.Szewska 31
Format: 8 edycja, Pitched Battle- 3x Battleline
Punkty: 2350
Wejściówka: 5 złt
Limit miejsc: 25 osób (+3,4 osoby więcej po zmniejszeniu wymiarów stołów)
Organizator: BARD
Sędzia: Piotr "Morrok" Otlewski
Stoły:60x48 LUB 72x48 (zależy od ilości osób)
Nagrody: pula z wejściówki x2
REGULAMIN:
-Nie można wystawiać alternatywnych armii (z końca kodeksów, WD, itp.)
-Nie można wystawiać armii z kampanii SoC poza Errantry War
-Nie można wystawiać specjalnych bohaterów, ani immiennych czempionów itp.
-Obowiązują wszelkie FAQ-i wydane przez GW
-Sędzia ma zawsze rację
-Sędzia ma prawo wlepiać punkty karne za każde 5 minut przekroczonego czasu oddania kart zgłoszeniowych!
- WYMAGANE jest kulturalne zachowanie- za lecące KUR\|/Y podczas turnieju, tudzież inne przekleństwa powyżej linii dobrego smaku (rozumiem, ze komuś wymknie się raz... ale jak używa przekleństw zamiennie z przecinkami... -.-) będą przyznawane karniaki, a w skrajnych przypadkach delikwent będzie proszony o opuszczenie lokalu.
-Proxy nie mogą przekraczać 25% kosztu punktowego armii
-Osoby, które przysłały rozpiskę i zajęły miejsce, ale nie przybyły na turniej i z ich powodu inni gracze nie mogli zagrać- na kolejnym turnieju za karę nie grają! Zapisek w celu uniknięcia zajmowania miejsc i nieprzybywania na turnieje. Trochę odpowiedzialności panie i panowie.
>>UWAGA!<<
-Gramy normalny 7 edycyjny Pitched Battle, czyli 8-mo edycyjny senariusz Battleline
-Punkty dodatkowe wg RB (generał 100, BSB 100, sztandary 25, Hero zbity w challengu 50)
-Progi punktowe co 220
-Gramy na normalne rulebookowe tereny z podstawowymi efektami bez specjalnych efektów.
-Rozpoczynanie 7 edycyjne by LS:
Rzut kostką, osoba która wygrała rzut wybiera rozpoczynanie ALBO stronę. Druga osoba podejmuje akcję, która jej zostanie. Decyzja przed wystawieniem armii, po wylosowaniu czarów (pamiętajcie o przypisanych lore'ach)
LISTA ZGŁOSZONYCH:
1. Maryś
2. Maciej Marczak
3. Morrok
4. Andrzej
5. Miechu
6. Przemek Stec
Zgłoszenia proszę wysyłać na adres mailowy Morrok@wp.pl razem z rozpiskami (w formacie .html lub .txt) i swoimi ID ze strony http://www.adeon.livenet.pl do dnia 30.07.2010 r.
Za przysłanie poprawnej rozpiski w odpowiednim formacie z pelnymi imionami i nazwiskami (oraz ksywką) oraz ID (patrz wyżej) +3 punkty!
Jak ktoś nie posiada ID- to organizator (w tym przypadku ja) stworzy mu ją po turnieju
Wszelkie pytania proszę kierować na GG 2622826 lub tutaj...
Termin: 01.08.2010 (niedziela)
Start: godz. 9.00
Miejsce: Wrocław BARD ul.Szewska 31
Format: 8 edycja, Pitched Battle- 3x Battleline
Punkty: 2350
Wejściówka: 5 złt
Limit miejsc: 25 osób (+3,4 osoby więcej po zmniejszeniu wymiarów stołów)
Organizator: BARD
Sędzia: Piotr "Morrok" Otlewski
Stoły:60x48 LUB 72x48 (zależy od ilości osób)
Nagrody: pula z wejściówki x2
REGULAMIN:
-Nie można wystawiać alternatywnych armii (z końca kodeksów, WD, itp.)
-Nie można wystawiać armii z kampanii SoC poza Errantry War
-Nie można wystawiać specjalnych bohaterów, ani immiennych czempionów itp.
-Obowiązują wszelkie FAQ-i wydane przez GW
-Sędzia ma zawsze rację
-Sędzia ma prawo wlepiać punkty karne za każde 5 minut przekroczonego czasu oddania kart zgłoszeniowych!
- WYMAGANE jest kulturalne zachowanie- za lecące KUR\|/Y podczas turnieju, tudzież inne przekleństwa powyżej linii dobrego smaku (rozumiem, ze komuś wymknie się raz... ale jak używa przekleństw zamiennie z przecinkami... -.-) będą przyznawane karniaki, a w skrajnych przypadkach delikwent będzie proszony o opuszczenie lokalu.
-Proxy nie mogą przekraczać 25% kosztu punktowego armii
-Osoby, które przysłały rozpiskę i zajęły miejsce, ale nie przybyły na turniej i z ich powodu inni gracze nie mogli zagrać- na kolejnym turnieju za karę nie grają! Zapisek w celu uniknięcia zajmowania miejsc i nieprzybywania na turnieje. Trochę odpowiedzialności panie i panowie.
>>UWAGA!<<
-Gramy normalny 7 edycyjny Pitched Battle, czyli 8-mo edycyjny senariusz Battleline
-Punkty dodatkowe wg RB (generał 100, BSB 100, sztandary 25, Hero zbity w challengu 50)
-Progi punktowe co 220
-Gramy na normalne rulebookowe tereny z podstawowymi efektami bez specjalnych efektów.
-Rozpoczynanie 7 edycyjne by LS:
Rzut kostką, osoba która wygrała rzut wybiera rozpoczynanie ALBO stronę. Druga osoba podejmuje akcję, która jej zostanie. Decyzja przed wystawieniem armii, po wylosowaniu czarów (pamiętajcie o przypisanych lore'ach)
LISTA ZGŁOSZONYCH:
1. Maryś
2. Maciej Marczak
3. Morrok
4. Andrzej
5. Miechu
6. Przemek Stec
Zgłoszenia proszę wysyłać na adres mailowy Morrok@wp.pl razem z rozpiskami (w formacie .html lub .txt) i swoimi ID ze strony http://www.adeon.livenet.pl do dnia 30.07.2010 r.
Za przysłanie poprawnej rozpiski w odpowiednim formacie z pelnymi imionami i nazwiskami (oraz ksywką) oraz ID (patrz wyżej) +3 punkty!
Jak ktoś nie posiada ID- to organizator (w tym przypadku ja) stworzy mu ją po turnieju
Wszelkie pytania proszę kierować na GG 2622826 lub tutaj...
Ostatnio zmieniony 29 lip 2010, o 14:24 przez Morrok, łącznie zmieniany 2 razy.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
1. ta tereny można by specjalne
2. i tak jest
3. chyba każdy zgadza się że np.: piechota zasłania war beasty i swarmy, a kawaleria wszystko po za LT, ogro podobne wystają nad wszystkim po za kawą i LT.. logiczne ?
2. i tak jest

3. chyba każdy zgadza się że np.: piechota zasłania war beasty i swarmy, a kawaleria wszystko po za LT, ogro podobne wystają nad wszystkim po za kawą i LT.. logiczne ?
no kurwa nie jest logiczne...jak wolf riderzy zasłaniają Warriorów Choasu?
ja bym zagrał jeden tur na TLOS i zobaczymy czy nam bardzo przeszkadza
ja bym zagrał jeden tur na TLOS i zobaczymy czy nam bardzo przeszkadza
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
hm... wilk jakieś 80cm goblin powiedzmy 1,40 ( nie znam dokładnych wymiarów goblin do minoski za szybko je wcinają ) to daje 2,20m no obetnijmy jakieś obetnijmy te 20 cm za wklęśnięty plecy wilka da nam 2m hmm... tyle co warrior 

ja też będę. Już wyjmuję zagraniczną kasę, żeby wymienić i dokupić łuczników ;/
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Właśnie tak jak zauważł Dymitr TLOS jest z dupy.
Myślę, że coś takiego będzie najlepsze (od najmniejszych do największych)
1. Swarms
2. Infantry = War Beasts = War Machines = Unique (NG Fanatics)
3. Cavalry = Monstrous Infantry = Chariots
4. Monstrous Cavalry = Monstrous Beasts
5. Monsters = Ridden Monsters = Unique (Screaming Bell, Plague Furnace)
Myślę, że coś takiego będzie najlepsze (od najmniejszych do największych)
1. Swarms
2. Infantry = War Beasts = War Machines = Unique (NG Fanatics)
3. Cavalry = Monstrous Infantry = Chariots
4. Monstrous Cavalry = Monstrous Beasts
5. Monsters = Ridden Monsters = Unique (Screaming Bell, Plague Furnace)
jestem zwolennikiem tego, by zagrac pierwszy turniej na TLOS. jakby nie było tak jest w rulebooku w wh40k się sprawdza...dajmu mu szanse (mimo, że uważam jest z dupy)
Słyszałem ze 40-kowcy tez krzywo na to patrzyli, a teraz sie ciesza z zabawy - więc może choćby spróbujemy??
robienie LOS by LS to chyba bedzie ichne zajecie na tę chwile, bo jeszcze okaże sie ze są niepotrzebni:D
Morrok, nie wydaje ci się że dodawanie dodatkowych zasad w chwili gdy prawie nikt jeszcze ich w calosci nie zna bedzie utrudnieniem??
Słyszałem ze 40-kowcy tez krzywo na to patrzyli, a teraz sie ciesza z zabawy - więc może choćby spróbujemy??
robienie LOS by LS to chyba bedzie ichne zajecie na tę chwile, bo jeszcze okaże sie ze są niepotrzebni:D
Morrok, nie wydaje ci się że dodawanie dodatkowych zasad w chwili gdy prawie nikt jeszcze ich w calosci nie zna bedzie utrudnieniem??
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Dmtrij pisze:...
Po pierwsze w 40 tce zawsze był TLOS
Po drugie w 40tce jest taki system jak pokazałem, tylko, ze u nich są doatkowo covery od oddzialow
Wprowadzam takie rzeczy, bo będzie dużo kłótni- w WFB wiele rzeczy typu infantry są różnej wielkości (od goblina, skavena, aż po wojownika chaosu), kiedy w 40tce są równe (poza gretchinami i ratlingami)
nie moge s8e z Toba zgodzić...WFB nie umiera i nawet ma sie coraz lepiej...swiadczy o tym frekwencja na duzych turniejach... a zasady sa powszechnie znane...ja od tygodnia mam ksiazke w normalnej formie z wydania kolekcjonerskiego....
co do tlosa...ok, niech bedzie jednolity system wielkosci...choc ja wciaz proponuje spróbowac chociaz...
co do tlosa...ok, niech bedzie jednolity system wielkosci...choc ja wciaz proponuje spróbowac chociaz...
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
a ja mam prośbę czy nie można by przełożyć tego turnieju, bo Wołów by z chęcią wrócił do WFB na nową edycje, ale 31 wyjeżdżamy nad morze na miesiąc i nas by nie było, a wszyscy już by mieli pierwsze gry na nową edycje za sobą. wiem, że przydałoby się wiecej czasu żeby zapoznać się z nowymi zasadami, ale pytam, może chcecie mieć większą ilość graczy